Sari la conținut
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează

8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează

Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice, antiseptice, antiinflamatoare şi umectante, mierea de Manuka este un remediu natural foarte eficient în tratarea celor mai frecvente probleme ale pielii. Află cum o poţi folosi în tratamentul acneei, eczemelor, arsurilor solare, ridurilor, dar şi a altor afecţiuni ale pielii!


Fiecare dintre noi este diferit, are nevoi diferite, iar același lucru se întâmplă şi cu pielea noastră, ceea ce face să fie aproape imposibil de găsit o soluţie de îngrijire potrivită tuturor problemelor cu care se poate confrunta pielea noastră. Cele mai multe produse cosmetice oferă soluţia pentru o singură problemă: găsim în magazine sau farmacii produse pentru ten uscat, pentru ten gras, pentru acnee, eczeme, produse cu efect anti-îmbătrânire sau pentru ten sensibil, produse pentru arsuri solare etc.

Natura are însă un aliat puternic pentru prevenirea şi tratarea celor mai frecvente problemele ale pielii – Mierea de Manuka. Datorită compoziţiei sale deosebite, aceasta reprezintă o soluţie foarte eficientă de îngrijire a pielii, potrivită tuturor tipurilor de ten.

CUPRINS

    1. Acnee
    2. Eczeme
    3. Piele uscată sau aspră
    4. Riduri
    5. Răni şi arsuri solare
    6. Cicatrici
    7. Ciuperca piciorului
    8. Impetigo

Ce este mierea de Manuka şi de ce este atât de benefică pentru pielea noastră?


Mierea de Manuka este mierea pe care albinele o prepară din nectarul florilor arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă. Această miere are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), un compus ce îi oferă o putere antibacteriană cu totul neobișnuită. O altă componentă ce îi oferă mierii de Manuka calități terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitățile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Cele mai recente cercetări au arătat că mierea de Manuka are un spectru larg de activitate antimicrobiană, capabilă să acționeze asupra a peste 80 de specii de agenţi patogeni (un agent patogen este o bacterie, un virus sau un alt microorganism care poate cauza o infecţie).

Fiind un bun antibacterian şi antifungic, dar și datorită efectelor sale antioxidante, antiseptice și antiinflamatorii, mierea de Manuka este un remediu natural perfect pentru rezolvarea celor mai comune probleme ale pielii.

Află mai multe despre mierea de Manuka din Noua Zeelandă!


gama miere de manuka


Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le poate trata:


1. Acnee

Acneea este o problemă a pielii cu care ne confruntăm fiecare dintre noi cel puțin o dată în viață. Porii înfundați sunt principala cauză a acneei, ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee şi a înmulţirii bacteriilor care pot provoca infecţii.

Mierea de Manuka poate opri creșterea acestor bacterii în pori, datorită Metilglioxalului (MGO™) din compoziţia sa, care îi oferă proprietăţi antibacteriene. Astfel, mierea de Manuka curaţă şi dezinfectează tenul în profunzime. În plus, efectul său antiinflamator reduce roşeaţa, ajută în procesul de vindecare şi diminuează riscul apariţiei cicatricilor post acnee.

De multe ori, produsele farmaceutice recomandate de medici în tratamentul acneei pot duce la uscarea excesivă a tenului şi chiar la descuamarea acestuia. Datorită proprietăţilor sale emoliente şi hidratante, mierea de Manuka ajută la prevenirea uscării tenului în timpul acestor tratamente.

Citește Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre mirea de Manuka.


2.
Eczeme

Eczema este una dintre cele mai frecvente afecţiuni dermatologice, care se manifestă prin înroşirea şi uscarea excesivă a pielii, microvezicule, scuame şi mâncărime. În general, persoanele care suferă de eczeme sunt mai predispuse la apariţia infecțiilor bacteriene.

În acest caz, mierea de Manuka este încă o dată un ingredient cheie în tratamentul eczemelor, având o puternică componentă antibacteriană care ţine la distantă agenţii patogeni ce pot provoca infecţii. Prin aplicarea locală, mierea de Manuka funcţionează practic ca o barieră de protecţie.

