Sari la conținut
Păstura ApiLand, un produs apicol de excepție

Păstura ApiLand, un produs apicol de excepție

Albinele oferă oamenilor un veritabil izvor de sănătate cu produse irepetabile prin sinteză – miere, polen, păstură, lăptișor de matcă. Păstura este unul dintre produsele apicole mai puțin cunoscute, aceasta fiind alimentul de bază al albinelor, un produs cu extrem de multe beneficii pentru sănătatea organismului uman.

Ce este păstura?

Păstura, supranumită pâinea albinelor, este un polen fermentat în stup și modificat biochimic în condiții naturale.

Polenul depozitat de către albine în faguri fermentează sub influenţa substanţelor adăugate de acestea, a microorganismelor şi a condiţiilor de temperatură şi umiditate. Fermentaţia durează aproximativ trei luni, iar produsul rezultat este diferit de polenul iniţial şi cu un efect terapeutic superior.

Păstura are o culoare maronie, gălbuie sau ruginie, în funcţie de flora de pe care s-a recoltat polenul, se prezintă sub formă de bobițe, gustul acesteia este plăcut, dulce acrișor și câteodată, rar, amărui.

Păstura este extrasă în cantități mici din interiorul celulelor din fagure, este mai ușor digerabilă decât polenul, are un conținut sporit de vitamina K și un grad de conservare mai mare. Datorită cantității mari de acid lactic și a proprietăților antibiotice, păstura poate fi păstrată un timp îndelungat la temperatura camerei fără a se observa modificări majore, cantitative sau calitative.

Ce efecte terapeutice are păstura?

- are efect detoxifiant, antianemic și revitalizant

- reglează tranzitul intestinal și afecțiunile de colon

- este recomandată copiilor, are efect antiviral, stimulând imunitatea

- completează deficitul de seleniu din organism

- păstura acționează ca tonic hepatic, tonic nervos

Păstura este un excelent detoxifiant datorită conținutului mare de seleniu pe care-l are și o cură cu acest produs este recomandată după perioadele de sărbători când obișnuim să consumăm alimente mai multe și mai consistente.

Consumul de păstură este recomandat și copiiilor, asigurându-le acestora supliment necesar de vitamine și proteine atunci când acestea lipsesc datorită unei alimentații neechilibrată. Pentru copii, dar și pentru cei care preferă un gust mai dulce, ApiLand oferă și varianta de păstură în miere, un amestec care conține păstură în proporție de 30%, pentru a le fi acestora mai ușoară acomodarea cu acest produs apicol.

Cum se administrează păstura?

Păstura este ușor asimilabilă și digerabilă de către organism, însă consumul ei este bine să fie început în doze mici care vor fi crescute zilnic, săptămânal, pentru acomodarea progresivă a corpului cu acest produs nou.

Doza uzuală recomandată atunci când vă doriți să urmați o cură cu păstură este de o linguriță pe zi, adică aproximativ 3 grame și e bine să urmați o astfel de cură timp de o lună de zile. Bobițele de păstură e bine să fie consumate ca atare, dimineața, pe stomacul gol, ținute sub limbă până la dizolvarea totală a acestora, pentru o bună asimilare de către organism.

Cel puțin o cură anuală cu polen sau păstură este recomandată tuturor oamenilor sănătoși sau care suferă de diferite afecțiuni, indiferent de vârstă, ca o sursă inegalabilă de confort fizic și psihic, de viață lungă și sănătoasă!

pastura

Articol scris de Loredana Ionescu, ApiLand

Descoperă toate beneficiile păsturii şi cum o poţi consuma cât mai eficient!

Articolul anterior 3 rețete de smoothie cu polen crud de trandafir sălbatic
Articolul următor Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar!