Sari la conținut
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
Sanatate din flori de mar

Sanatate din flori de mar

Cu totii cunoastem acea zicere inteleapta, conform careia „un mar pe zi tine doctorul departe”. Se pare ca, astazi, studiile stiintifice confirma ceea ce intuiau si aplicau oamenii de odinioara, si anume ca marul este un fruct deosebit de benefic pentru sanatatea noastra.

flori de mar

Insa nu doar fructul marului are proprietati medicinale exceptionale, ci si florile de mar, atat de cantate in refrenele si poeziile populare de pe la noi. Frumusetea si forta lor ne dau si noua, primavara, energia si optimismul de care avem nevoie dupa sezonul rece.

Marul este fructul cel mai cautat si cel mai cultivat de pe glob. Nu e de mirare ca el apare in mitologiile si legendele atator popoare din vechime, fiind un simbol deosebit de important. Marul a fost la originea caderii oamenilor din Gradina Raiului, fiind in acelasi timp sursa intelepciunii, caci Adam si Eva au aflat adevarul atunci cand au muscat din el. Iar din legendele vechilor greci cel mai cunoscut este, desigur, marul discordiei. Marul de aur aruncat de Eris „celei mai frumoase zeite” a fost oferit de catre tanarul Paris Afroditei, cea care i-o promisese pe Elena, iar acest gest a dus la declansarea razboiului troian. Tot datorita unui mar a ajuns Newton sa afle formula legii gravitatiei, iar exemplele culturale care fac referire la mar sunt nenumarate.

Mancand mere in mod regulat, ne tonifiem, ajutam organismul sa-si intareasca imunitatea generala, sa combata anemia. Aceleasi efecte le are si polenul crud de mar, care pastreaza intacte proprietatile si principiile vii ale plantei din care este obtinut si care, in plus, e foarte gustos.

Pentru orice informatii si detalii legate de produsele apicole, puteti suna la numarul de telefon 0371.78.00.78. Va stam la dispozitie cu drag, cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru a alege polenul crud monoflor cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

Va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii matinale de la "Antena Satelor".

Articolul anterior Romania, raiul albinelor
Articolul următor Tonic regal - energie si vitalitate