Mierea de Manuka - tratament naturist impotriva stafilococului auriu
Staphylococcus aureus (stafilococul auriu) a devenit una dintre cele mai de temut bacterii. Îl poți găsi în multe spații publice, dar în special în spitale. Stafilococul auriu este o bacterie patogenă care poate produce diferite infecții în mai multe zone ale corpului. Deoarece a devenit tot mai rezistent la acţiunea multor antibiotice, acesta a fost denumit şi “superbacteria”.
Un remediu natural eficient împotriva infecţiei cu stafilococ auriu este mierea de Manuka, considerată cel mai puternic antibiotic natural şi singura miere medicinală din lume.
Cercetările și studiile arată că mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene ieșite din comun, de aceea poate fi utilizată în scop medical în tratarea unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: Staphylococcus aureus, Helicobacter Pylori, Streptococcus faecalis sau E.coli.
Înainte de a vedea cum poţi trata stafilococul auriu cu miere de Manuka, haide să aflăm mai multe despre această bacterie, cum se transmite și care sunt simptomele acesteia.
Cuprins:
- Ce este Stafilococul auriu?
- Cum se transmite Stafilococul auriu?
- Stafilococ auriu: simptome
- Stafilococ auriu: tratament
- Activitatea antibacteriană a mierii de Manuka
- Beneficiile mierii de Manuka în tratarea infecţiei cu stafilococ auriu
- Ce spun consumatorii despre mierea de Manuka împotriva stafilococului auriu?
Ce este Stafilococul auriu?
Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie patogenă din genul Staphylococcus, care poate produce infecții sau chiar septicemii. Stafilococii se regăsesc adesea în organismele sănătoase şi se fixează, de obicei, în mucoasa nazală. De aici, bacteriile colonizează şi alte zone ale corpului, de regulă cele care păstrează umiditatea.
Stafilococul auriu poate deveni foarte nociv, provocând infecții ale pielii (acnee, foliculite), infecții ale țesutului subcutanat (abcese, furuncule), toxiinfecţii alimentare, infecții respiratorii (bronșite, faringite, pneumonii), infecții ale oaselor (artrite, osteomielită), infecții ale sângelui (endocardită, septicemie) și alte infecții generalizate (meningită).
Cum se transmite Stafilococul auriu?
Stafilococul auriu se transmite prin tuse, strănut sau prin contact cutanat cu o persoană infectată, prin intermediul rănilor sau al leziunilor prezente la nivelul pielii. De asemenea, folosirea în comun a lamelor de ras, a prosoapelor sau a încălţămintei poate fi un alt mod de infectare cu stafilococ auriu.
Potrivit statisticilor, 2 persoane din 100 sunt purtătoare ale stafilococului, dar nu întotdeauna se îmbolnăvesc, mai ales dacă au un sistem imunitar puternic. Mai predispuşi spre infecţia cu stafilococ sunt copiii, persoanele vârstnice, cei care au suferit o intervenţie chirurgicală, persoanele imunodeficitare sau care sunt spitalizate o perioadă îndelungată. De asemenea, persoanele care suferă de boli cronice, precum diabet, cancer sau HIV, sunt mai expuse riscului de infecţie cu stafilococ auriu.
Mediul spitalicesc constituie, în prezent, principala cauză a infecţiei cu stafilococ auriu. Se estimează că mai mult de 50% din cazurile de infecţie cu stafilococ sunt provocate de lipsa de igienă din spitale.
Stafilococ auriu: simptome
Simptomele clinice ale infectiilor produse de stafilococul auriu se datorează fie toxinelor secretate de acesta – intoxicaţii, fie înmulţirii bacteriene – infecţii.
Intoxicaţiile stafilococice sunt:
-
sindromul pielii opărite: reprezintă o serie de boli cutanate provocate de stafilococul auriu, care determină înroşirea, umflarea şi descuamarea pielii, iniţial în jurul ochilor şi al gurii, extinzându-se, apoi, spre trunchi şi extremităţi;
-
toxiinfecţia alimentară: apare ca urmare a consumului de alimente contaminate cu enterotoxine stafilococice (în special alimente lăsate la temperatura camerei o perioadă mai îndelungată). Simptomele sunt: greţuri, vărsături, dureri abdominale şi, uneori, diaree severă.
-
sindromul şocului toxic (SST): este o intoxicaţie acută care poate pune viaţa în pericol. Simptomele pot fi următoarele: greaţă, vărsături, dureri abdominale, diaree, dureri musculare, cefalee, dureri în gât, erupţii cutanate, descuamarea pielii, hipotensiune arterială, disfuncţii ale organelor.
