Sari la conținut
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
ALIMENTATIA SANATOASA SE VEDE PE TEN

ALIMENTATIA SANATOASA SE VEDE PE TEN

Când vine vorba de îngrijirea tenului, multe femei caută să folosească cele mai bune produse cosmetice. Însă demachiantul, crema de față și măștile nu sunt suficiente pentru o îngrijire completă.

Frumusețea izvorăște din interior. Alimentația se vede pe ten și alegerile culinare sunt, de multe ori, cauza diverselor probleme ale tenului . Alimentele bogate în vitaminele A, B, C, D, E, K, coenzima Q10, carotenoide, flavonoide, zic, seleniu, magneziu, fier, sulf și omega 3 susțin sănătatea pielii și a organismului. Caută să le introduci în alimentația zilnică.

În acest articol vom vorbi despre alimente și suplimente alimentare care te vor ajuta să ai un ten curat, ferm, îngrijit.

Timp de citire: 4 minute

Îngrijește-ți tenul din interior.

Indiferent de vârstă, un ten frumos și sănătos contribuie mereu la creșterea stimei de sine. Așa că dacă nu ai moștenit un ten perfect, asigură-te că te hidratezi constant și că alegerile culinare pe care le faci sunt cele corecte.

O dietă bogată în legume, fructe, produse apicole și o hidratare corectă vor oferi tenului tău suplețe și strălucire.



Alimente care hrănesc tenul

Apa

Sfatul specialiștilor este să consumăm 2 litri de apă în fiecare zi, pentru ca organismul nostru să funcționeze normal, mai ales în perioada verii. Deshidratarea duce la diverse probleme ale tenului și a formării pungilor de sub ochi.Un aport suficient de apă este, așadar, prima condiție a menținerii elasticității pielii.

Apa contribuie la hidratarea țesutului cutanat, susține producția de colagen și previne deshidratarea. Aplicarea cremelor și loțiunilor nu poate substitui sursa de apă din interior care alimentează celulele cutanate și amână apariția ridurilor.

Apa nu face bine doar pielii, ci și inimii. Inima are nevoie de apă ca să pompeze sângele în organism și să alimenteze cu oxigen toate celulele organismului.

Legumele și fructele

Toate vitaminele și mineralele de care pielea are nevoie se găsesc în natură. Fructele și legumele proaspete sunt adjuvanți naturali pentru o piele sănătoasă.

Pentru un ten luminos este recomandat consumul de spanac și alte legume verzi și frunzoase. Spanacul este o sursă naturală de Vitamina C care susține sănătatea pielii, o protejează împotriva razelor UV, stimulează producția de colagen și menține hidratarea acesteia. Surse naturale de Vitamina C sunt și citricele, kiwi şi căpşunele.

Broccoli, bogat în vitamina A, zinc și sulforafan ajută la menținerea nivelului de colagen. Salata verde este cunoscută pentru aceleași beneficii: ajută la sintetizarea colagenului și încetinește apariția ridurilor.

Ardeiul gras, avocado și roşiile sunt, de asemenea, bune pentru ten. Ele conțin toți carotenoizii majori, inclusiv licopenul, luteina și zeaxantina care protejează pielea împotriva daunelor cauzate de soare, ținând ridurile la distanță.

Bananele sunt o sursă bogată de vitamina A, B și E. Au un conținut ridicat de fier, magneziu și potasiu și oferă pielii beneficii anti-aging. Include-le în alimentație de 2-3 ori pe săptămână.


Ciocolata neagră

Consumul moderat de ciocolată cu un conținut de cacao de 70% contribuie la regenerarea celulară. Fiind o sursă importantă de fier, calciu, vitamina A, vitamina B1, vitamina D şi vitamina E, ciocolata neagră hidratează pielea şi redă strălucirea tenului.

Ciocolata neagră reduce nivelul hormonilor de stres fără a afecta producţia de colagen. În acest fel riscul de formare al ridurilor este mai mic, iar procesul de îmbătrânire este întârziat.


Produse apicole pentru un ten sănătos

Încă din Antichitate, produsele apicole au fost folosite în scopuri cosmetice. Cleopatra folosea doar cosmetice naturale, iar din rețetele ei nu lipseau mierea și lăptișorul de matcă pe care le putem folosi și noi pentru a obține o piele frumoasă, un ten fin și un păr strălucitor și mătăsos.

Nici Reginei Elisabeta nu-i lipsesc din alimentație mierea, lăptișorul de matcă și polenul crud care sunt extrase din propria ei stupină de la curtea regală.

