Sari la conținut
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Top 3 apicole pentru copii

Top 3 apicole pentru copii

Intrarea în colectivitate nu trebuie să fie un motiv de panică pentru părinți. De cele mai multe ori copiii se dovedesc a fi mai rezistenți decât credem noi. Totuși, află ce poți face să previi îmbolnăvirea celui mic.

Timp de citire: 6 minute



Odată cu reintrarea în colectivitate, copilul este expus la nenumărați factori care îi pun sănătatea în pericol. Și asta nu este neapărat un lucru rău. Prin contactul cu diverse virusuri și bacterii, organismul creează anticorpi care să le combată, iar când acestea pătrund din nou în corpul copilului sunt recunoscute și neutralizate într-un timp foarte scurt.

Totuși, sistemul imunitar al copilului trebuie să fie puternic pentru a acționa cât mai repede și eficient. Dacă ai avut deja grijă ca el să aibă un somn odihnitor, o alimentație sănătoasă, să se hidrateze și să petreacă cât mai mult timp în aer liber, rămâne un singur lucru de făcut: fă-i cunoștință cu produsele apicole.



Iată care sunt cele mai bune produse apicole pentru imunitatea copilului tău:

1.Tonicul Junior

Un cocktail 100% natural de vitamine și minerale special creat pentru copii, asta este cea mai bună definiție a Tonicului Junior. Este incomplet să spunem că întărește sistemul imunitar deoarece dacă aruncăm o mică privire către ingredientele lui descoperim mult mai multe beneficii.

 

Ce conține Tonicul Junior?

 

  • Lăptișor de matcă pur - este hrana tuturor albinelor în primele zile de viață, iar matca se bucură de beneficiile lui pe tot parcursul vieții. Este singura sursă naturală de acetilcolină - un puternic neurotransmițător responsabil de capacitatea de concentrare și de memorie. Acidul 10 HDA, ii asigură proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene puternice și se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă. Bogat în aminoacizi, minerale și oligoelemente, lipide și acizi grași esențiali, complexul de vitamine B, lăptișorul crește rezistența la efort fizic și intelectual, îmbunătățește nivelul energetic general și ajută la prevenirea cazurilor de răceală și gripă.
  • Miere crudă - sursă de antioxidanți și fitonutrienți, esențiali în dezvoltarea optimă a organismului. Variază în funcție de florile din care provine, însă indiferent de originea florală, mierea crudă are puternice efecte energizante, antiinflamatorii și antimicrobiene.
  • Propolis - având rolul unui puternic medicament natural anti-infecțios, propolisul este aliatul juniorului tău în lupta cu răceala și gripa. Protejează căile respiratorii și ar trebui să fie primul remediu la care să apelezi când cel mic are gâtul roșu și inflamat. De menționat este și faptul că favorizează vindecarea și cicatrizarea rănilor rezultate uneori din joaca în parc :)
  • Polen crud - ideal atât pentru imunitate cât și pentru sistemul digestiv. Merită o atenție deosebită așa că în cele ce urmează îl vom analiza mai pe larg.
  • Suc de portocale - completează perfect compoziția Tonicului Junior fiind bogat în vitamine și nutrienți. Să nu uităm că adaugă un plus de savoare care îi convinge și pe cei mai mari mofturoși să ia și următoarea fiolă de tonic apicol.

Infografix-tonic-junior



2. Polen crud de Trandafir sălbatic și măr

Munca depusă de albine merită multă apreciere, mai ales când ne gândim la polenul crud pe care ele îl prepară din polen floral, nectar, enzime, miere și secreții proprii. Avem parte în felul acesta de un aliment extraordinar care ne poate aduce numeroase beneficii organismului.

25% din compoziția polenului crud este reprezentată de proteine, asta înseamnă că putem asimila din polen mult mai multă proteină decât din carne, ouă sau lactate.

 

Polenul crud de trandafir sălbatic și măr este bogat în vitaminele C și A, fosfor, minerale, oligoelemente, antioxidanți, potasiu, fier și flavonoide. Contribuie la absorbția calciului - problemă cu care mulți copilași se confruntă și care dă multe bătăi de cap părinților.

Beneficiile polenului crud de trandafir sălbatic și măr sunt multe, dar mai amintim faptul că reglează tranzitul intestinal, combate constipația - o altă afecțiune întâlnită des în rândul copiilor, este un bun antianemic și menține echilibrul organismului.

De reținut este faptul că polenul crud recoltat de la albine, numit și entomofil, este diferit de polenul purtat de vânt, anemofil, care cauzează frecvent alergii.



3. Păstura în miere

Păstura în miere este un produs obținut prin măcinarea păsturii și dizolvarea acesteia în miere crudă.

Mierea sigur o cunoașteți, dar ce este păstura?

Pastura este alimentul de bază al albinelor de aceea este numit ”pâinea albinei” și este chiar mai ușor digerabilă decât polenul. După ce albinele colectează polenul, îl introduc în celulele fagurelui împreună cu mierea și enzimele proprii. Acolo, după 3 luni de fermentare, sub influența substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii și umidității ridicate din stup, polenul se transformă în păstură.

Datorită conținutului bogat în vitamine, aminoacizi esențiali și minerale, păstura în miere ajută la prevenirea și tratarea anemiilor. În plus, joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar și completează carențele rezultate în urma unei alimentații mai puțin sănătoase.



Mai multe apicole pentru copii

 

Din alimentația zilnică a piciului tău nu trebuie să lipsească mierea crudă. Oferă-i câte o linguriță la micul dejun pe o felie de pâine sau într-un iaurt, alături de câteva fructe. Sau și mai bine, lasă-l să muște cu poftă dintr-un fagure gustos.

Nu uita să-i povestești despre felul în care albinele își formează o adevărată cetate pe care o protejează de toți intrușii (mucegaiuri, microbi, virusuri și bacterii) cu ajutorul propolisului pe post de scut de apărare.



Un copil poate să răcească chiar și de 8-10 ori pe an. Nu toți, dar mulți se regăsesc în situația aceasta.

Explică-i copilului tău de unde provin produsele apicole, câtă trudă depun albinuțele pentru ca el să fie sănătos și sigur o să îndrăgească atât povestea pe care i-o spui cât și gustul dulce al apicolelor.





Surse:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4707740/

https://www.sensiblu.com/articole/imunitatea-copiilor-cum-ajutam-sistemul-imunitar-al-celor-mici

https://health.clevelandclinic.org/how-to-boost-your-kids-immunity-heading-into-the-new-school-year/

https://www.parents.com/health/cold-flu/cold/boost-childs-immunity/

https://www.healthline.com/health/propolis-an-ancient-healer#healing-compounds

https://diversificare.ro/alimente/2013/02/polen-un-super-aliment/

https://www.apiland.ro/blog/post/desensibilizare-in-cazul-alergiei-la-polen-remedii-apicole.html

Articolul anterior Imunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicole

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii