Sari la conținut
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
DESPRE MEMORIE ȘI CONCENTRARE ÎN SESIUNE

DESPRE MEMORIE ȘI CONCENTRARE ÎN SESIUNE

Mai e un pic și începe sesiunea. Perioada aceasta este foarte aglomerată mai ales dacă ai lăsat învățatul pe ultima sută de metri, așa ca ai grijă să nu transformi sesiunea în stresiune. În acest articol îți dăm câteva idei care te vor ajuta să treci cu bine prin sesiune și vei afla cum te poate ajuta lăptișorul de matcă în acest sens.

Timp de citire: 3 minute

În acest articol vei citi despre :

 

  1. De unde îți iei energia în sesiune?
  2. Lăptișorul de matcă - ajutor pentru studenți în sesiune
  3. Cum îți poți îmbunătăți memoria și concentrarea? 
  4. Superalimente pentru o memorie mai bună  

 

1.De unde îți iei energia în sesiune?

  • Suplimente apicole

Chiar dacă au o reputație bună când vine vorba de recăpătarea sau păstrarea energiei, evită consumul de energizante și cafea, deoarece ele elimină artificial oboseala și nu cresc puterea de concentrare și memorare. În schimb, caută un supliment alimentar care să te susțină cu adevărat în procesul de învățare. Un supliment nutritiv care îmbunătățește activitatea cognitiva așa cum o poate face lăptișorul de matcă pur de la ApiLand.

  • Alimentație

Fii atent ce mănânci! Alimentele sunt principala ta sursă de energie. Stomacul este al doilea creier așa că trebuie să îl hrănești bine. Încearcă să ai o alimentație echilibrată în această perioadă. Alege să consumi mancare mai puțin procesată, de tipul conservelor și semipreparatelor, și introdu în dieta ta  suplimente alimentare naturale care îți dau un boost de energie în zilele solicitante. Lăptișorul de matcă poate fi unul dintre ele. Îți explicăm de ce în paragrafele următoare.

 

2.Lăptișorul de matcă - ajutor pentru studenți în sesiune

 

Lăptișorul de matcă pur este singura sursă naturală de acetilcolină. Acest neurotransmițător - neuromodulator susține neuroplasticitatea cerebrală, adică ajută creierul să formeze și să organizeze sinapsele neuronale ca răspuns la învățare. Lipsa acetilcolinei în organism este asociată cu declinul cognitiv, oboseala cronică, diminuarea atenției și scăderea puterii de concentrare. 

 

Acetilcolina joacă un rol important și în stimularea activității musculare. Asa că, lăptișorul de matcă se dovedește util atât în îmbunătățirea capacității de concentrare și memorare cât și în menținerea energiei fizice. 

 

Pe lângă acetilcolină, lăptișorul de matcă pur conține și acid 10 HDA, vitamine și antioxidanți cu rol în diminuarea stresului oxidativ. Tocmai de aceea cura de lăptișor în sesiune sau presesiune poate  înlocui cu succes lecitina și poate îmbunătăți considerabil șansele tale de reușită la examene.

 

3.Cum îți poți îmbunătăți memoria și concentrarea 

 

  • Citește mai mult

Cărțile sunt o sursă infinită de informație și inspirație. Citind îți dezvolți vocabularul, imaginația, gândirea critică și analitică, ceea ce-ți va îmbunătăți considerabil modul de formulare a răspunsurilor la examen. În plus, conform numeroaselor studii efectuate pe acest subiect, cititul , îți va relaxa corpul și mintea și va reduce stresul și oboseala.

  • Fă pauze atunci când e nevoie

Pauzele sunt esențiale în procesul de învățare. Acestea permit creierului să asimileze informația învățată și să o sedimenteze. Nu subestima importanța lor.  Fă-ți un plan de învățare cu pauze periodice de 10-20 de minute pentru a-ți recăpăta energia și pentru a-ți crește productivitatea și capacitatea de concentrare.

  • Nu mai fi multitasking

O lungă perioada de timp multitaskingul a fost supraapreciat. Însă studiile recente arată că multitasking-ul reduce productivitatea și crește nivelul de stres. Asadar, dacă ai decis să înveți pentru examen concentrează-te doar pe acest task. Nu mânca, nu asculta muzică, și nu deschide telefonul din două în două minute pentru un scroll pe tiktok, facebook sau alte rețele de socializare.

  • Dormi suficient

Odihna este esențială în procesul de învățare. Somnul de calitate îți permite să-ți recapeți energia, te ajută să te concentrezi, să te focusezi pe obiectivele propuse și îți îmbunătățește astfel performanțele academice. Cel mai bun somn e în timpul nopții. Așa că nici nu te gândi să pierzi nopțile învățând. Odihnește-ți creierul și mintea ca să fii mai productiv în ziua următoare.  

 

4.Superalimente pentru o memorie mai bună  

 

Pe lângă cura cu lăptișorul de matcă, ia în considerare consumul alimentelor ce și-au câștigat statutul de Superfood. Fructele și legumele care fac parte din categoria superfoods sunt apreciate datorită conținutului ridicat de vitamine, enzime, minerale și aminoacizi sau antioxidanti pe care acestea le au.

Din lista de superalimente care susțin activitatea cognitivă fac parte nucile, semințele de dovleac, spanacul, broccoli, ciocolata neagră, ceapa, roșiile, afinele. Toate acestea pot fi incluse cu ușurința în dieta zilnică. Cu unele dintre ele poți pregati diverse salate și smoothie-uri, iar pe altele le poți consuma ca atare, așa cum e recomandat să consumi și lăptișorul de matcă pe care îl găsești pe www.apiland.ro .

Îl găsești ambalat în borcan sau ca ingredient în tonicele apicole, alături de alte suplimente din stup care formează un cocktail natural de vitamine și minerale esențiale pentru corpul tău, mai ales în #stresiune.

 

 

Surse:

https://www.healthline.com/health/depression/depression-and-memory-loss#managing-memory-loss

https://www.medicalnewstoday.com/articles/324044#nuts-and-seeds

https://www.apiland.ro/

https://www.helpguide.org/articles/healthy-living/how-to-improve-your-memory.htm

https://paginarium.ro/top-5-efecte-benefice-pe-care-le-are-cititul-asupra-creierului/#:~:text=Cititul%20ajut%C4%83%20creierul%20s%C4%83%20formeze%20mai%20multe%20conexiuni&text=Potrivit%20studiului%2C%20atunci%20c%C3%A2nd%20citim,continu%C4%83%20c%C3%A2teva%20zile%20dup%C4%83%20lectur%C4%83.

https://blog.mcmusic.ro/2020/08/27/efectele-muzicii-asupra-creierului-afla-tot-ce-nu-stiai-despre-puterea-acordurilor-muzicale/#:~:text=Stimuleaz%C4%83%20creativitatea%20%C8%99i%20inteligen%C8%9Ba,are%20%C8%99i%20o%20parte%20pragmatic%C4%83.

https://www.healthline.com/nutrition/ways-to-improve-memory#TOC_TITLE_HDR_9

Articolul anterior Metilglioxal - informații utile pentru a beneficia de proprietățile mierii de Manuka
Articolul următor Pastura este sau nu este eficienta in curele de detoxifiere?