Cele mai frecvente infecţii cu stafilococ auriu sunt:
-
infecţiile pielii: furuncule, acnee, foliculite, suprainfecţiile plăgilor
-
infecţiile ţesutului subcutanat: mastite, hidrosadenite, abcese
-
infecţiile respiratorii: rinofaringite, faringo-amigdalite, traheite, bronşite, pneumonii, empiem, sinuzite
-
infecţiile scheletului: artrite, osteomielite
-
infecţiile generalizate: meningite, septicemii, endocardite.
Simptomele infecţiei cu stafilococ auriu diferă în funcţie de zona unde este localizată. În cazul infecţiilor pielii, acestea se manifestă prin durere, roşeaţă sau vezicule cu lichid. Atunci când infecţia e localizată la nivelul căilor respiratorii, simptomele caracteristice sunt: durere în zona respectivă, tuse, febră destul de mare, greutate în respiraţie.
Stafilococ auriu: tratament
Stafilococul auriu este o bacterie extrem de rezistentă. De aceea, medicii prescriu adesea antibiotice foarte puternice, administrate pe cale orală sau intravenos, în funcţie de gravitatea situaţiei. Însă, mai ales în cazul infecţiilor intraspitaliceşti, stafilococul auriu a devenit foarte rezistent la acţiunea antibioticelor. Astfel, medicii şi oamenii de ştiinţă şi-au concretat eforturile în a găsi noi remedii pentru eradicarea acestei bacterii.
Un remediu natural eficient în combaterea stafilococului auriu este mierea de Manuka. În ultimii 15 ani, s-au realizat numeroase cercetări medicale care au demostrat capacitatea mierii de Manuka de a distruge foarte multe tipuri de bacterii, inclusiv stafilococul auriu sau MRSA (bacterii rezistente la antibiotice). Mai mult, spre deosebire de medicamentele de sinteză, mierea de Manuka nu provoacă reacții adverse.
Activitatea antibacteriană a mierii de Manuka
Mierea de Manuka conţine, în mod natural, Metilglioxal (MGO™), o substanţă activă cu puternice proprietăţi antibacteriene. În plus, enzimele din miere produc peroxid de hidrogen, care este responsabil pentru calitățile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.
Însă, nu toată mierea de Manuka este la fel de eficientă, puterea antibacteriană a acesteia fiind indicată de componenta terapeutică MGO™, factorul unic al mierii de Manuka. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. Astfel avem:
Mierea MGO™ 100+ Nivel de întreținere
Este indicată pentru susținerea sistemului imunitar în afecțiuni ușoare și de scurtă durată (răceli, dureri de gât etc.)
Mierea MGO™ 250+ Nivel util
Este indicată pentru tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice.
Mierea MGO™ 400+ Nivel extra cu activitate ridicată
Se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior și care sunt rezistente la tratamente.
Mierea MGO™ 550+ Nivel superior cu activitate foarte ridicată
Se recomandă în cazurile unor infecții foarte rezistente.
Mierea MGO™ 850+ Nivel ultra cu activitate extrem de ridicată
Se recomandă în cazurile unor infecții care au o rezistență sporită la tratamente.
MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă, care îi recunoaște calitățile ei medicinale.
Descoperă 7 aspecte esenţiale de care să ţii cont când cumperi miere de Manuka!
“În ianuarie, la analize le-a ieșit stafilococ auriu în gât și nas ambilor copii. Nu le-am dat nimic altceva decât miere de Manuka timp de trei luni. Am repetat analiza și nu mai aveau nimic. Le-am dat câte două lingurițe pe zi, dimineața și la prânz, înainte cu o jumătate de oră de masă. Acum am început iar o cură de trei luni, dar cu o linguriță dimineața pentru imunitate.” Andreea M., Craiova
Vezi şi alte păreri despre mierea de Manuka împotriva stafilococului auriu
Beneficiile mierii de Manuka împotriva stafilococului auriu
Mierea de Manuka are o activitate antibacteriană foarte puternică, ce nu se regăseşte în niciun alt tip de miere. Aceasta este considerată cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, având o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât a anumitor antibiotice.
Datorită proprietăților sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatoare și antifungice, mierea de Manuka este extrem de benefică pentru sistemul nostru imunitar, contribuind în ameliorarea unei mari varietăți de afecţiuni, inclusiv în tratarea infecţiilor cu stafilococ auriu.
