Sari la conținut
Laptisorul de matca si diabetul

Laptisorul de matca si diabetul

Lăptişorul de matcă şi diabetul - o alăturare de termeni care, la prima vedere, nu au nici o legătură. Şi totuşi, lăptişorul de matcă este util andicirc;n prevenirea şi chiarandnbsp;ameliorarea simptomelor acestei boli neiertătoare şi foarte des andicirc;ntandacirc;lnite, iar andicirc;n acest articol vei afla cum te poate ajuta acest produs apicol foarte apreciat andicirc;n andicirc;ntreaga lume.

Diabetul reprezintă astăzi una dintre cele mai periculoase afecţiuni. Se estimează că peste 1,7 milioane de romandacirc;ni suferă de diabet, adică aproximativ una din zece persoane, iar alte trei milioane se află andicirc;n stadiul de prediabet, urmandacirc;nd să dezvolte această boală andicirc;n viitorul apropiat. Incidenţa diabetului creşte tot mai rapid, andicirc;ntr-un ritm alarmant, atandacirc;t la nivel global, candacirc;t şi andicirc;n Romandacirc;nia, dar poate cel mai grav lucru este faptul că mulţi dintre noi suferim de diabet fără ca măcar să fim conştienţi de acest lucru.

Greu de depistat, diabetul nu prezintă simptome caracteristice pentru o lungă perioadă de timp. Astfel, el ne afectează de multe ori sănătatea fără să ne dăm seama. Efectele acestuia sunt dintre cele mai severe, la nivel mondial andicirc;nregistrandacirc;ndu-se anual peste cinci milioane de decese cauzate de diabet, urmandacirc;nd ca andicirc;n următorii 10 ani numărul acestora să crească cu peste 50%.

Astăzi, studiile clinice şi de laborator au demonstrat deja, dincolo de orice dubii, efectele benefice ale lăptişorului de matcă pur andicirc;n cazul diabetului şi, andicirc;n special, capacitatea acestuia de a regla nivelul glicemiei andicirc;n sandacirc;nge andicirc;n cazul diabetului zaharat de tip 2. Haide să vedem andicirc;n continuare care sunt cauzele diabetului, complicaţiile ce pot apărea andicirc;n cazul netratării acestei afecţiuni şi cum ne poate ajuta lăptişorul de matcă andicirc;n tratamentul diabetului.

Cauzele diabetului

Diabetul zaharat se manifestă prin creşterea concentraţiei de glucoză andicirc;n sandacirc;nge, adică prin hiperglicemie şi prin dezechilibrarea metabolismului. El este indus de tulburarea secreţiei de insulină de către pancreas sau de rezistenţa celulelor periferice la acţiunea insulinei.

Cauzele care conduc la apariţia diabetului sunt multiple. Se presupune că există şi o determinare ereditară, precum şi un virus care afectează celulele beta din pancreas, responsabile de producerea insulinei.

Diabetul poate fi, de cele mai multe ori, şi consecinţa unui stres exagerat, a unui stil de viaţă dezordonat sau a unei alimentaţii dezechilibrate. andIcirc;n acelaşi timp, apariţia diabetului este favorizată de obezitate şi de consumul exagerat de alcool sau tutun.

Hrana este transformată treptat andicirc;n glucoză pentru ca, andicirc;n final, glucoza din sandacirc;nge să reprezinte principala sursa de energie a organismului. Utilizarea acesteia depinde andicirc;nsă de acţiunea unui hormon secretat de pancreas, insulina, care permite celulelor corpului să utilizeze glucoza ca sursă de energie şi care, andicirc;n acelaşi timp, reglează conţinutul de glucoză din sandacirc;nge.

andIcirc;n cazul diabetului de tip 1, ne confruntăm cu un deficit de insulină cauzat de distrugerea celulelor pancreatice. Atunci candacirc;nd vorbim de diabetul de tip 2, problema principală este lipsa de răspuns la insulină a ţesuturilor, andicirc;n urma modificării receptorului pentru insulină de pe membrana celulară şi a scăderii secreţiei de insulină.

Ambele tipuri de diabet sunt boli incurabile, ce pot fi ţinute sub control cu un regim de viaţă adecvat şi o medicamentaţie specifică. Spre deosebire de diabetul de tip şi cel de tip 2, diabetul gestaţional, care poate apărea andicirc;n timpul sarcinii, este reversibil.

andnbsp;

Efectele devastatoare ale diabetului

Diabetul este un duşman care acţionează la andicirc;nceput pe ascuns, demarandacirc;nd cu simptome pe care adesea le traducem drept oboseală exagerată, carenţă de vitamine şi minerale, dar care andicirc;n timp conduc la complicaţii severe. Printre acestea cele mai frecvente sunt cele cardiovasculare, infarctul şi accidentul vascular cerebral, nefropatia - o gravă maladie renală, retinopatia - care poate evolua pandacirc;nă la orbire. De asemenea, diabetul poate conduce la impotenţă, la dureri neuropatice, la o vindecare tot mai dificilă a rănilor şi a infectiilor, inclusiv la cangrena cu risc de amputare, mai ales a membrelor inferioare. Cel mai grav este faptul că mulţi descoperă boala candacirc;nd este deja tandacirc;rziu, iar andicirc;n ultimul timp, apariţia diabetului la copii a devenit tot mai frecventă. De aceea este important să ne controlam periodic glicemia, dar, andicirc;n acelaşi timp, să acţionăm preventiv. andIcirc;n acest sens, lăptişorul de matcă pur andnbsp;este un remediu natural eficient andicirc;n prevenirea dezechilibrelor ce pot provoca diabetul.

andnbsp;

Lăptişorul de matcă pur - remediu natural andicirc;mpotriva diabetului

Şi andicirc;n cazul diabetului, unul dintre cele mai importante remedii naturale, dovedit atandacirc;t prin studii de laborator, candacirc;t şi prin studii clinice, este lăptişorul de matcă pur.

