Sari la conținut
50 de lei REDUCERE la comenzi de minimum 350 lei cu codul SCHOOL50
50 de lei reducere la comenzi de 350 lei cu codul SCHOOL50
Intrebari si raspunsuri despre mierea de Manuka

Intrebari si raspunsuri despre mierea de Manuka

Mierea de Manuka este considerată a fi cel mai puternic antibiotic natural și singura miere medicinală din lume. Află răspunsurile la întrebările frecvente despre mierea de Manuka! Descoperă cum recunoști o miere autentică, ce beneficii are şi multe alte informaţii esenţiale pe care ţi-ai dori să le cunoşti.

Mierea de Manuka este singura miere utilizată în scop medicinal, pentru tratarea unui spectru foarte larg de afecţiuni. Datorită proprietăţilor sale cu totul deosebite, acest produs apicol a fost îndelung studiat de cercetători ai unor universităţi de renume, dar, în acelaşi timp, a stârnit şi numeroase întrebări legate de originea, autenticitatea, beneficiile şi eficacitatea lui.

Când vrem să achiziționăm un produs nou, este de preferat să ne informăm temeinic înainte. Dar ce faci atunci când, dând căutare pe Google, îţi apar zeci de articole despre mierea de Manuka? Pentru a te ajuta să găseşti cele mai relevante informaţii, am strâns întrebările primite de la consumatori de-a lungul timpului şi am răspuns concret la acestea.

CUPRINS


DESPRE MIEREA DE MANUKA

  • Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere monofloră, unică în lume. Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum Scoparium), originar din Noua Zeelandă, iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.

  • Care este diferența dintre mierea crudă obișnuită și mierea de Manuka?

Spre deosebire de mierea crudă obișnuită, mierea de Manuka are un conținut foarte ridicat de metilglioxal (MGO™) - o substanță activă, a cărei concentrație indică puterea antibacteriană a acestui produs. Cu cât nivelul MGO™ este mai mare, cu atât activitatea antibacteriană a mierii este mai crescută.

  • Ce gust are mierea de Manuka?

Mierea de Manuka are o aromă deosebită, este dulce, cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.

  • Mierea de Manuka este raw?

Mierea de la Manuka Health nu este pasteurizată sau tratată termic și este protejată în timpul extracției, procesării și depozitării, menținându-se temperaturile naturale.

  • De ce diferă prețul dintre mierea crudă obișnuită și mierea de Manuka?

Zonele izolate și greu accesibile din Noua Zeelandă în care se găsesc arborii de Manuka, cantitatea limitată de miere produsă de albine, condițiile speciale de păstrare, analiza factorului MGO™ pentru asigurarea celui mai înalt standard de eficiență și perioada de maturare prin care trece, fac ca mierea de Manuka să aibă un preţ mai ridicat decât mierea crudă obișnuită.


Află mai multe despre mierea de Manuka de la Manuka Health!


DESPRE MGO™, FACTORUL UNIC AL MIERII DE MANUKA

  • Ce înseamnă MGO™?

MGO™ este prescurtarea pentru Metilglioxal, componenta activă a mierii de Manuka responsabilă pentru proprietăţile sale unice antibacteriene. Această substanță se formează în mod natural în nectarul florilor de Manuka, din care albinele prepară mierea.

Factorul MGO™ are rolul de a indica puterea antibacteriană a mierii de Manuka, prin măsurarea nivelului de metilglioxal din miere. Cu cât nivelul MGO™ este mai mare, cu atât proprietățile antibacteriene ale mierii sunt mai puternice. Acest factor este o constantă în mierea de Manuka și se măsoară în mg/kg.

MGO™ este marcă înregistrată Manuka Health New Zeeland Ltd. și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă.

  • Care sunt avantajele sistemului de certificare MGO™?

Nu toată mierea Manuka este la fel. Nivelul de metilglioxal (MGO) poate varia foarte mult de la o miere la alta. Acesta este motivul pentru care Manuka Health testează și certifică fiecare lot de miere de Manuka MGO™ pentru a garanta nivelul de metilglioxal indicat pe etichetă. De asemenea, fiecare lot este supus unei testări stricte de calitate și este asigurată pe deplin transabilitatea până la apicultorul de la care provine.

Manuka Health a dezvoltat sistemul de evaluare și de asigurare a calității MGO™ bazându-se pe dovezile științifice descoperite în anul 2008 de profesorul Thomas Henle și de grupul său de cercetare din cadrul Universității Tehnice din Dresda, Germania. Aceștia au identificat metilglioxalul (MGO) ca unul dintre compușii principali găsiți în mierea de Manuka din Noua Zeelandă. Sistemul MGO™ de evaluare și asigurare a calității mierii de Manuka oferă clienților posibilitatea de face o alegere conștientă a mierii pe care o cumpără. Cu cât factorul MGO™ este mai mare, cu atât acțiunea antibacteriană a mierii este mai crescută.

  • Cum aleg factorul MGO™?

Atunci când cumperi miere de Manuka, este recomandat să ții cont de istoria afecțiunii pe care vrei să o tratezi sau de motivul pentru care vrei să consumi această miere. Dacă nu ai o recomandare din partea unui medic, te poți ghida după indicațiile producătorului. Este important dacă afecțiunea este cronică sau nu și dacă ai administrat deja o perioadă antibiotice puternice.

Factorul MGO™ 100+ este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar.

Factorul MGO™ 250+ poate fi utilizat în tratarea unor afecțiuni minore (dureri în gât, tuse, răceli ușoare etc.)

Factorul MGO™ 400+ este recomandat în cazul infecțiilor, al inflamațiilor, al acidității sau refluxului gastric.

Factorul MGO™ 550+ este indicat în cazul infecțiilor rezistente la acțiunea antibioticelor, precum cele cu stafilococ auriu, helicobacter pylori, candida etc.

”Mierea Manuka este extraordinară. Mi-a salvat fetița de 5 ani de la o intervenție chirurgicală pentru micșorarea amigdalelor. A vindecat-o de stafilococul auriu. Este extraordinară. Acum îi dau și celei de-a doua fetițe de 1 an pentru imunizare.” Corina C., Bacău

Vezi şi alte păreri ale consumatorilor


Factorul MGO™ 850+
este recomandat în cazul infecțiilor repetate, cauzate de bacterii foarte rezistente la acțiunea antibioticelor.

Atenție! Folosirea unui nivel de activitate prea puternic, atunci când nu este necesar, poate duce, în anumite cazuri, la apariția unor reacții adverse sau la sensibilitate din partea organismului.

  • Care este diferenţa dintre UMF şi MGO?

Ambele clasificări, UMF şi MGO, sunt folosite pentru a indica acţiunea antibacteriană a mierii de Manuka. Diferența dintre factorul MGO şi UMF constă în faptul că sistemul MGO măsoară şi reflectă în mod direct conținutul de MGO din miere (adică MGO100 + conține cel puțin 100 mg pe kg de miere), în timp ce sistemul UMF este o scală reprezentativă simplă, ce reflectă puterea antibacteriană a mierii de Manuka.

Miere de Manuka


BENEFICIILE MIERII DE MANUKA

1. Previne şi tratează infecțiile bacteriene

Mierea de Manuka este foarte eficace în distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori etc. Aceasta are proprietăți antibacteriene foarte puternice, uneori având o eficienţă chiar și de 50 de ori mai mare decât a antibioticelor clasice din farmacii.

Află cum acţionează mierea de Manuka în combaterea stafilococului auriu!

2. Te scapă de problemele gastro-intestinale

Datorită efectului său antibiotic și antiinflamator, mierea de Manuka este un remediu natural pentru afecțiunile gastro-intestinale: aciditate și reflux gastric, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), paraziți intestinali, gastroenterită.

”Am încercat miere de Manuka pentru un Helicobacter incipient și rezultatul a fost foarte bun… nu am luat antibioticele acelea tari!” Zizi G., Arad

Vezi şi alte păreri ale consumatorilor

3. Întărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii

Datorită proprietăților sale antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare și antitusive, mierea de Manuka ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Mai mult, aceasta reprezintă un aliat foarte puternic în tratarea și ameliorarea celor mai frecvente afecțiuni ale aparatului respirator: sinuzită, rinită, astm, tuse cronică/tabagică, pneumonie, bronșită cronică/acută. În plus, mierea de Manuka generează o stare de bine organismului.

Află mai multe despre mierea de Manuka pentru imunitate din articolul Mierea de Manuka - cel mai puternic aliat al unei imunităţi de fier


4. Îmbunătățește sănătatea orală

Având proprietăți antimicrobiene foarte puternice, mierea de Manuka împiedică formarea plăcii bacteriene, oferind, astfel, protecție împotriva cariilor. În plus, contribuie la sănătatea gingiilor, prevenind şi ameliorând efectele parodontozei.

Descoperă Spray-ul oral cu Miere de Manuka MGO™ 400+ şi Propolis BIO30™, care ajută la menţinerea sănătăţii orale, împrospătând respirația.

5. Vindecă rănile și arsurile

Există studii clinice care arată că mierea de Manuka este eficientă în scurtarea timpului de vindecare a arsurilor și rănilor, luptând împotriva infecțiilor care pot apărea la nivelul pielii. Este important de menționat că, în cazul tratamentului la domiciliu, mierea de Manuka poate fi folosită ca remediu pentru arsuri solare sau răni superficiale, însă nu este recomandat să utilizați acest produs pentru arsuri și răni grave.

6. Te scapă de cele mai frecvente probleme ale pielii

Fiind un bun antibacterian, antiinflamator și antioxidant, mierea de Manuka poate fi utilizată cu succes în tratarea celor mai dificile probleme ale pielii: acnee, eczeme, ciuperca piciorului, impetigo, arsuri solare sau cicatrici. De asemenea, măștile cu miere de Manuka hidratează pielea în profunzime, repară tenul uscat și aspru, reduc aspectul cicatricilor şi al ridurilor, grăbesc regenerarea pielii și conferă tenului elasticitate și fermitate.

Descoperă Săpunul natural cu miere de Manuka MGO™ 250+! Este nutritiv și hidratant, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru pielea delicată a bebelușilor.

Citeşte şi despre 8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează

7. Te ajută să ai un somn odihnitor și profund

O linguriță de miere de Manuka adăugată într-un pahar cu lapte, înainte de culcare, te va ajuta să ai un somn profund, deoarece aceasta stimulează corpul să producă mai multă melatonină şi determină eliberarea lentă a glicogenului.

Miere de Manuka - testimonial


Vezi şi alte păreri ale consumatorilor

AUTENTICITATE, CERTIFICĂRI

  • Cum pot verifica dacă mierea de Manuka este originală?

Verifică dacă numele producătorului apare pe spatele etichetei. Cea mai bună modalitatea de a te asigura că mierea de Manuka respectivă este autentică este să verifici dacă produsul provine și a fost ambalat în Noua Zeelandă. De asemenea, caută pe eticheta factorul MGO™.

Descoperă 7 aspecte esenţiale de care să ţii cont când cumperi miere de Manuka!

  • Ce garanție am că mierea de Manuka este autentică și provine din Noua Zeelandă?

Toată mierea de Manuka din Noua Zeelandă trebuie să îndeplinească o definiție științifică stabilită de Ministerul Industriilor Primare din Noua Zeelandă (MIP) Conform acestei noi reglementări, intrate în vigoare la începutul anului 2018, toți producătorii de miere de Manuka au obligativitatea să-și testeze mierea conform definiției științifice stabilită de minister, pentru a dovedi că este autentică și pentru a se asigura că îndeplinesc toate cerințele legale pentru etichetarea corectă. Verificarea include teste chimice și de ADN și este importantă pentru a oferi consumatorilor încrederea că primesc o miere de Manuka autentică.
Mierea de Manuka MGO™ din Noua Zeelandă este produsă de compania Manuka Health.


