Sari la conținut
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
5 remedii naturale cu miere

5 remedii naturale cu miere

Mierea crudă nu trebuie să lipsească din nicio casă. Fie că e folosită în alimentație, ca produs cosmetic sau în domeniul îngrijirii sănătății, proprietățile unice ale mierii crude, de bună calitate, o recomandată pentru o gamă extrem de variată de utilizare, cu efecte binevenite pentru organismul nostru. Noi v-am pregătit câteva rețete cu miere crudă, ca remediu natural, sănătos, non toxic, pentru diferite probleme cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi. Sunt rețete simple, ușor de pregătit acasă, cu ingrediente la îndemână.

1. Remediu cu miere crudă pentru tuse

Pentru ameliorarea tusei, la copii sau la adulți, mierea crudă se poate consuma ca atare, sau într-un sirop creat din următoarele ingrediente: o lingură și jumătate de coajă de lămâie dată pe răzătoare, un sfert de cană de ghimbir feliat, o cană cu apă și jumătate cană cu suc de lămâie. Aceste ingrediente se omogenizează și se fierb timp de cinci minute. Se amestecă cu cantitatea de miere crudă când compoziția ajunge la temperatura ambientală, pentru a se păstra intacte toate proprietățile mierii. Acest sirop e un remediu bun pentru tuse și poate fi păstrat timp de mai multe luni.

2. Remediu cu miere crudă pentru gene și sprâncene

Și genele și sprâncenele au nevoie de îngrijire, iar un amestec format din miere crudă și ulei de ricin (o linguriță de miere crudă și trei lingurițe de ulei de ricin) va regenera firele de păr și le va reda vitalitatea și strălucirea. Amestecul se folosește pe timp de noapte, aplicat cu o dischetă cosmetică, o perioadă de minim câteva săptămâni, pentru a se obține rezultate optime. Acest amestec natural se poate folosi și pentru îndepărtarea machiajului ochilor, fiind potrivit pentru această zonă sensibilă a tenului.

3. Remediu cu miere crudă pentru arsurile solare

Mierea este potrivită și pentru calmarea arsurilor datorate expunerii prelungite la soare. Un amestec format dintr-o lingură de miere crudă, o linguriță de ulei de măsline și o linguriță de suc de lămâie aplicat pe pielea arsă de soare va ajuta la calmarea rapidă a arsurilor și va grăbi hidratarea epidermei. Acest amestec se aplică pe piele, se lasă să acționeze aproximativ zece minute și apoi se clătește cu apă călduță.

4. Remediu cu miere crudă împotriva alergiilor sezoniere

Mierea crudă, naturală, neprocesată termic are în compoziție o cantitate redusă de polen recoltat din flori de către albine. Datorită acestei componente, consumul regulat de miere crudă, timp de mai multe săptămâni, va ajuta la reducerea riscului de apariție a diferitelor alergii sezoniere, mierea acționând ca un minivaccin împotriva alergiilor.

5. Remediu cu miere crudă împotriva părului uscat

Pentru a remedia aspectul uscat și deteriorat al firului de păr este potrivit un amestec format dintr-o jumătate de ceașcă de miere crudă și un sfert de ceașcă de ulei de măsline (această cantitate este potrivită pentru părul uscat sau normal, pentru părul gras sunt suficiente două linguri de ulei de măsline). Cu amestecul bine omogenizat se masează scalpul timp de câteva minute, se lasă apoi să acționeze aproximativ jumătate de oră și după aceea se clătește cu apă călduță. Un astfel de tratament va recondiționa și hidrata părul, oferindu-i strălucire.


Află mai multe despre beneficiile mierii crude în următoarele articole:

9 metode de a deosebi mierea crudă de cea contrafăcută
Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră
6 Idei de mic dejun sănătos pentru copii

11 Reţete cu produse apicole pentru o alimentaţie sănătoasă
7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păstură

Descoperă întreaga gamă de miere crudă ApiLand!

Articolul anterior Mierea crudă de la ApiLand
Articolul următor 3 rețete de smoothie cu polen crud de trandafir sălbatic