Spre deosebire de alte remedii, administrarea lăptişorului de matcă andicirc;n cazul diabetului conduce la o ameliorare a glicemiei andicirc;ntr-un timp relativ scurt şi la evitarea fluctuaţiilor extrem de periculoase ale acesteia. andIcirc;n plus, acţiunea lăptişorului de matcă persistă andicirc;ncă o bună perioadă de timp după terminarea curei. Aceste efecte se explică prin faptul că, printre cei 18 aminoacizi, nenumărate vitamine, minerale, oligoelemente şi alte substanţe active prezente andicirc;n lăptişorul de matcă pur, există o serie de substanţe peptidice cu efecte similare insulinei, precum şi o serie de compuşi care stimulează secreţia de insulină de către pancreas şi activează receptorii celulari de insulină.

Astfel, putem spune că lăptişorul de matcă pur este capabil să regleze glicemia prin susţinerea transformării glucozei andicirc;n grăsimi, care sunt apoi stocate ca rezervă de energie.

Studii sistematice au evidenţiat faptul că lăptişorul de matcă pur prezintă o activitate similară insulinei. Recent, un grup de doctori germani de la Spitalul Universitar din Justus-Liebig, Germania, au realizat un studiu pe 20 de voluntari diabetici. Ei au realizat un test standard al toleranţei la glucoză, ce era administrată pe cale orală andicirc;nainte şi după ingestia a 20 grame de lăptişor de matcă pur. Pentru evaluarea cantităţii de zahăr din organism a fost analizată andicirc;n laborator cantitatea de zahăr din sandacirc;nge. Cercetătorii au descoperit că după 2 ore de la ingestia lăptişorului de matcă, nivelul zahărului la cei 20 de voluntari a fost mult diminuat.
Aşadar, pentru orice problemă legată de nivelul andicirc;n exces al zahărului din sandacirc;nge, doctorii au recomandat să se consume lăptişor de matcă pur, iar andicirc;n cazul celor aflaţi sub tratament cu insulină, este necesar să fie monitorizat cu atenţie acest nivel, deoarece lăptişorul de matcă pur andicirc;l va face să se diminueze.

andIcirc;n afară de reglarea glicemiei, lăptişorul de matcă pur intervine andicirc;n mod benefic şi prin accelerarea metabolismului, creşterea capacităţii de apărare a organismului, inclusiv prin creşterea capacităţii antioxidative. Mai mult, laptişorul de matcă pur menţine echilibrul psihic, de multe ori destul de precar andicirc;n cazul persoanelor diagnosticate cu diabet. De asemenea, lăptişorul de matcă susţine sistemul cardiovascular, sistemul nervos, precum şi funcțiile renale, contracarandacirc;nd astfel efectele atandacirc;t de periculoase ale diabetului.

Iată doar candacirc;teva dintre motivele pentru care lăptişorul de matcă pur ar trebui să fie prezent andicirc;n dieta fiecăruia dintre noi. Şi să nu uităm că produsul cel mai de preţ al stupului, cel care face ca regina să traiască de zeci de ori mai mult decandacirc;t restul albinelor, andicirc;l reprezintă tocmai lăptişorul de matcă. El reprezintă şi pentru noi şansa unei vieţi mai lungi, andicirc;n deplină sănătate.

andnbsp;

Citeşte şi despre 11 simptome și afecțiuni pe care nu știai că lăptișorul de matcă le ameliorează.

andnbsp;

Cum consumăm lăptişorul de matcă pur?

andIcirc;n cazul lăptişorului de matcă pur, acesta se administrează sublingual pandacirc;nă la dizolvare totală, dimineața, cu 20-30 minute andicirc;nainte de masă. Doza uzuală este de 0,5 g/zi pentru copii şi 1-2 g/zi pentru adulţi.

Acesta se poate omogeniza şi andicirc;n miere (de exemplu: 10g lăptișor de matcă pur ECO andicirc;n 500g miere crudă), iar andicirc;n acest caz doza uzuală este de 1-2 lingurițe/zi pentru copii şi 1-2 linguri/zi pentru adulţi.

Astfel, lăptişorul de matcă pur reprezintă soluţia ideală, atandacirc;t pentru prevenirea diabetului, candacirc;t şi pentru normalizarea glicemiei. Fie că andicirc;ţi doreşti să ai un stil de viaţă sănătos sau cauţi un remediu natural pentru ameliorarea acestei afecţiuni, lăptişorul de matcă pur, acest miracol al stupului cu beneficii multiple asupra organismului nostru, ar trebui să fie nelipsit din dieta ta zilnică.

Descoperă lăptişorul de matcă pur de la ApiLand!

Te invitam să urmăreşti acest scurt video pentru a afla şi alte lucruri interesante despre lăptişorul de matcăandnbsp;pur și diabetul.

Articolul anterior Polenul crud Apiland

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii