pachet laptisor de matca pur ApiLand

Lăptișorul de matcă îmbunătățește considerabil memoria

22-01-2016ApiLand

Cum este o perioadă destul de încărcată pentru elevi și studenți, aceștia pregătindu-se pentru sesiunea de iarnă, ne-am gândit să vă prezentăm câteva dintre beneficiile lăptișorului de matcă pentru memorie.

Memoria este procesul prin care reproducem informații pe care le-am învățat sau trăit anterior. Este un proces foarte complex, al cărui mecanism nu a fost pe deplin elucidat. Oamenii de știință clasifică memoria în memorie de scurtă durată, de exemplu memorarea unui număr de telefon până la formarea lui, și memorie de lungă durată, care conține amintiri, experiențe etc. Lipsa puterii de concentrare este considerată de medicina occidentală ca un simptom de senilitate, fiind atribuită reducerii de substanțe neurochimice vitale, iar medicina chineză numește această stare „creier golit de esență”. O dată cu vârsta, crește și probabilitatea apariției tulburărilor de memorie. Forma cea mai ușoară, alterarea memoriei asociată vârstei, se caracterizează printr-o autopercepție a pierderii de memorie.

Memoria este un proces psihic, dar asemenea oricărui lucru care se petrece în creierul nostru, are o componentă organică, adică este bazată pe conexiunile dintre celulele nervoase (neuroni), care realizează adevărate rețele neuronale ce comunică între ele cu ajutorul unor substanțe numite neurotransmițători. De aceea, este important să-i asigurăm creierului substanțele de care acesta are nevoie în procesul memoriei, să-l hrănim, cu alte cuvinte.

O alimentație echilibrată trebuie să fie fără exces de grăsimi și bogată în vitamine. Această vitamină ajută la formarea celulelor corpului, în special a globulelor roșii și a sistemului nervos, fiind întâlnită în produse de origine animală: carne, pește, lapte, brânzeturi și ouă. Regimurile alimentare sărace în grăsimi, utilizate de adulții tineri și de cei cu vârste medii ajută la păstrarea memoriei. Organismul nostru are nevoie și de suficiente lichide, pentru a preveni deshidratarea, ce ar putea duce la confuzie și la tulburări ale memoriei. Pe cât se poate, este ideală limitarea consumului de băuturi alcoolice și, de asemenea, a fumatului, la care necesar ar fi să se renunțe. În cazul persoanelor cu tulburări ușoare ale memoriei, administrarea vitaminelor E și C poate proteja sănătatea creierului.

Este foarte important ca aceste vitamine să provină din suplimente alimentare naturale, deoarece vitaminele se absorb mult mai ușor în organism. Un astfel de supliment natural sau aliment viu, cum îl numesc medicii apifitoterapeuți, este lăptișorul de matcă pur.

Lăptișorul de matcă pur este un adevărat cocteil de vitamine. Conține complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B8, B9), dar și acidul pantotenic, adică vitamina B5, care contribuie la sinteza neuromediatorilor – mesageri ai influxului nervos – reglând, prin intermediul hormonului adrenocorticotrop (ACTH), produs de hipofiză, secrețiile de steroizi ale glandelor corticosuprarenale ca reacție la stres.

Acetilcolina, pe care o conține lăptișorul de matcă pur, este un compus cu rol în transmiterea influxului nervos, atât în sistemul nervos central, cât și în cel periferic, cu efecte notabile asupra acestuia. Se recomandă o cură cu lăptișor de matcă pur de 5–7 săptămâni, câte 1 g pe zi, iar după o pauză de o săptămână, se poate relua cura.

Prin acest conținut bogat de vitamine și minerale, lăptișorul de matcă pur este un aliment esențial pentru buna funcționare a creierului, fiind, de asemenea, un ajutor extraordinar pentru îmbunătățirea memoriei.


Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu