Ugrás a tartalomra
Polenul crud - tratament naturist pentru alergie la ambrozie

Nyers pollen – természetes gyógymód a parlagfű allergia ellen

Aggódik családja egészsége miatt a parlagfű miatt? És miért, hiszen románok ezrei szenvednek évente parlagfű-allergiától. Az allergia ellen természetes és hatékony gyógymód a nyers pollen. Tudja meg, hogyan segíthet a nyers pollen a parlagfű allergia megelőzésében és kezelésében!

Bár a tavaszt tartják a legtöbb allergiás évszaknak, hiszen a legtöbb növény virágzik, a nyár végén jelentkezik az egyik legrosszabb allergia - a parlagfű okozta.

Európában hozzávetőleg 33 millió embert érint a parlagfű, és az elmúlt három évben megduplázódott az erre a növényre allergiás románok száma az orvosok jelentése szerint. A Román Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság szerint az elmúlt években megnőtt az az időszak, amikor a betegeknél allergiás tünetek jelentkeznek (eleinte 2-3 hét augusztusban vagy szeptemberben, most pedig 7-8 hét augusztusban, szeptemberben és néha októberben). de és a betegség klinikai formáinak súlyossága.


A parlagfű allergia egyik leghatékonyabb természetes gyógymódja a nyers pollen. A nyers pollen a méhek által a virágok porzóiból összegyűjtött virágpor, amely táplálékforrásukat jelenti, a méhcsalád energia- és védekező ereje pedig a begyűjtött virágpor minőségétől függ.

A nyers pollen összetett összetételének köszönhetően nagyon jótékony hatással van az emberi szervezet egészségére, és a szél által szállított pollentől eltérően nem okoz allergiát, hanem éppen ellenkezőleg, segít megelőzni és kezelni. Tanulmányok szerint a nyers pollen rendszeres fogyasztása akár 40%-kal is csökkentheti az allergiás tüneteket.

Mielőtt megnéznénk, hogyan lehet megelőzni és kezelni a parlagfűallergiát nyers virágporral, javaslom, hogy tájékozódjon, mi is az a parlagfű, és mik a parlagfűallergia tünetei.

Mi az ambrosia?


Az ambrosia (Ambrosia artemisiifolia), népies nevén ugarfű, évelő növény, amely kertekben, gabona- és napraforgóban fordul elő, különösen az elhagyott területeken: utak és vasutak szélén, építkezéseken, növényzettől mentes területeken, ill. karbantartatlan.

Az ambrosia július vége és szeptember vége között virágzik, ez az az időszak, amikor a növény által okozott allergia megjelenik. A virágport a szél szétszórja, mivel mérete nagyon kicsi, és szabad szemmel nem látható. A maximális koncentráció a hajnali első órákban, amikor fúj a szél, valamint a vihar és eső utáni első órákban, amikor kiszárad, és a légáramlatok emelik fel a talajból.

Az Ambrosia pollenje a felelős az allergiás nátha-reakciókért, amelyekről egyre többen jelentkeznek.

Mik a parlagfű allergia tünetei?


A parlagfű allergia tünetei hasonlóak bármely más típusú pollen allergiájához, és nagyon nyomasztóak lehetnek:

  • gyakori tüsszögés

  • viszkető orr vagy szem

  • orrfolyás

  • bőséges orrváladék

  • vörös szemek (kötőhártya hiperémia).

Ezenkívül sok allergiás ember hajlamos az asztmás tünetek megjelenésére: légzési nehézségek, köhögés, zihálás.

A parlagfű allergia diagnózisát csak az allergológus tudja felállítani a fent felsorolt ​​tünetek, valamint a parlagfű pollenre adott pozitív bőrtesztek alapján, laboratóriumi elemzésekkel kiegészítve.

Hogyan előzhető meg és kezelhető a parlagfű allergia nyers virágporral?


Az allergiát a parlagfűhöz hasonlóan a szél által szállított virágpor, az úgynevezett anemofil okozza. Ezek különböznek a méhek által gyűjtött virágportól, amelyet entomofilnek is neveznek. A méhek nem szedik le a szél által szállított virágport, mert bizonyos mérgező anyagokat tartalmaz. Másrészt a méhek által gyűjtött virágpor, a nyers pollen nagyon tápláló, és a kutatások szerint hatékony az allergia elleni küzdelemben.