În continuare, vei afla cum acţionează concret mierea de Manuka în combaterea stafilococului auriu şi care sunt beneficiile acesteia pentru sănătatea organismului nostru.
Are activitate antimicrobiană
Studiile au arătat că activitatea antibacteriană non-peroxidică a mierii de Manuka se datorează prezenței enzimei metilglioxal (MGO™), care se regăsește în concentrații foarte mari în nectarul florilor de Manuka. Avem, astfel, dovada că mierea de Manuka este un agent antimicrobian puternic, iar această proprietate ajută la prevenirea infecției cu stafilococ auriu.
Posedă proprietăți bacteriostatice
Un compus bacteriostatic poate opri dezvoltarea şi răspândirea bacteriilor, evitând astfel apariţia unei infecții. Studiile efectuate au demonstrat că mierea de Manuka are activitate bacteriostatică asupra stafilococului auriu. În urma testelor de laborator, s-a constatat că mierea de Manuka stopează dezvoltarea şi multiplicarea bacteriilor.
Află cum acţionează mierea de Manuka în combaterea bacteriei Helicobacter pylori!
Are acţiune bactericidă
Cercetările medicale realizate în ultimii 15 ani în Departamentul de cercetare a mierii din cadrul Universităţii Waikato din Noua Zeelandă au demonstrat că mierea de Manuka este eficientă în combaterea unui spectru larg de bacterii, printre care şi stafilococul auriu.
Rezultatele testelor de laborator au dovedit că mierea de Manuka are capacitatea de a distruge chiar şi bacteriile de stafilococ auriu cu rezistenţă foarte crescută la antibiotice (MRSA - stafilococ auriu meticilinorezistent). Mai mult, spre deosebire de medicamentele de sinteză, mierea de Manuka nu provoacă reacții adverse.
“După o cură de 3 săptămâni cu miere de Manuka, băieţelul meu a reuşit să scape de stafilococul auriu pe care l-am descoperit imediat după ce am revenit în colectivitate. Am simţit nevoia să vă scriu pentru că sunt sigură că sunt mulţi părinţi care se confruntă cu astfel de situaţii. Când am intrat pe site-ul dvs. am fost sceptică. Cum poate o miere să omoare un virus aşa de periculos, care sperie atâta lume, inclusiv pe cea medicală? Dar la acel moment, sincer, a fost singura soluţie înainte de a ajunge să îi dau antibiotic şi, după 3 zile, s-a simţit deja o schimbare. Nu v-am scris până acum pentru că nu aveam rezultatul, dar acum sunt convinsă că mierea de Manuka face minuni.” Leliana D., Bucureşti
Ajută la vindecarea acneei
Acneea este o problemă a tenului destul de greu de tratat, cu care se confruntă foarte multe persoane. Una din principalele cauze care duc la apariţia acneei este infecţia cu stafilococ auriu la nivelul pielii.
Mierea de Manuka poate opri creșterea bacteriilor de stafilococ auriu în pori, datorită Metilglioxalului (MGO™) din compoziţia sa, care îi oferă proprietăţi antibacteriene. Astfel, mierea de Manuka curaţă şi dezinfectează tenul în profunzime. În plus, efectul său antiinflamator reduce roşeaţa, ajută în procesul de vindecare şi diminuează riscul apariţiei cicatricilor post acnee.
Citeşte şi despre alte probleme ale pielii care pot fi tratate cu miere de Manuka.
Previne şi combate infectarea rănilor şi arsurilor
Există numeroase cazuri în care rănile sau arsurile devin foarte greu de tratat din cauza unor infecţii puternice cu stafilococ auriu. O serie de studii arată că, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, mierea de Manuka este foarte benefică în lupta împotriva infecțiilor care pot apărea la nivelul rănilor. Un număr tot mai mare de rapoarte clinice au arătat că infecțiile la nivelul plăgilor (inclusiv cele infectate cu streptococ auriu) pot fi eliminate prin aplicarea direct pe rană a mierii de Manuka.
Utilizarea mierii de Manuka duce nu doar la o mai bună vindecare a rănilor, dar ameliorează durerea și scade nivelul inflamației. Tocmai de aceea, este folosită ca pansament şi se aplică direct pe zona afectată. Este important de menționat că, în cazul tratamentului la domiciliu, mierea de Manuka poate fi folosită ca remediu pentru arsuri solare sau răni superficiale, însă nu este recomandat să o utilizați pentru arsuri și răni grave.
