Sari la conținut
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Comenzile din campania aniversară suferă întârzieri la procesare și livrare | Îți mulțumim pentru răbdare!
Mierea de Manuka - 7 beneficii pe care trebuie sa le cunosti despre aceasta

Mierea de Manuka - 7 beneficii pe care trebuie sa le cunosti despre aceasta

De mii de ani, mierea a fost folosită nu doar pentru gustul ei delicios ci și pentru proprietățile ei vindecătoare. Bunicile noastre tratau răceala și gripa, făceau siropuri pentru calmarea tusei, diminuau crampele și problemele digestive, ba chiar își îngrijeau tenul folosind acest ingredient natural - mierea.

În zilele noastre, mierea crudă este cunoscută și apreciată ca fiind un remediu eficient în tratarea și ameliorarea diferitelor afecțiuni, fiecare sortiment în parte având caracteristici unice. Nimeni nu contestă beneficiile mierii tradiționale, însă azi vrem să îți prezentăm o miere cu totul deosebită, adusă tocmai din ținuturile îndepărtate ale Noii Zeelande.

Este vorba despre mierea de Manuka, care este recunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, fiind extrem de eficientă în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate. De altfel, acesta este singura miere medicinală din lume, certificată și recunoscută de către autoritățile medicale, în urma numeroaselor studii științifice extrem de riguroase.

CUPRINS

    1. Tratează infecțiile cu stafilococ
    2. Te scapă de problemele gastro-intestinale
    3. Întărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii
    4. Îmbunătățește sănătatea orală
    5. Vindecă rănile și arsurile
    6. Te scapă de acnee și eczeme
    7. Te ajută să ai un somn odihnitor și profund

Timp estimat pentru citirea acestui articol - 4 minute

Ce este mierea de Manuka?

Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arborelui de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă, iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și gust ușor caramelizat de eucalipt.

Mierea de Manuka are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), un compus ce îi oferă o putere antibacteriană cu totul neobișnuită. MGO™ se găsește în mai multe sortimente de miere, însă cea mai mare concentrație se află în nectarul florilor de Manuka.

O altă componentă ce îi oferă mierii de Manuka calități terapeutice este peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitățile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.


Află mai multe despre mierea de Manuka din Noua Zeelandă!


Despre MGO™, factorul unic al mierii de Manuka

MGO™, factorul unic al mierii de Manuka, este o componentă terapeutică care are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare.

MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă, care îi recunoaște calitățile ei medicinale. Astfel avem:

Mierea MGO™ 100+ Nivel de întreținere

Este indicată pentru susținerea sistemului imunitar în afecțiuni ușoare și de scurtă durată (răceli, dureri de gât etc.)

Mierea MGO™ 250+ Nivel util

Este indicată pentru tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice. Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi.

Mierea MGO™ 400+ Nivel superior cu activitate foarte ridicată

Se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior și care au o rezistență sporită la tratamente.

Mierea MGO™ 550+ Nivel maxim de activitate

Se recomandă în cazurile unor infecții foarte rezistente.

Descoperă 7 aspecte esenţiale de care să ţii cont când cumperi miere de Manuka!



Miere de Manuka ApiLand


Beneficiile mierii de Manuka MGO™

1. Tratează infecțiile cu stafilococ

Datorită proprietăților antibacteriene ieșite din comun, mierea de Manuka este foarte eficace în distrugerea unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: E.coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis, Helicobacter Pylori etc. Aceasta are uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât a antibioticelor clasice din farmacii.

Referitor la infecțiile stafilococice, probabil ai auzit despre cât de periculoase sunt acestea și cât de dificilă este tratarea lor, fiind foarte rezistente la antibiotice. Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este cel mai frecvent întâlnit dintre cele 27 de specii de stafilococi cunoscute.

