Sari la conținut
🐝Toate comenzile plasate în această perioadă vor pleca din stup începând cu data de 8 ianuarie 2025.
🐝Toate comenzile plasate în această perioadă vor pleca din stup începând cu data de 8 ianuarie 2025.
Cum ne ajuta produsele apicole sa ne mentinem sanatatea? Sfaturi pentru o toamna linistita, fara gripa si raceala

Cum ne ajuta produsele apicole sa ne mentinem sanatatea? Sfaturi pentru o toamna linistita, fara gripa si raceala

Depresie iarna, astenie primăvara, moleșeală vara, melancolie, anxietate, insomnii toamna… Cum reușești să le combați? Ce mănânci? Câtă mișcare faci? Care e secretul tău?
“Fiecare schimbare de sezon reprezintă o provocare pentru corp și minte.” Olivier Panisset, naturopat


Ce influență au schimbările de sezon asupra organismului?
Bune practici pentru a întâmpina toamna
Întoarcerea copiilor în comunitate. Probleme și soluții

Pentru a asigura buna funcționare a organismului este esențial să te adaptezi schimbărilor de sezon. Nu știi cum să faci asta? Citește în continuare și află cum te pot ajuta produsele apicole în acest sens.

Ce influență au schimbările de sezon asupra organismului?

Nutriționiștii asociază fiecare sezon cu un organ. Astfel, primăvara ei ne sfătuiesc să acordăm atenție ficatului, vara este bine să ne ingrijim inima, toamna - plămânii și iarna - rinichii. Specialiștii afirmă că primăvară și vara avem un ritm de viață mai bun datorită luminii naturale care ne influențează psihicul în mod pozitiv. Iarna și toamna, din cauza scăderii luminozității și a trecerii la ora de iarnă, organismul nostru depune eforturi semnificative consumându-și toată energia pentru a se adapta noilor condiții: temperatură mai scăzută, un nou raport noapte-zi, schimbarea alimentației...corpul reacționează la toate aceste schimbări și starea de epuizare se instalează imediat. Pentru a combate factorii perturbatori și pentru a ne ajuta corpul să se adapteze mai ușor acestor schimbări este necesar să acordăm atenție maximă alimentației noastre.

Așa cum nutriționiștii asociază un organ cu fiecare anotimp, apicultorii asociază un produs al stupului cu fiecare organ. Așadar, pentru a ne proteja ficatul, ei ne sfătuiesc să facem o cură detox la începutul primăverii. Păstura și polenul crud de păpădie și salcie sunt produsele care ne ajută să ne debarasăm corpul de toxinele acumulate de-a lungul iernii. Vara, ne recomandă să consumăm polenul crud de păducel care este supranumit și “îngerul păzitor al inimii”. Acesta poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea valorilor normale ale colesterolului. Mierea de salcâm, mierea de Manuka sau tinctura de propolis se recomandă a fi consumate toamna, pentru a îngriji plămânii și pentru a preveni bolile specifice acestora: gripa și răceala, tusea convulsivă, apneea în somn - problemă respiratorie care ne bulversează somnul. Iarna consumăm polenul crud de iarbă neagră sau polenul crud de flori de munte care ajută la curățarea rinichilor stimulând buna lor funcționare.

Acestea sunt doar câteva exemple, însă pe parcursul unui an este bine să consumăm cât mai multe produse apicole și cât mai variate. Acestea sunt o sursă sigură și naturală de antioxidanti necesari organismului pentru a lupta împotriva acțiunii radicalilor liberi.

Află cum să folosești produsele apicole pentru a-ți întări sistemul imunitar

Bune practici pentru a întâmpina toamna

În timpul verii, energia circulă foarte bine atât în, cât și dinspre corp, sezonul cald fiind o perioadă favorabilă dezvoltării factorilor pozitivi din corp. În schimb, în sezonul rece organismul își încetinește ritmul de lucru și favorizează dezvoltarea și stocarea factorilor negativi. În plus, la începutul toamnei, organismul nostru secretă mai multă melatonină -hormonul somnului, și mai puțină serotonină - hormonul stării de spirit. În consecință, vom întâmpina toamna cu o stare predominantă de oboseală, stres, anxietate și puțină putere de concentrare. Cum ne adaptăm?

Medicii apifitoterapeuți recomandă o cură cu lăptișor de matcă la fiecare schimbare de sezon. Foarte bogat în oligoelemente și antioxidanți, acest elixir al stupului va aduce un plus de energie organismului și va ajuta la întărirea sistemului imunitar. Lăptișorul de matcă este în special recomandat la începutul toamnei atât pentru adulți cât și pentru copii.

Consumând minim 1g-2g/zi vom avea energia necesară pentru a face față cu brio zilelor lungi de muncă sau de școală. Lăptișorul de matcă pur stimulează activitatea cerebrală, crește capacitatea de concentrare și îmbunătățește memoria. Iată cele 3 motive, pe cât de simple pe atât de importante, pentru care trebuie să introducem lăptișorul de matcă în alimentația copiilor noștri, mai ales la începutul noului an școlar.

