Sari la conținut
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Mierea crudă de la ApiLand

Mierea crudă de la ApiLand

Mierea a fost folosită încă din antichitate atât ca un produs alimentar cât și ca un medicament. Timp de multe secole, mierea a fost considerată ca fiind un element sacru, datorită proprietăților sale, dar și a rarității ei, din acest motiv utilizarea acesteia în bucătărie a fost rezervată, timp îndelungat, doar celor înstăriți. Prestigiul bine cunoscut al mierii a scăzut în momentul revoluției din istoria culinară, când s-a reușit obținerea de zahăr rafinat din sfeclă sau trestie de zahăr, acesta devenind disponibil pe scară largă și fiind o formă ieftină de îndulcire.

În zilele noastre, mierea este un aliment popular și beneficiile pentru sănătate ale mierii sunt recunoscute și apreciate, aceasta fiind un substitut perfect al zahărului, bogată în substanțe nutritive și antioxidanți. Nici un aliment nu este perfect, dar mierea se apropie cel mai mult de acest atribut. Însă, pentru a nu-și pierde proprietățile calitative, mierea trebuie să fie consumată în forma ei pură,

De ce să alegi mierea Apiland?

Pentru că mierea crudă Apiland este miere naturală, pură, neprelucrată termic, nepasteurizată, păstrându-și astfel intacte și vii enzimele care-i conferă calitățile nutritive și beneficiile. Definiția tehnică de miere crudă este simplă și ușor de înțeles. Mierea, pentru a rămâne în starea ei naturală, nu trebuie să fie încălzită la o temperatură peste cea normală a stupului, temperatura la care albinele încălzesc în mod natural mierea, de aproximativ 35 - 40 grade celsius.

Mierea crudă se găsește atât în formă lichidă și limpede, în nuanțe diverse, de la alb - gălbui la maro închis, cât și în formă solidă, cremoasă, acest proces de cristalizare fiind natural, o dovadă certă a faptului că mierea nu a fost prelucrată termic. Culoarea și consistența mierii sunt variabile în funcție de tipul de flori din care albinele au cules nectarul.

MIEREA CRUDĂ DE LA APILAND

Unul dintre cele mai spectaculoase procedee este înțelegerea diferitelor soiuri florale de miere, aspectul și calitatea acestora, precum și experimentarea gusturilor unice și a aromelor distincte, pentru obținerea efectului cel mai potrivit în diferite afecțiuni.

Efectele benefice ale mierii crude diferă astfel de la un tip de miere la alta, reproducând efectele plantelor din care a fost recoltat nectarul. Mierea crudă, fiind neprelucrată, conține polen, faguri de miere sau propolis, în cantități mici, aceste adaosuri sporindu-i atât proprietățile cât și procesul de cristalizare.


Descoperă 9 metode simple prin care poţi distinge mierea crudă de cea contrafăcută!

Câteva din proprietățile pe care le are mierea crudă Apiland:

1. Mierea crudă Apiland este o sursă bună de antioxidanți.

2. Mierea crudă ApiLand este un emolient natural, calmează iritațiile datorate tusei.

3. Mierea crudă ApiLand conține fitonutrienți care contribuie la o stare bună de sănătate.

4. Mierea crudă Apiland este o sursă rapidă de energie.

5. Mierea crudă ApiLand este potrivită pentru reglarea digestiei.

Ce sortimente de miere îți oferă ApiLand?

ApiLand comercializează trei tipuri de miere crudă. Mierea crudă de salcâm, cu gust fin, delicat, culoare auriu deschis, bogată în fructoză, cristalizează cel mai greu. Mierea crudă de tei, cu gust aparte, aromă puternică de flori de tei, delicioasă, cristalizează cel mai repede. Miere crudă polifloră, cu nuanțe și arome specifice florei din care provine, recoltată din regiunile deluroase ale Transilvaniei.


Descoperă 6 Idei de mic dejun sănătos pentru copii cu miere crudă şi polen crud

ApiLand este sursa ta de încredere pentru miere crudă de calitate ireproșabilă.


Articol scris de Loredana Ionescu, ApiLand

Articolul anterior ApiLand la Târgul Național al Mierii, 1 - 3 aprilie 2016
Articolul următor 5 remedii naturale cu miere