Sari la conținut
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
CUM TE AFECTEAZĂ ASTENIA DE PRIMĂVARĂ

CUM TE AFECTEAZĂ ASTENIA DE PRIMĂVARĂ

Una dintre problemele cu care poți să te confrunți la venirea primăverii este astenia. Ea se manifestă atât la copii, cât și la adulți. De regulă, astenia de primăvară afectează atât pe plan fizic cât și emoțional, creând un mix de stări și senzații care pot fi dificil de gestionat. Vestea bună e că lăptișorul de matcă este un ajutor de nădejde în combaterea asteniei de primăvară.

 

În acest articol vei citi despre:

Ce este astenia?

Cauze și simptome

Tratament apicol împotriva asteniei - lăptișorul de matcă pur

 

Ce este astenia?

Chiar dacă primăvara este un anotimp minunat pe care îl aștepți cu nerăbdare, nu trebuie să uiți că el vine la pachet cu o serie de procese care îți pot afecta bunăstarea. Acest lucru îți forțează organismul să se adapteze schimbărilor climatice. Dacă iarna ai tendința de a deveni mai sedentar, primăvara impune un efort fizic mai mare, care necesită și un plus de energie. Astenia se resimte printr-o stare accentuată de oboseală, o slăbire generală a organismului care afectează atât starea fizică cât și cea psihică.

Astenia de primăvară  începe la mijlocul lunii martie și durează până la mijlocul lunii aprilie, iar simptomele sunt mai mult sau mai puțin pronunțate de la o persoană la alta.

 

Cauze și simptome

În general, astenia de primăvară se prezintă cu stări de epuizare fizică și psihică nejustificată și tocmai de aceea este confundată de multe ori cu depresia. O privire mai îndeaproape asupra simptomelor te va ajuta să le deosebești. 

 Iată cele mai importante simptome ale asteniei de primăvară care te pot afecta atât pe parte profesională cât și în timpul liber:

 • Stări de oboseală fizică, dureri musculare, lipsa tonusului, amețeală și o dorință mai intensă de somn în timpul zilei
 • Instalarea insomniilor, lipsa de concentrare și pierderi de memorie
 • Lipsa energiei și a chefului de viață
 • Pierderea apetitului sexual
 • Disconfort în special la lumină și la zgomote mai puternice
 • Stări de iritabilitate, anxietate și pierderea controlului emoțional
 • Cefalee și palpitații
 • Scăderea sau creșterea poftei de mâncare și, implicit, oscilații de greutate
 • Instalarea diverselor alergii sezoniere

  Toate aceste simptome îți afectează modul de viață, cheful de muncă, iar randamentul va fi mult mai scăzut. 

  Cauza principală a instalării asteniei de primăvară este adaptarea greoaie a organismului la schimbarea anotimpului și este provocată de:

  • lumina în exces și razele soarelui care creează ușoare dezechilibre hormonale
  • nivelul scăzut al endorfinelor care provoacă stări de anxietate și negativitate
  • alergiile sezoniere declanșate în urma expunerii la polenul anemofil  
  • expunerea îndelungată la stresul oxidativ cauzată de adaptarea la noi condiții meteorologice
  • frecvența schimbărilor de temperatură pe parcursul unei zile obligă organismul să se adapteze și readapteze continuu

   

  Tratament apicol împotriva asteniei - lăptișorul de matcă pur

  Astenia de primăvară te poate împiedica să-ți duci la bun sfârșit sarcinile profesionale, chiar dacă este o manifestare trecătoare. Vestea bună e că natura îți sare în ajutor. Nu ai nevoie de medicamente ci de un supliment alimentar cu valori terapeutice însemnate: lăptișorul de matcă pur. Acesta este remediul ideal care te va ajuta să ieși mai repede din stările asteniei de primăvară.

  Pe plan emoțional, lăptișorul de matcă este renumit pentru capacitatea de restabilire a echilibrului psiho-fizic și este ideal pentru destinderea întregului organism. Conținutul de acetilcolină este, de asemenea, prielnic pentru sănătatea sistemului nervos, contribuie la o mai bună concentrare și memorare și previne anxietatea sau depresia.

  Iată care sunt principalele beneficii ale unei cure cu lăptişor de matcă pur:

  • Oferă energie și combate oboseala cronică 
  • Stimulează sistemul nervos
  • Reduce stresul şi insomnia
  • Ajută la eliminarea depresiei
  • Creşte capacitatea de concentrare şi memorare
  • Îmbunătăţeşte sistemul imunitar și tonusul muscular
  • Oferă substanţele nutritive necesare organismului tău
  • Ajută la creșterea apetitului sexual 

  În ceea ce privește administrarea corectă, este indicat să-l consumi în cure de minimum 6 săptămâni, dimineața cu 20-30 de minute înainte de masă. Cel mai bun efect îl are după administrarea sublinguală până la dizolvare totală. Doza recomandată pentru copii este de 0,5 g/zi, iar pentru adulți este de 1-2 g/zi, în funcție de intensitatea stărilor.

  Așadar, nu te îngrijora dacă te afectează venirea primăverii. Pe lângă o alimentație bogată în fructe și legume, hidratare, exerciții fizice regulate, este recomandat să consumi lăptișor de matcă și cu siguranță îți vei duce sarcinile cu succes la bun sfârșit.

   

  Surse:

  https://study.com/academy/lesson/asthenia-definition-symptoms-treatment.html

  https://www.healthline.com/health/weakness

  https://www.secom.ro/blogs/ghidul-secom/ce-este-astenia-de-primavara-de-ce-apare-si-cum-se-manifesta-cum-o-poti-combate-pentru-a-te-bucura-cu-adevarat-de-fiecare-zi

  https://www.apiland.ro/blog/post/remedii-apicole-pentru-astenia-de-primavara-si-rinita-alergica.html#simptomele-asteniei

  https://www.apiland.ro/blog/post/laptisor-de-matca-pur-mod-de-administrare.html?gclid=CjwKCAjwiOCgBhAgEiwAjv5whF6DqVxHe9D_pAZqp-hdb5TYCQ3X8HtW0h_gaEepncTquO-MV8Hd-RoCVjcQAvD_BwE

  https://www.medihelp-assistance.com/en/mediway/spring-asthenia--symptoms-and-treatments-325.htm

  Articolul anterior Produsele apicole - Superalimente esentiale pentru sanatatea noastra