Contribuie la vindecarea leziunilor de impetigo
Impetigo este o infecţie cu stafilococ auriu, localizată la nivelul pielii, foarte contagioasă, întâlnită în special la copii sub denumirea populară de “bube dulci”. Vinovaţi de apariţia leziunilor de impetigo sunt stafilococul auriu şi streptococul betahemolitic de grup A.
Prin prezenţa Metilglioxalului (MGO™) din compoziţia sa, mierea de Manuka are un puternic efect antibacterian şi este eficientă în tratamentul pentru impetigo. În plus, mierea Manuka accelerează vindecarea rănilor de pe piele şi creşte imunitatea organismului.
Descoperă şi alte beneficii ale mierii de Manuka!
Întărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii
Datorită numeroaselor proprietăți curative și efecte antivirale foarte puternice, mierea de Manuka are efecte benefice în susținerea sistemului imunitar.
Mierea de Manuka este eficientă în tratarea și ameliorarea mai multor tipuri de probleme ale aparatului respirator cum ar fi: sinuzită cronică, rinită, astm, tuse cronică/tabagică, pneumonie, bronșită cronică/acută. În plus, aceasta generează o stare de bine organismului.
Studii recente au arătat că mierea de Manuka calmează durerile în gât cauzate de bacterii precum Stafilococul auriu.
În concluzie, mierea de Manuka împiedică dezvoltarea bacteriilor, combate infecția cu stafilococ auriu şi stimulează componentele sistemului imunitar în lupta împotriva acestora.
Prin consumul regulat al acestui produs apicol poţi preveni cele mai frecvente probleme ce pot apărea pe fondul unui sistem imunitar scăzut.
Astfel, mierea de Manuka este un remediu 100% natural, eficient în prevenirea şi tratarea infecţiilor cu stafilococ auriu.
Ce spun consumatorii despre mierea de Manuka
împotriva stafilococului auriu?
”Mierea de Manuka este extraordinară. Mi-a salvat fetița de 5 ani de la intervenție chirurgicală pentru micșorarea amigdalelor. A vindecat-o de stafilococul auriu. Este uimitoare. Acum îi dau și celei de-a doua fetițe, care are 1 an, pentru imunizare.” Corina C., Bacău“După o cură de 3 săptămâni cu miere de Manuka, băieţelul meu a reuşit să scape de stafilococul auriu pe care l-am descoperit imediat după ce am revenit în colectivitate. Am simţit nevoia să vă scriu pentru că sunt sigură că sunt mulţi părinţi care se confruntă cu astfel de situaţii. Când am intrat pe site-ul dvs. am fost sceptică. Cum poate o miere să omoare un virus aşa de periculos, care sperie atâta lume, inclusiv pe cea medicală? Dar la acel moment, sincer, a fost singura soluţie înainte de a ajunge să îi dau antibiotic şi, după 3 zile, s-a simţit deja o schimbare. Nu v-am scris până acum pentru că nu aveam rezultatul, dar acum sunt convinsă că mierea de Manuka face minuni.” Leliana D., Bucureşti
“Este deosebit de bună în scopuri medicinale. Fiul meu a luat-o pentru stafilococul auriu şi se simte foarte bine acum. Avea probleme mari cu gâtul.” Marilena-Georgeta D., Bran
“Şi eu consum această miere de două luni. Deși nu este atât de parfumată, mă simt foarte bine și am scăpat de gripă. Mie mi-a fost recomandată pentru stafilococul auriu, dar mi-am dat seama că este benefică în mult mai multe privințe. Este mai scumpă, dar merită.” Laura A., Bucureşti
“În ianuarie, la analize le-a ieșit stafilococ auriu în gât și nas ambilor copii. Nu le-am dat nimic altceva decât miere de Manuka timp de trei luni. Am repetat analiza și nu mai aveau nimic. Le-am dat câte două lingurițe pe zi, dimineața și la prânz, înainte cu o jumătate de oră de masă. Acum am început iar o cură de trei luni, dar cu o linguriță dimineața pentru imunitate.” Andreea M., Craiova
“Pot spune că fiul meu s-a vindecat cu miere de Manuka de stafilococ auriu. Azi i-au ieșit analizele și sunt negative. Luați cu încredere, e foarte eficientă.” Gina M., Galaţi
Descoperă întreaga gamă de miere de Manuka MGO™!
Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5562472/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4837971/
https://sfatnaturist.ro/stafilococul-auriu-care-sunt-simptomele-si-cum-se-trateaza-aceasta-infectie/
Lasă un comentariu