Sari la conținut
50 de lei REDUCERE la comenzi de minimum 350 lei cu codul SCHOOL50
50 de lei reducere la comenzi de 350 lei cu codul SCHOOL50
Polen crud de cireş şi polen crud de scai vânăt - două remedii naturale pentru vitalitate, detoxifiere și afecțiuni respiratorii

Polen crud de cireş şi polen crud de scai vânăt - două remedii naturale pentru vitalitate, detoxifiere și afecțiuni respiratorii

Din păcate, lumea în care trăim a devenit una a alimentelor superprocesate, așa încât este tot mai dificil să găsești un produs 100% natural, care să-i ofere organismului substanțele nutritive de care acesta are nevoie.

Grija pentru sănătatea și frumusețea corpului nostru ar trebui să fie importantă pentru noi toți, iar în acest sens, polenul crud este cea mai bună alegere. Datorită conţinutului său bogat în vitamine, minerale, antioxidanţi şi alţi nutrienţi esenţiali organismului nostru, polenul crud şi-a dovedit eficacitatea în tratarea numeroase afecţiuni şi şi-a câştigat renumele de superaliment, contribuind cu succes la menţinerea sănătăţii şi ţinereţii organismului nostru.

Din dorinţa de a completa paleta de miresme şi de beneficii pe care polenul crud le-a demonstrat în nenumărate cazuri, vă prezentăm două sortimente noi de polenuri: polenul crud de cireş şi polenul crud de scai vânăt. La fel ca toate celelalte tipuri de polen crud monoflor, pe lângă proprietățile generale, acestea au câteva calități și proprietăți specifice, în funcție de tipul de floare din care albinele au cules polenul. Citeşte în continuare pentru a vedea care sunt beneficiile acestor polenuri crude și cum le putem consuma.

Polenul crud de cireş - Îngerul păzitor al frumuseții și vitalității

Polenul crud de cireş este cules de harnicele albine din fermecătoarele flori de cireş, este moale şi are o aromă plăcută. Acesta este un aliment viu, având în compoziţia sa toţi micronutrienţii necesari pentru sănătatea noastră, care, de multe ori, lipsesc din alimentele moderne rafinate şi superprocesate. Polenul crud de cireş este numit și îngerul păzitor al frumuseţii şi vitalităţii, deoarece ajută la menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii, părului și unghiilor, energizează organismul şi ajută la detoxifierea acestuia.

Iată 5 beneficii deosebite ale polenului crud de cireş:

Ajută la menținerea unui aspect tânăr și sănătos al pielii, părului și unghiilor

Polenul crud de cireş este o sursă 100% naturală de nutrienţi. Vitaminele B2, B3 şi zincul pe care le conţine au un rol foarte important în întreținerea părului, pielii și unghiilor, oferindu-le o strălucire naturală și un aspect tânăr și sănătos. Acest tip de polen hrănește părul, creşte rezistenţa unghiilor şi ajută la menţinerea aspectului frumos şi sănătos al pielii. Mai mult, vitamina C și bioflavonoidele (vitamina P) contribuie la producerea colagenului, întârziind apariţia ridurilor şi accelerând procesele de cicatrizare. Polenul crud de cireş poate fi pisat şi adăugat în măştile pentru ten sau păr, pe care obişnuieşti să le prepari.

Tonifiază, fortifică și energizează organismul

Polenul crud de cireş este bogat în vitamina C, iar acest lucru îi oferă un puternic efect antioxidant și capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Astfel, polenul crud de cireş poate fi considerat un aliat important în lupta împotriva procesului de îmbătrânire a organismului, dar și un protector al sistemului imunitar.

De asemenea, polenul crud de cireş reprezintă un real ajutor pentru persoanele cu un program zilnic foarte încărcat, fiind o sursă naturală de energie şi vitalitate. Polenul crud de cireş ajută la combaterea oboselii și eliminarea stresului cotidian, fiind eficient în tratarea asteniei.

Şi pentru sportivi, acest polen reprezintă un excelent energizant natural, mai ales în perioadele de efort fizic susţinut sau în timpul competiţiilor. Polenul crud de cireş poate fi adăugat în shake-uri sau în salate de fructe, completând astfel aportul de vitamine de care aceştia au nevoie.

Ameliorează afecţiunile tractului urinar

Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi flavonoide, polenul crud de cireş are efect antiinflamator şi ajută la buna funcţionare a rinichilor şi a vezicii urinare. Pe lângă faptul că diminuează simptomele infecţiilor urinare, acesta este un ajutor important în prevenirea şi tratarea afecţiunilor tractului urinar.

Ajută la eliminarea toxinelor din organism

Polenul crud de cireş nu doar reglează funcţiile aparatului urinar, ci are şi efect depurativ, adică ajută la detoxifierea naturală a organismului. Prin aportul său important de seleniu, polenul crud de cireş protejează membrana celulară de oxidare şi elimină substanţele toxice din organism.

Îmbunătățește fertilitatea și protejează embrionul

Polenul crud de cireș este o sursă naturală bogată în vitamina B9 - Acid Folic, care ajută la creşterea fertilității şi protejează embrionul pe timpul sarcinii. Este recomandat pentru femeile însărcinate și pentru buna dezvoltare a sistemului nervos al fătului.


De asemenea, polenul crud de cireș are în compoziţia sa o cantitate însemnată de zinc. De aportul de zinc din corpul nostru depind creşterea, multiplicarea celulară, reproducerea, fertilitatea, circulaţia şi imunitatea. Femeile sunt sensibile la carenţa de zinc, mai ales în timpul sarcinii. Zincul intervine mai ales în sinteza ADN-ului. Acesta asigură transmiterea corectă a informaţiei genetice de la o generaţie de celule la alta şi limitează disfuncţionalităţile celulare ulterioare.