Stafilococul auriu poate deveni foarte nociv, provocând infecții ale pielii (acnee, foliculite), infecții ale țesutului subcutanat (abcese, furuncule), infecții respiratorii (bronșite, faringite, pneumonii), infecții ale scheletului (artrite, osteomielită), infecții ale sângelui (endocardită, septicemie) și alte infecții generalizate (meningită).

În ultimii 15 ani, s-au realizat diferite cercetări medicale care au demostrat capacitatea mierii de Manuka de a distruge foarte multe tipuri de bacterii, inclusiv bacterii precum stefilocolul auriu sau MRSA (bacteriil rezistente la antibiotice). Mai mult, spre deosebire de medicamentele de sinteză, mierea de Manuka nu provoacă reacții adverse.

Află cum acţionează mierea de Manuka în combaterea stafilococului auriu!


“În ianuarie, la analize le-a ieșit stafilococ auriu în gât și nas ambilor copii. Nu le-am dat nimic altceva decât miere de Manuka timp de trei luni. Am repetat analiza și nu mai aveau nimic. Le-am dat câte două lingurițe pe zi, dimineața și la prânz, înainte cu o jumătate de oră de masă. Acum am început iar o cură de trei luni, dar cu o linguriță dimineața pentru imunitate.” Andreea M., Craiova

”Referitor la mierea de Manuka … nici eu nu am crezut până nu am încercat. Băiețelul meu făcea faringite și amigdalite frecvent, cam de două ori pe lună. Citind și documentându-mă, m-am hotărât pentru costisitoarea miere de Manuka. Și da, are efect. Sunt două luni jumătate de când copiii mei o consumă și, deși este foarte costisitoare, nu regret niciun moment prețul pe care îl plătesc. Imunitatea copiilor mei s-a îmbunătățit văzând cu ochii.” Simona D., Sighișoara


2. Te scapă de problemele gastro-intestinale

O situație care devine din ce în ce mai îngrijorătoare este legată de faptul că românii se clasează pe primele locuri din Europa la consumul de antibiotice fără rețete. Folosirea în exces a antibioticelor duce la dezvoltarea unor bacterii foarte rezistente, care nu mai pot fi ucise nici măcar de cele mai puternice medicamente. Astfel, medicamentele obișnuite nu își mai efectul, ci din contră pot provoca alte probleme majore.

Una din aceste probleme este distrugerea microflorei intestinale, care are un rol esențial atât în procesul de digestie și de asimilare a nutrienților, cât și asupra imunității, 70% din sistemul nostru imunitar fiind reprezentat de tractul digestiv.

Datorită efectelor antibiotice foarte puternice, mierea de Manuka este un medicament natural benefic în tratarea afecțiunilor gastro-intestinale: aciditate și reflux gastric, arsuri la stomac, bacteria Helicobacter Pylori (responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale), paraziți intestinali, gastroenterită.

”Am încercat miere de Manuka pentru un Helicobacter incipient și rezultatul a fost foarte bun … nu am luat antibioticele acelea tari!” Zizi G., Arad

Vezi cum poți trata Helicobacter Pylori cu miere de Manuka



3. Întărește imunitatea și previne infecțiile respiratorii

Datorită numeroaselor proprietăți curative și efecte antivirale foarte puternice, mierea de Manuka este eficientă în susținerea și îmbunătățirea sistemului imunitar. Fie că vorbim despre astenie sau migrene, fie că vorbim despre o simplă durere în gât sau infecții acute ale sistemului respirator, mierea de Manuka poate fi un bun aliat în prevenirea, ameliorarea și tratatea celor mai grave probleme ce indică un sistem imunitar slăbit.

Studiile recente au arătat cum mierea de Manuka calmează durerile de gât cauzate de bacterii precum Stefilococul auriu. Mai mult, folosirea ei a fost aprobată pentru tratarea durerii în gât cauzate de chimioterapie. În acest caz, nu este de mirare că foarte mulți oameni se bucură aproape instant de beneficiile unei lingurițe de miere de Manuka, care te scapă rapid de durerile de gât și combate răceala și gripa.