Consumate cu regularitate (minim 2 cure pe an, primăvara și toamna), acestea pot preveni apariția anumitor boli deoarece principala lor acțiune este întărirea sistemului imunitar și lupta împotriva radicalilor liberi.


Produse apicole care aduc cele mai multe beneficii tenului

Lăptișorul de matcă

În materie de frumusețe, lăptișorul de matcă bate recordul la beneficii. Datorită efectului său antioxidant, lăptișorul de matcă este aliatul de care ai nevoie pentru menținerea frumuseții pielii, a părului și a unghiilor. Acesta reface stocul de colagen, ajută tenul să lupte împotriva acțiunii radicalilor liberi și a semnelor de îmbătrânire.


Polenul crud de flori de munte

Proteinele, vitaminele B2 și B8, C și E, zincul și seleniul din compoziția polenului crud de flori de munte oferă fermitate tenului, vitalitate și strălucire părului și crește rezistența unghiilor.

Carotenoidele și bioflavoboidele prezente în polenul crud de flori de munte pătrund profund în piele şi hrănesc ţesuturile, estompând astfel ridurile şi semnele de îmbătrânire prematură.

Polenul crud de cireș

Un cocktail natural de vitamine și minerale, polenul crud de cireș ajută la menținerea unui aspect tânăr și sănătos. Antioxidanții prezenți în acest tip de polen ajută la curățarea și repararea tenului, contribuind la aspectul catifelat și suplu al epidermei.


Polenul crud de trandafir sălbatic

Bogat în betacaroten, polenul crud de trandafir sălbatic îți va proteja pielea de razele ultraviolete și va potența culoarea bronzului. Betacarotenul încetinește procesul de îmbătrânire și reduce oxidarea moleculelor, fiind de ajutor atât în eliminarea stresului oxidativ, cât și în prevenirea anumitor boli cronice.

Păstura

O piele sănătoasă și un ten impecabil sunt ajutate și de curele detox periodice. Două cure de detoxifiere pe an sunt necesare pentru curățarea organismului, eliminarea toxinelor și reziduurilor și pentru a avea un ten curat și strălucitor.

Păstura de albine este un produs al stupului cu proprietăți detoxifiante remarcabile. Acest superaliment stimulează metabolismul și sprijină eliminarea toxinelor - principala cauză a deteriorării și îmbătrânirii pielii.

Datorită complexului de vitamine, minerale, aminoacizi și enzime, o cură completă cu păstură contribuie la regenerarea ficatului, stimulează digestia și reface flora intestinală, ceea ce sprijină, evident, procesul natural de detoxifiere cutanată. În acest fel, pielea își recapătă aspectul neted, elasticitatea și luminozitatea.

Mierea

Renumită pentru proprietățile și beneficiile asupra tenului, mierea hidratează și ajută pielea să îşi păstreze elasticitatea. În plus, stimulează formarea de noi vase capilare și ajută la reînnoirea celulelor.


6 sfaturi de care să mai ții cont dacă vrei un ten perfect:

asigură-te că dormi cel puțin 7 ore pe noapte

folosește crema cu protecție solară

demachiază-te seara înainte de culcare

nu fuma

fă sport

folosește produse cosmetice adecvate



Profită la maximum de beneficiile produselor apicole. În stup găsești o gamă variată de produse care vor oferi organismului vitalitate, energie și un ten sănătos.

Hai în magazinul nostru online și alege apicole pentru un ten sănătos.





Surse:

https://www.webmd.com/beauty/features/abcs-of-healthy-skin-diet

https://www.webmd.com/beauty/ss/slideshow-skin-foods

https://www.healthline.com/nutrition/12-foods-for-healthy-skin#:~:text=Fatty%20fish%2C%20such%20as%20salmon,thick%2C%20supple%2C%20and%20moisturized.

https://www.vichy.ro/vichy-mag/Ghid-de-alimentatie-si-ingrijire-pentru-o-piele-sanatoasa/vmag73856.aspx

https://www.diyetz.com/ro/sulforafan-iceren-besinler/

https://doc.ro/frumusete/7-alimente-pentru-un-ten-sanatos-si-luminos

https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/alimentatia-si-pielea-ce-trebuie-sa-mananci-si-ce-sa-eviti-pentru-a-avea-un-ten-curat-19107228/

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/eat-your-way-fabulous-skin

https://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/cele-10-beneficii-ale-apei-pentru-sanatate_13123

https://aquaphor.com/ro-ro/blog/beneficiile-apei

https://www.remediu.ro/laptisorul-de-matca-trateaza-acneea-ridurile-si-tenurile-cu-probleme-20138a.html









Articolul anterior 8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează
Articolul următor Harta feței - Ce afecțiuni pot să indice semnele de pe față?