Polenul crud de scai vânăt - Îngerul păzitor al căilor respiratorii

Scaiul vânăt ( Eryngium planum L.) este o plantă perenă cu ţepi şi inflorescenţe de culoare albăstruie-vineţie. Acestă plantă este folosită încă din antichitate în medicina tradiţională a mai multor popoare, în special datorită proprietăţilor sale expectorante, antitusive, diuretice şi antiinflamatoare. Polenul crud de scai vânăt preia din proprietăţile plantei din care a fost cules, fiind un bun remediu natural în tratarea afecţiunilor căilor respiratorii.

Iată 5 motive pentru care trebuie să încerci polenul crud de scai vânăt:

Este un foarte bun expectorant

Atunci când suntem răciţi, avem gripă sau în cazul unor infecţii bacteriene, tractul respirator produce mai mult mucus, ceea ce duce la simptome foarte neplăcute precum: nas înfundat, secreţii nazale mai abundente, tuse etc. Polenul crud de scai vânăt îţi vine în ajutor în aceste situaţii, deoarece este un bun expectorant, adică ajută la fluidificarea şi eliminarea secreţiilor din căile respiratorii. Astfel, acest polen ajută la calmarea tusei şi a altor simptome specifice afecţiunilor respiratorii.

Ameliorează tusea convulsivă

Polenul crud de scai vânăt are efecte extraordinare asupra căilor respiratorii, având capacitatea de a calma tusea, inclusiv tusea convulsivă denumită popular şi ”tuse măgărească”. Tusea convulsivă reprezintă o infecţie acută a căilor respiratorii produsă de bacteriile Bordetella, în special Bordetella pertusis. Datorită proprietăţilor sale antitusive, antiinflamatoare şi bacteriostatice, polenul crud de scai vânăt este un tratament naturist eficient pentru tuse convulsivă, acţionând benefic atât asupra cauzei, cât şi asupra simptomelor acestei afecţiuni.

Ajută în tratarea infecțiilor respiratorii

Cantitatea mare de antioxidanţi (zinc, seleniu şi vitamina C) din compoziţia sa îi conferă polenului crud de scai vânăt un puternic efect antiinflamator asupra ţesuturilor pulmonare, protejând astfel aparatul respirator. Acest tip de polen este un important remediu natural în tratarea sinuzitei, laringitei, bronşitei sau altor infecţii respiratorii, ajutând la diminuarea inflamaţiei şi calmarea tusei. În plus, acesta susţine activitatea sistemului imunitar în lupta împotriva acestor infecţii.

Fortifică sistemul imunitar

Polenul crud de scai vânăt are în compoziţia sa minerale importante pentru organismul nostru, vitamine, enzime şi proenzime, alături de multe alte elemente active, vitale pentru sănătatea noastră. Datorită compoziţiei complexe şi a proprietăţilor sale antiseptice şi antibiotice, polenul crud de scai vânăt ne întăreşte imunitatea şi ne ajută să luptăm împotriva virozelor şi infecţiilor. Aşadar, dacă eşti mai tot timpul răcit şi te-ai săturat să cauţi remedii naturale pentru imunitate, e timpul să încerci polenul crud de scai vânăt.

Combate artrita și reumatismul

Prin acțiunea sa antiinflamatoare, polenul crud de scai vânăt este eficient în prevenirea şi tratarea artritei și a reumatismului. Acesta poate fi un adjuvant natural în tratarea afecţiunilor asociate structurilor articulare, precum artrita reumatoidă și osteoartrita, facilitând ameliorarea durerilor articulare.


Cum consumăm polenul crud?


Polenul crud, atât cel de cireş, cât şi cel de scai vânăt, poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu sucuri naturale sau salate de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată este de 1 linguriță/zi (5 g) pentru copii sau 1 lingură/zi (15 g) pentru adulţi. Pentru eficiență maximă, îţi recomandăm să urmezi o cură de minim 7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poate fi consumat, însă, tot timpul anului, fără restricții. Polenul crud se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.

Polenul crud de cireş şi polenul crud de scai vânăt reprezintă încă două ajutoare de nădejde pentru un organism sănătos, energic şi frumos.

Polenul crud de cireş reprezintă o sursă naturală de energie, fiind un aliat important al persoanelor active sau al sportivilor, ajutându-i să se menţină în formă şi să reziste la efort fizic susţinut. De asemenea, este recomandat pentru beneficiile acestuia în menținerea unui aspect frumos și sănătos al pielii, părului și unghiilor.

Polenul crud de scai vânăt întăreşte sistemul imunitar şi ne ajută în prevenirea şi tratarea afecţiunilor respiratorii. Este, de asemenea, un real ajutor în tratarea artritei și a reumatismului, datorită acţiunii sale antiinflamatoare.

Dacă vrei să fii mereu în formă maximă şi să ai grijă de sănătatea și frumuseţea corpului tău, consumă regulat polen crud de cireş! Vei vedea că efectele nu vor întârzia să apară.

Pentru persoanele care răcesc des sau care sunt predispuse afecţiunilor respiratorii, în special în sezonul rece, o cură completă cu polen crud de scai vânăt poate fi rezolvarea tuturor acestor probleme. Răcelile vor fi mai uşoare şi mai rare, tusea va trece mai rapid, iar organismul tău va avea o imunitate mai puternică.

Articolul anterior 5 retete pentru frumusete, pe baza de miere
Articolul următor Sinuzita – de ce apare și cum poate fi tratată această afecțiune în rândul adulților și copiilor