Mierea de Manuka este eficientă în tratarea și ameliorarea mai multor tipuri de probleme ale aparatului respirator cum ar fi: sinuzită cronică, rinită, astm, tuse cronică/tabagică, pneumonie, bronșită cronică/acută. În plus, aceasta generează o stare de bine a organismului.

”Copilul meu a tușit 2 săptămâni și din seara când am început să-i dau din miere de Manuka, i-a trecut ca prin minune tusa … și eu o folosesc când am tusă seacă și imediat o oprește.” Brigitte S., Arad

”Mierea Manuka este extraordinară. Mi-a salvat fetița de 5 ani de la intervenție chirurgicală pentru micșorarea amigdalelor. A vindecat-o de stafilococul auriu. Este extraordinară. Acum îi dau și celei de-a două fetițe de 1 an pentru imunizare.” Corina C., Bacău

Descoperă Siropul cu miere de Manuka pentru copii - ideal pentru tuse şi dureri în gât

miere manuka mgo 250+

4. Îmbunătățește sănătatea orală

Datorită proprietăților sale antimicrobiene, mierea de Manuka împiedică formarea plăcii dentare, protejând astfel împotriva cariilor. În plus, contribuie la sănătatea gingiilor, prevenind şi ameliorând efectele paradontozei.

Un studiu realizat pe un grup de 30 de voluntari a arătat faptul că administrarea prin supt sau mestecat a produselor cu miere de Manuka nu numai că a redus cu 35% placa bacteriană, ci a condus și la o reducere semnificativă a sângerărilor gingivale, în cazul persoanelor care sufereau de gingivită. Aceste rezultate demonstrează potențialul rol terapeutic al mierii de Manuka în tratarea problemelor gingivale și paradontale.

ApiLand, îți pune la dispoziție 2 tipuri de pastă de dinți cu miere de Manuka, ce combină trei ingrediente naturale care te vor ajuta să îți păstrezi o dantură frumoasă și sănătoasă:

Pastă de dinți cu Manuka MGO™ 400+, propolis BIO 30 și ulei de Manuka

Pastă de dinți cu Manuka MGO™ 400+, Propolis BIO 30 și ulei de arbore de ceai


Descoperă Spray-ul oral cu Miere de Manuka MGO™ 400+ şi Propolis BIO30™, care ajută la menţinerea sănătăţii orale, împrospătând respirația.


5. Vindecă rănile și arsurile

Există mai multe studii care arată că mierea de Manuka poate fi eficientă în scurtarea timpului de vindecare a arsurilor ușoare și a rănilor. De asemenea, aceasta este benefică în lupta împotriva infecțiilor care pot apărea la nivelul pielii și ajută la procesul de însănătoșire generală.

Utilizarea mierii de Manuka duce la o mai bună vindecare a rănilor, ameliorează durerea și scade nivelul inflamațiilor. Tocmai de aceea, este folosită ca un pansament pentru vindecarea și îmbunătățirea stării de sănătate. Mai mult, datorită proprietăților sale antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii, s-a demonstrat că mierea de Manuka previne infecțiile cauzate de ulcerul venos.

Este important de menționat că în cazul tratamentului la domiciliu, mierea de Manuka poate fi folosită pentru a trata arsuri sau răni superficiale, acnee, eczeme, infecții fungice, însă nu este recomandat să utilizați mierea de Manuka pentru arsuri și răni grave. În aceste situații, se folosește Miere de Manuka ca și produs medical patentat, sterilizat prin radiere, și trebuie să vă adresați medicului.

Alte afecțiuni ale pielii care pot fi ameliorate și tratate cu miere de Manuka: dermatite, psoriazis, arsuri de gradul I și II, leziuni, cicatrici, plăgi chirurgicale infectate, ulcerații ale pielii, foliculită de la epilare sau bărbierit, înțepături insecte, herpes, iritație scutec.