Pentru a susține și pentru a întări efectele lăptișorului de matcă, la începutul toamnei trebuie să includem în seria bunelor practici odihna zilnică, somnul liniștit, și să urmărim ca dieta noastră să includă alimente variate, fructe și legume de sezon. Pentru a ne asigura ca nu vom avea carențe de niciun fel este încurajat consumul de suplimente alimentare naturale, superalimente precum sunt produsele apicole.

Iată cateva idei testate:
testimoniale-clienti-produse-apiland

Întoarcerea copiilor în comunitate. Probleme și soluții

Pentru copii, începerea noului an școlar reprezintă o mare bucurie având în vedere că își revăd colegii și încep o nouă serie de activități cât se poate de interesante și provocatoare. Din păcate, pentru părinți situația e puțin mai diferită. Noi suntem conștienți că, odată întors în colectivitate, copilul nu va împărți doar banca și sala de curs cu colegii lui, ci și virusurile. Microbii se răspândesc foarte repede pe cale aeriană iar micuțul poate fi afectat înainte să ne dăm seama.

Pentru că ne preocupă aceeași problema am ales să-ți împărtășim câteva moduri prin care putem împiedica răspândirea virusurilor. În primul rând este necesar să îi explici copilului tău că igiena mâinilor este de departe cea mai importantă, că trebuie să își acopere gura la fiecare strănut cu o batistă și să evite pe cât se poate contactul direct cu colegii bolnavi. Aceste trei simple gesturi pot reduce riscul de a contracta cele mai comune afecțiuni specifice toamnei: gripa și răceala. La fel de important este să acționăm preventiv și să contribuim la întărirea sistemului imunitar, asigurându-i o dieta bogată în antioxidanți. Astfel, ne vom ajuta micuțul să se adapteze mai ușor la schimbările de temperatură, de oră și de activități specifice acestei perioade.

Dacă observi că sistemul imunitar al copilului tău este scăzut, începe prin a-i introduce în alimentația zilnică lăptișor de matcă, păstura sau polenurile crude de la ApiLand. Dr Stefan Stângaciu, medic specialist în apifitoterapie afirmă că ideal ar fi sa înceapă cura cu cele trei produse deodată, deoarece în acest fel, organismul va elimina mai ușor toxinele acumulate, funcțiile organelor interne vor fi ameliorate mai repede iar regenerarea celulară va accelera. Odată reînnoite, celulele vor fi mai puternice iar sistemul imunitar va fi mai rezistent în fața microbilor.

Află mai multe despre beneficiile polenului crud

În interviul acordat, doctorul Stângaciu ne-a mai dezvăluit trei aspecte interesante de care trebuie să ținem cont atunci când începem cura cu produse apicole și ne dorim să simțim efecte maxime: consum constant, simultan și variat.

De ce constant?

Efectul maxim al produselor stupului se simte în primele 4 ore după ingerare. Ulterior, cele mai active dintre substanțe vor fi eliminate prin urină. Așadar, după cele 4 ore organismul nostru va fi din nou descoperit și vulnerabil în fața virusurilor.

Produsele stupului acționează rapid împotriva afecțiunilor obișnuite, iar pentru a îngriji și pentru a preveni afecțiuni mai alarmante, acestea trebuie consumate în mod regulat.

De ce simultan?

Pentru că sinergia acestor produse le face să fie atât de eficiente. La fel ca o echipă, împreună sunt mai puternice. Fiecare produs acționează pe sectorul lui și astfel, în scurt timp, întreg organismul este protejat.

De ce variat?

Motivul pentru care avem nevoie de toate produsele apicole, și nu doar de unul singur, este că fiecare produs acționează în direcții diferite: mierea oferă energie, propolisul este util pentru a trata infecții, lăptișorul de matcă se consumă pentru buna funcționare a sistemului cognitiv, iar polenul crud pentru aportul său de acizi grași esențiali, proteine, enzime, carotenoide și alte substanțe benefice organismului.

Beneficii pe termen scurt

Efectele imediate ale consumului de polen crud, lăptișor de matcă sau păstură se vor simți în nivelul crescut de energie și vitalitate. Dacă suntem obosiți, 15g de polen vor fi suficiente pentru a ne reîncărca. Dacă suntem supărați, 1g-2g de lăptișor de matcă pur vor fi suficiente pentru a ne ridica moralul.

Beneficii pe termen lung

După câteva săptămâni de consum regulat de lăptișor de matcă, păstură și polen crud, începe puțin câte puțin regenerarea celulară. Organele interioare ale corpului au nevoie de timp ca să se regenereze complet. Tocmai de aceea, atunci când începem să consumăm produsele apicole, trebuie să avem în vedere o cură de durată și începerea unui stil de viață sănătos.

5-produse-apicole-imunitate

Dacă nici tu, nici copilul tău nu ați început cura de toamnă, te sfătuim să alegi de AICI cele mai potrivite produse pentru voi.

*Aceste informații sunt prezentate cu scop informativ și nu înlocuiesc sfaturile medicului.

Articolul anterior Polenul crud Apiland

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii