Sari la conținut
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
Paducelul ajuta inima

Paducelul ajuta inima

Paducelul este o planta foarte apreciata pentru beneficiile sale medicinale, atat la noi, cat si in multe alte parti ale lumii. Vechii greci credeau ca paducelul aduce fericire si garanteaza iubirea pe intreaga durata a vietii. Romanii antici au preluat aceste idei, iar la nunti puneau deasupra usilor fire de paducel sau impleteau coronite din florile acestei plante binefacatoare.

Paducelul are multe efecte tamaduitoare. Se crede ca impiedica energiile negative care ne agreseaza. La noi, la tara, exista obiceiul ca acele tepuse pregatite pentru vampiri sa fie ascutite din lemnul acestei plante, caci doar acesta ii poate distruge.

Cele mai importante calitati ale paducelului sunt acelea de protejare si de vindecare a sistemului cardiovascular. Se fac ceaiuri din frunze, se consuma fructele, insa un efect deosebit il are si polenul crud de paducel, obtinut din florile acestuia. Supranumit "ingerul pazitor al inimii", acest polen ii ajuta pe toti cei care au afectiuni de inima sau probleme cu tensiunea arteriale si cu vasele sanguine in general. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale, fiind recomandat si in caz de aritmii sau tahicardii. Polenul crud de paducel are si o actiune calmanta si tonifianta asupra sistemului nervos, fiind indicat si pentru femeile la menopauza, pentru combaterea starilor de iritabilitate si nervozitate.

Pentru orice informatii si detalii legate de produsele apicole sau produsele cosmetice cu ingrediente din produsele stupului, puteti suna la numarul de telefon 0371.78.00.78.

Va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii matinale de la "Antena Satelor".

Articolul anterior Un metabolism mai bun, cu polen crud de mar
Articolul următor Pentru sanatatea rinichilor, polenul crud de iarba neagra