Olvassa el a Mi a nyers pollen és mire jó?

Allergia akkor jelentkezik, amikor szervezetünk immunválaszt alakít ki egy allergénnel szemben, és antitesteket hoz létre. Pollenallergia esetén, amint a mikrospórák belélegzésre kerülnek, a felső légúti sejtekben jelenlévő antitestek támadó hatást váltanak ki az idegen invázió kiküszöbölésére. Ez a hatás a hisztamin szintézisét idézi elő, egy értágító szerepű alapvető kémiai vegyület, amely irritálja a szöveteket, ami allergiás tünetek (tüsszögés, vörös szem, orr- vagy szemviszketés stb.) kialakulásához vezet.


A nyers pollen csökkenti a hisztamin szintjét, amely az allergia elleni szerek célpontja. A nyers pollen rendszeres fogyasztása akár 40%-kal is csökkentheti az allergiás tüneteket, ami fokozatos és szisztematikus deszenzitizációt ér el az anemofil pollennel szemben. Dr. Leo Conway, a Colorado állambeli Denver orvosa arról számolt be, hogy pácienseinek 94%-a teljesen enyhült az allergiás tünetektől, miután nyers virágport kapott. Így a nyers pollen természetes és hatékony parlagfű-allergiás kezelés lehet.

Sok beteg, köztük az orvosok is úgy gondolják, hogy a nyers virágport érdemes használni, különösen akkor, ha a klasszikus kezelések nem hoztak eredményt, mivel a légúti megbetegedések széles skálája esetén hatásosak, az asztmától a sinus fertőzésekig.
1916 óta számos orvosi folyóirat jelent meg, amelyek rávilágítottak a nyers virágpor kivételes szerepére a különféle allergiák és allergiás nátha tüneteinek enyhítésében. Egy friss angol-amerikai tanulmány szerint a vér immunglobulin E koncentrációjában mért allergiás reakció fordítottan arányos az élelmiszer E-vitamin-fogyasztásának szintjével. Következésképpen minél több természetes E-vitamint fogyasztunk, annál jobban csökken az allergiás reakció.


A nyers pollen az élet igazi csodája. Minden tápanyagot tartalmaz, amire szervezetünknek szüksége van, és természetes E-vitamin forrás is. Ez magyarázhatja azt a tényt, hogy a nyers pollen akár 40%-kal is csökkenti az allergiás reakciókat, ha a pollenallergia fellépése előtt és alatt fogyasztjuk.


Elmondható tehát, hogy a nyers virágpor egy mindenki számára elérhető természetes gyógymód, amely gyakorlatilag kedvezően neveli immunrendszerünk aktivitását, segítve a parlagfű allergia megelőzését és sikeres kezelését.

Tudjon meg többet a méhek tavaszi asthenia és allergiás nátha elleni gyógymódjairól.

Hogyan kell a nyers pollent fogyasztani?


A nyers virágpor természetes formában és joghurttal, natúr levekkel vagy gyümölcssalátákkal keverve is fogyasztható a nap első étkezésekor. A szokásos ajánlott adag 1 teáskanál/nap (5 g) gyermekeknek vagy 1 evőkanál/nap (15 g) felnőtteknek. A maximális hatékonyság érdekében évente kétszer legalább 7 hetes kezelést javasolunk. A nyers virágpor azonban egész évben, korlátozás nélkül fogyasztható.

Lásd itt: 7 egészséges reggeli recept mézzel, virágporral és legelővel

A nyers virágport fagyasztóban kell tárolni, -18ºC és -5ºC közötti hőmérsékleten. Fagyasztón kívül, eredeti csomagolásban 5 napig, hűtőben 10 napig eláll, felbontás után, tulajdonságainak elvesztése nélkül.


Fedezze fel az ApiLand nyers pollen teljes választékát , és ossza meg tapasztalatait a parlagfű allergia tüneteinek enyhítésében.

Tudjon meg többet a nyers pollen előnyeiről és felhasználásáról, és fedezzen fel videóinkban ízletes és egészséges recepteket méhészeti termékekkel!

Előző cikk Hogyan segít a méhpempő a depresszióban
Következő cikk Manuka méz – a vasimmunitás legerősebb szövetségese