Programul de testare al companiei Manuka Health este foarte strict și include 3 etape:

  • Confirmarea autenticității pe baza definiției științifice din Noua Zeelandă (conform M.I.P.)

  • Confirmarea activității antibacteriene, a clasificarii și factorului MGO™

  • Confirmarea purității, calității și siguranței alimentare - pentru fiecare lot se eliberează un certificat de analiză, care confirmă că produsul respectă cerințele.

Prelucrarea, testarea și depozitarea se fac cu cea mai mare atenție, pentru ca mierea de Manuka să își păstreze toate proprietățile naturale.

Află mai multe despre Sistemul de asigurare a calității mierii de Manuka.


  • Ce este mierea de Manuka activă?

Denumirea de miere de Manuka activă se referă cel mai adesea la proprietățile non-peroxidice ale mierii de Manuka. Această denumire nu este însă permisă pentru mierea de Manuka produsă și ambalată în Noua Zeelandă. Dacă un produs este etichetat cu această mențiune, vei ști că acesta nu a fost produs și ambalat în Noua Zeelandă.

  • De unde poți cumpăra miere de Manuka?

Mierea de Manuka MGO™ și alte produse din gama Manuka Health se pot comanda online pe www.apiland.ro sau telefonic la 0371 78 00 78. ApiLand este unic importator și distribuitor al Mierii de Manuka MGO™ și al altor produse oferite de producătorul Manuka Health din Noua Zeelandă. Toate produsele vin însoțite de număr de lot verificabil și certificat de conformitate, acestea fiind oferite de producător în ambalajul original sigilat.

  • ApiLand are certificări pentru mierea de Manuka pe care o comercializează?

Mierea de Manuka MGO™, comercializată de ApiLand, vine însoțită de certificări și declarații de conformitate. ApiLand deține certificat de unic importator și distribuitor al Mierii de Manuka MGO™ de la Manuka Health.

Consultă certificările pentru mierea de Manuka de la ApiLand.

MOD DE ADMINISTRARE A MIERII DE MANUKA

  • Care este modul de administrare al mierii de Manuka şi cât durează o cură completă?

Uz intern: 1 linguriță de 3 ori/zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de cel puțin 30 de zile sau până la dispariția sau ameliorarea simptomelor.

Pentru eficiență maximă, mierea de Manuka se consumă cu 30 minute înainte de mesele principale ale zilei. Este foarte important ca substanța activă MGO™ să fie prezentă în organism pe tot parcursul zilei.

Uz extern: aplică direct pe piele și protejează zona cu o compresă;

Uz cosmetic: ca ingredient în diverse măști pentru față și păr.

  • Se poate administra miere de Manuka copiilor?

În general, recomandăm consumul de produse apicole copiilor după vârsta de 1 an.

  • Se poate consuma împreună cu antibiotice?

Mierea de Manuka poate fi consumată împreună cu un tratament pe bază de antibiotice.

  • Ce factor MGO™ este recomandat pentru Helicobacter pylori?

Pentru tratarea Helicobacter pylori recomandăm factorul MGO 550+.


Citește despre beneficiile mierii de Manuka în tratarea bacteriei Helicobacter pylori.

  • Ce factor MGO™ se recomandă pentru infecţiile cu stafilococ auriu?

În cazul infecţiilor cu stafilococ auriu este indicat să se administreze factorul MGO 550+. Pentru infecţiile rezistente, tratate anterior cu antibiotic, se recomandă factorul MGO 850+.

  • Persoanele cu diabet pot consuma miere de Manuka?

Mierea de Manuka are un indice glicemic moderat 54-59. Persoanele cu diabet pot să consume această miere cu monitorizarea atentă a nivelului de zahăr din sânge. Se recomandă consultul medical.

  • Mierea de Manuka dăunează persoanelor alergice la polen?

Nu, mierea de Manuka nu cauzează probleme persoanelor alergice la polen, deoarece conţinutul foarte mic de polen din miere este ingerat, nu este inhalat. Mai mult, unele persoane consumă miere de Manuka pentru a preveni alergiile la polen, deoarece aceasta poate produce o desensibilizare prin administrarea zilnică a unei cantităţi foarte mici de polen.

  • Este recomandat consumul de miere de Manuka în timpul sarcinii sau în perioada alăptării?

Da, mierea de Manuka poate fi consumată în timpul sarcinii sau în perioada alăptării.

  • Se poate amesteca cu apă în cazul în care copiii nu tolerează gustul?

Mierea de Manuka poate fi amestecată cu puțină apă plată la temperatura camerei, cu atenție sporită la sursa de apă.

  • Cum se păstrează mierea de Manuka?

Mierea de Manuka se păstrează la loc uscat și răcoros.

CE SPUN CONSUMATORII DESPRE MIEREA DE MANUKA?


“Referitor la Mierea de Manuka... nici eu nu am crezut până nu am încercat. Băiețelul meu făcea faringite și amigdalite frecvent, cam de două ori pe lună. Sunt două luni jumătate de când copiii mei o consumă și imunitatea lor s-a îmbunătățit văzând cu ochii.” Simona D., Sighişoara

"De obicei, când mergeam la schi/snowboard, răceam grav. De când iau Miere de Manuka, nu mai am treabă cu răceala." Florin B., Bucureşti

"Anul trecut, m-am confruntat cu o sinuzită urâtă. După 10 zile de tratament cu antibiotic, niciun rezultat. După 2 zile de tratament cu miere de Manuka MGO 250+, nu am mai avut dureri de cap, iar după o săptămână, simțeam că pot să respir din nou cum trebuie. Recomand. Și fetiței mele de 7 ani îi dau câte o linguriță dimineața pe stomacul gol și răceala nu s-a mai atins de noi." Cristina D., Bucureşti

”Am încercat miere de Manuka pentru un Helicobacter incipient și rezultatul a fost foarte bun… nu am luat antibioticele acelea tari!” Zizi G., Arad

„Mierea de Manuka a fost consumată în scop medicinal de fiica mea, care s-a tratat cu succes de helicobacter.” Irina Fiica, Zlatna

”Mierea Manuka este extraordinară. Mi-a salvat fetița de 5 ani de la o intervenție chirurgicală pentru micșorarea amigdalelor. A vindecat-o de stafilococul auriu. Este extraordinară. Acum îi dau și celei de-a doua fetițe de 1 an pentru imunizare.” Corina C., Bacău

”Și eu consum această miere de două luni. Mă simt foarte bine și am scăpat de gripă. Mie mi-a fost recomandată pentru stafilococul auriu, dar mi-am dat seama că este benefică în mult mai multe privințe. Este scumpă, dar merită.” Laura Alexandru, București

“Pot spune că fiul meu s-a vindecat de stafilococ auriu cu miere de Manuka. Azi i-au ieșit analizele și sunt negative. Luați cu încredere, e foarte eficientă.” Gina M., Galaţi


Aşadar, când intenţionezi să cumperi miere de Manuka, este foarte important să te informezi înainte pentru a alege o miere de calitate, cu un nivel MGO™ potrivit nevoilor tale. Astfel, vei avea garanţia că produsul cumpărat este unul autentic, care oferă beneficii reale pentru sănătatea organismului.

Sperăm că prin acest articol am reuşit să îţi răspundem la cele mai importante întrebări despre mierea de Manuka. Vrei să afli mai multe despre mierea de Manuka?


*Acest material are scop informativ și nu înlocuiește sfatul medicului. Informațiile prezentate nu au rolul de a diagnostica sau de a trata afecțiuni medicale și nici de a înlocui medicamentele sau tratamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia în funcție de vârstă, stil de viață, metabolism, stare de sănătate etc.


Descoperă întreaga gamă Manuka Health de la ApiLand!

Articolul anterior 2018 - Un an plin de reușite alături de iubitorii produselor apicole