Acest produs este ideal și pentru retenția umidității în piele și hidratarea acesteia, fiind recomandat pentru aplicare pe pielea cu eczeme, cu tendințe de uscare sau descuamare. În plus, o cură cu miere de Manuka creşte imunitatea organismului, iar un sistem imunitar puternic reduce impactul eczemelor şi ajută la vindecarea mai rapidă a acestora.

miere de Manuka pentru piele


3. Piele uscată sau aspră

Pielea uscată sau aspră este o piele deshidratată, care are nevoie de o îngrijire mai atentă. Cu o textură vâscoasă, mierea de Manuka este un bun umectant, adică atrage şi menţine umiditatea la nivelul pielii. Astfel, mierea de Manuka hidratează foarte bine pielea, ajutând-o să reţină umezeala din aer pentru cât mai mult timp. Datorită proprietăţilor sale emoliente, această miere netezeşte şi înmoaie pielea uscată sau aspră şi îi conferă un aspect sănătos şi strălucitor.

Descoperă Săpunul natural cu miere de Manuka MGO™ 250+! Este nutritiv și hidratant, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru pielea delicată a bebelușilor.

4. Riduri

Deshidratarea și inflamațiile pot provoca îmbătrânirea prematură a pielii, determinând astfel apariția liniilor vizibile și pierderea elasticității. Mierea de Manuka reduce inflamația și hidratează foarte bine pielea, ajutând-o să îşi păstreze elasticitatea naturală. Aceasta stimulează formarea de noi vase capilare şi furnizează substanţe nutritive, cum sunt aminoacizii, vitaminele, mineralele şi glucidele, necesare pentru reînnoirea sănătoasă a ţesuturilor. În plus, mierea de Manuka ajută la creşterea fibroblastelor şi producerea de colagen şi elastină, redând elasticitatea şi frumuseţea tenului.

Astfel, măștile cu miere de Manuka sunt recomandate pentru menținerea unui ten tânăr și ferm, precum și pentru întârzierea apariției ridurilor.


5. Răni şi arsuri solare

Numeroasele studii efectuate arată că, datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiinflamatoare şi antioxidante, mierea de Manuka este un adjuvant excelent în tratamentul rănilor şi arsurilor solare. De asemenea, aceasta este foarte benefică în lupta împotriva infecțiilor care pot apărea la nivelul rănilor. Un număr tot mai mare de rapoarte clinice au arătat faptul că infecțiile la nivelul plăgilor (inclusiv cele infectate cu streptococ auriu) pot fi eliminate prin aplicarea direct pe rană a mierii de Manuka.

Utilizarea mierii de Manuka duce nu doar la o mai bună vindecare a rănilor, dar ameliorează durerea și scade nivelul inflamațiilor. Tocmai de aceea, este folosită ca pansament şi se aplică direct pe zona afectată. Este important de menționat că, în cazul tratamentului la domiciliu, mierea de Manuka poate fi folosită ca remediu pentru arsuri solare sau răni superficiale, însă nu este recomandat să utilizați mierea de Manuka pentru arsuri și răni grave.

Află cum acţionează mierea de Manuka în combaterea stafilococului auriu!


6. Cicatrici

În cadrul unui studiu publicat în 2014, s-a observat că mierea de Manuka are un PH scăzut și creează un mediu acid în rană, ceea ce face ca riscul de infectare şi timpul de vindecare a rănilor să fie mai scăzut. Această vindecare mai promptă și mai eficientă a rănilor determină și o cantitate mai redusă de țesut cicatrizat.

Aşadar, mierea de Manuka poate reprezenta o soluţie naturală eficientă în tratamentul cicatricilor, deoarece menţine un mediu acid în interiorul plăgii şi ajută la reducerea dimensiunii acesteia în timpul procesului de vindecare. Cu cât procesul de vindecare este mai scurt, cu atât riscul apariţiei cicatricilor este mai scăzut.

Citeşte despre cele 5 beneficii esenţiale ale mierii de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde


7. Ciuperca piciorului

Una dintre cele mai frecvente infecţii fungice ale pielii este micoza piciorului (ciuperca piciorului sau piciorul atletului), care poate da mâncărimi insuportabile. Infecţia se localizează între pliurile degetelor de la picioare, însă se poate extinde şi pe talpă sau poate afecta inclusiv unghiile, care se îngălbenesc şi se subţiază. Această infecţie este contagioasă, putând fi transmisă prin contact direct sau indirect, prin folosirea prosoapelor sau a încălţămintei contaminate.

Prin aplicarea locală pe zona afectată, mierea de Manuka este recomandată și pentru această infecție. Mai exact, aceasta reduce rata de creștere a fungilor responsabili de apariţia acestei infecţii, oprind producția de toxine din fungi. De asemenea, diminuează senzaţia de mâncărime şi disconfort. Astfel, mierea de Manuka împiedică răspândirea infecţiei şi favorizează vindecarea.


8. Impetigo

Impetigo este o infecţie acută a pielii, foarte contagioasă, de cauză bacteriană, întâlnită mai ales la copii sub denumirea populară de “bube dulci”. Vinovaţi de apariţia leziunilor de impetigo sunt stafilococul auriu şi streptococul beta hemolitic de grup A.

Prin prezenţa Metilglioxalului (MGO™) din compoziţia sa, mierea de Manuka are un puternic efect antibacterian şi este eficientă în tratamentul pentru impetigo, reuşind să distrugă ambele tipuri de bacterii. În plus, mierea Manuka accelerează vindecarea rănilor de pe piele şi creşte imunitatea organismului.

Întinde un strat subţire de miere de Manuka pe zona afectată, după îndepărtarea crustelor. Las-o să acţioneze câteva ore, apoi spală pielea cu apă călduţă. Repetă acest proces de câteva ori pe zi, timp de câteva zile. De asemenea, consumă zilnic 1-2 linguriţe de miere de Manuka pentru a-ţi ajuta organismul să lupte împotriva bacteriilor.


Cum utilizăm mierea de Manuka?


Mierea de Manuka
este ingredientul principal în multe măşti pentru îngrijirea tenului sau pentru tratamentul acneei, putând fi aplicată direct pe ten. În prealabil, tenul trebuie să fie curăţat, iar mierea se aplică într-un strat subțire. Se lasă să acţioneze minimum 20 de minute, dupa care se îndepărtează cu apă călduţă.

Mierea de Manuka poate fi utilizată şi ca produs antibacterian, prin aplicarea locală a acesteia pe zona afectată. Se lasă să acţioneze minimum 20 de minute. Pentru eficiență maximă, este recomandat să se aplice seara, înainte de culcare, şi să se lase să acţioneze toată noaptea.

Descoperă 7 beneficii ale mierii de Manuka pe care trebuie să le cunoşti sau află Cum poți trata bacteria Helicobacter Pylori cu miere de Manuka?

Prin consumul regulat de miere de Manuka poţi preveni cele mai frecvente probleme ale pielii ce pot apărea pe fondul unui sistem imunitar scăzut. Mierea de Manuka creşte imunitatea organismului şi, în plus, te fereşte de infecţii respiratorii, gripă și răceală, bronșită cronică, astm, sinuzită cronică sau afecţiuni ale sistemului digestiv.

Astfel, mierea de Manuka este un remediu 100% natural, eficient în prevenirea şi tratarea celor mai frecvente probleme ale pielii, de aceea aceasta ar trebui să ne fie mereu la îndemână.

Conţinutul acestui articol are caracter informativ şi nu poate să înlocuiască sfatul medicului.

Află mai multe despre beneficiile şi utilizările mierii de Manuka şi descoperă reţete de preparate gustoase şi sănătoase cu produse apicole din video-urile noastre!



Surse:


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3758027/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15022655
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18494624
https://draxe.com/manuka-honey-benefits-uses/

Articolul anterior Parul – legende, superstitii si ingrijire
Articolul următor ALIMENTATIA SANATOASA SE VEDE PE TEN