Sari la conținut
Polenul crud de trandafir salbatic – o simfonie de miresme superbe si arome placute

Polenul crud de trandafir salbatic – o simfonie de miresme superbe si arome placute

Intr-o lume asaltata de stres si poluare, in care alimentatia este de cele mai multe ori inadecvata, polenul este remediul natural de care avem nevoie pentru o viata cat mai sanatoasa.

Polenul crud de trandafir salbatic este un antianemic, energizant, un tonic excelent, ajuta la intarirea sistemului imunitar, fiind indragit si de copii, datorita gustului placut. Deasemenea ajuta la regenerareaa florei intestinale si in reglarea tranzitului intestinal. El contine in plus minerale ce combat stările de oboseală, suprimă surmenajul fizic şi intelectual, aduce un flux de energie şi prospeţime în organism.

Albinele culeg pulberea fină de pe antenele florilor. O umezesc cu nectarul din gușă și cu saliva, apoi o adună în granule și o compactează în coșulețele de la picioarele posterioare, pe care le deșartă apoi în stup. La intrarea în stup sunt plasate niște grilaje prin care trec albinele, lăsând să cadă polenul din coșulețe în recipientul de dedesubt. Să reținem faptul că pentru o linguriță de polen, o albină lucrează 8 ore/zi timp de o lună.

Polenul de trandafir salbatic este polenul arbustului indigen, spinos, cunoscut cu numele stiintific de Rosa canina, adica Maces. In popor mai este numit si glogheje, cocasder, zgorghin, scochin, laba-matei, rugul-vacii, ruja, rug-salbatic.

De culoare portocaliu deschis și cu gust dulce-acidulat, Polenul Crud de Trandafir Sălbatic APILAND® dinamizează atât mucoasa, cât și flora intestinală. Între carotenoidele și lactofermenții care se găsesc în acest tip de polen există o sinergie puternică, ce ajută la reglarea tranzitului intestinal și la prevenirea inflamațiilor colonului. În plus, Polenul Crud de Trandafir Sălbatic APILAND® previne degenerarea neuronilor, încetinește procesul de îmbătrânire, scade nivelul colesterolului, limitează pierderile de calciu, fiind totodată un excelent tonic, energizant și anti-anemic. Conține un complex de minerale ce combat stările de oboseală, suprimă surmenajul fizic și intelectual, aducând un flux de energie și prospețime în organism. Cu ajutorul vitaminei E, carotenoidelor și fitosterolilor, Polenul Crud de Trandafir Sălbatic APILAND® suplinește nevoia crescută de micronutrimente și antioxidanți ce survine în urma unor eforturi prelungite sau violente, protejând, în același timp, țesutul muscular. Acțiunea polenului este potențată și accelerată de o alimentație bogată în fructe și legume.

Polenul este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului, el continand aproximativ 40% proteine și mai mulți aminoacizi decât carnea de vită, ouăle sau brânza. În acest sens, dat fiind că doza zilnică recomandată (DZR) de aminoacizi este de 5485 mg, demn de reținut este faptul că polenul de salcie are 5590 mg/100g, cel de castan are 5870mg/100g, iar cel de trandafir sălbatic, 3380 mg/100 g. Valoarea energetică a polenului crud depinde de planta din care provine.

Polenul crud are un conținut foarte scăzut de apă (8-10%). Din acest motiv NU îngheață, deși trebuie păstrat în mod obligatoriu la congelator (între -5°C și -18°C). Se pot păstra doze mici la frigider, pentru 2-3 zile. Astfel, gustul polenului crud devine mai intens iar fermenții se activează.

Congelarea este modul ideal de a păstra intacte calităţile nutritive, regenerante ale polenului crud; totodată acesta menţine gustul şi culorile specific naturale. Poate fi administrat ca atare sau amestecat cu un iaurt, o salată de fructe, în timpul primei mese a zilei. Se poate consuma tot timpul anului, fără restricţii.

Acest produs al stupului este păstrat în forma sa naturală, CRUDĂ, pură și neprelucrată, pentru a garanta eficiența terapeutică maximă!

Articolul anterior Tonic regal - energie si vitalitate
Articolul următor Tonicele apicole, energizante naturale