Citeşte despre cele 5 beneficii esenţiale ale mierii de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde


6. Te scapă de acnee și eczeme

Fiind un bun antibacterian, dar și pentru efectele sale antioxidante, antiseptice și antiinflamatorii, mierea de Manuka este un remediu natural perfect pentru rezolvarea celor mai dificile probleme ale tenului.

Internetul este plin cu mărturii și testimoniale despre cum să folosești mierea de Manuka pentru a scăpa de acnee sau eczeme. Chiar dacă în momentul de față nu există studii clinice care să susțină această informație, ținând cont de proprietățile sale antimicrobiene și vindecătoare dovedite, nu există niciun dubiu că mierea de Manuka poate ajuta în tratarea acestor afecțiuni cutanate.

În cazul acneei, mierea de Manuka reduce roșeața, îndepărtează petele și accelerează procesul de vindecare a pielii inflamate și a eczemelor. În plus, previne dezvoltarea bacteriilor și curăță porii de infecții. Cele mai multe persoane susțin că aplicarea mierii în zonele afectate pentru câteva minute, ajută considerabil la îmbunătățirea aspectului acneic al tenului. Pentru rezultate bune, repetă acest proces în fiecare zi, sau cel puțin de câteva ori pe săptămână.

De asemenea, măștile cu miere de Manuka hidratează pielea în profunzime, repară tenul uscat și deteriorat, reduce aspectul cicatricilor, grăbește regenerarea pielii și redă tenului elasticitate și fermitate.

Descoperă Săpunul natural cu miere de Manuka MGO™ 250+! Este nutritiv și hidratant, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru pielea delicată a bebelușilor.


Citeşte şi despre 8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează


7. Te ajută să ai un somn odihnitor și profund

Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să ai o noapte rea de somn, în care să te învârți de pe o parte pe alta fără să poți adormi. Tulburările de somn sunt foarte des întâlnite, aproape jumătate din populația adultă întâmpinând probleme cu somnul. Acestea apar, cel mai frecvent, din cauza stresului sau a schimbărilor.

Un remediu natural care te poate ajuta să scăpi de problemele cu somnul și să ai un somn liniștit este mierea de Manuka. Aceasta eliberează în corp glicogen, substanță esențială pentru funcționarea optimă a organismului în timpul somnului. O linguriță de miere adăugată într-un pahar cu lapte înainte de culcare, te va ajuta să ai un somn profund, deoarece aceasta stimulează corpul să producă mai multă melatonină.

Sunt multe probleme de sănătate care sunt asociate cu lipsa somnul cum ar fi: boli de inimă, diabet de tip II, artrite, anxietate, depresie etc. Din moment ce mierea de Manuka te ajută să ai un somn de calitate, ea ajută și la scăderea riscului de a avea aceste probleme de sănătate.

Citeşte mai multe despre Produsele apicole - Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră

Mod de administrare a mierii de Manuka:

Uz intern: 2 -3 lingurițe pe zi dimineața și seara, înainte de masă. Nerecomandat copiilor mai mici de 12 luni.

Uz extern: aplicați direct pe piele și protejați zona cu o compresă

Uz cosmetic: ca ingredient în diverse măști cosmetice pentru față și păr.

Mierea de Manuka este un tratament natural care previne și ameliorează multe afecțiuni, unele ușoare cum ar fi o răceală, altele mai grave cum ar fi distrugerea unor bacterii foarte rezistente la antibiotice. Te invităm să încerci Mierea de Manuka de la ApiLand și să ne împărtășești părerea și experiența ta.

Citește Cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre mirea de Manuka.

Miere de Manuka ApiLand

Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/
https://www.nhs.uk/news/2011/04April/Pages/manuka-honey-mrsa-superbug-bacteria.aspx
https://bmcresnotes.biomedcentral.com/articles/10.1186/1756-0500-6-188
https://mic.microbiologyresearch.org/content/journal/micro/10.1099/mic.0.053959-0

Articolul anterior Primavara cu sanatate si energie ApiLand
Articolul următor 11 simptome si afectiuni pe care nu stiai ca laptisorul de matca le amelioreaza