Tonicele apicole, energizante naturale
Multi oameni inca nu au aflat de diferentele dintre polenul crud si polenul uscat. Daca in urma cu cateva decenii la noi in tara se stia doar de polenul uscat, astazi avem acces, in sfarsit, si la mult mai beneficul polen crud. Prin uscare, polenul isi pierde, evident, din calitati, neputand pastra intacte acele substante si principii active care caracterizeaza polenul crud. De altfel, acest lucru se intampla in cazul oricaror produse vegetale naturale.
Este adevarat ca polenul uscat se pastreaza mai usor, iar costurile de depozitare sunt mai mici, dar acestea sunt avantaje comerciale. Pentru a avea parte de toate beneficiile polenului, este mult mai bine sa il consumam crud. De ce este mai „scump” polenul crud? In primul rand pentru ca el se depoziteaza la rece, la congelator. Continand foarte putina apa, el nu ingheata, astfel ca isi pastreaza intacte proprietatile. Prin urmare, atat apicultorii, cat si distribuitorii si consumatorii finali trebuie sa detina un congelator pentru pastrarea lui.
Un alt aliment apicol despre care se stie mai putin, dar care este din ce in ce mai cautat este laptisorul de matca. Romanii cunosteau pana acum doar acel laptisor de matca liofilizat. Insa acum compania noastra, Apiland, aduce pe piata laptisor de matca pur, crud, mult mai benefic. La fel ca in cazul polenului, laptisorul de matca pur si crud isi pastreaza integral calitatile pe care le are in stup. Trebuie sa stim ca acest laptisor de matca reprezinta hrana reginei pe intreaga durata a vietii acesteia si hrana albinelor in primele zile de viata. Este un aliment atat de nutritiv incat ii permite reginei sa traiasca de zeci de ori mai mult decat o albina lucratoare obisnuita, oferindu-i longevitate si protectie fata de boli. In plus, o sustine pe regina in efortul deosebit de a depune peste o mie de oua pe zi. Prin urmare, laptisorul de matca pur si crud este un tonic extraordinar – nu degeaba vechii greci il numeau "sursa tineretii vesnice"...
Laptisorul de matca crud se pastreaza la frigider. Daca dorim sa il pastram la temperatura camerei, putem face acest lucru prin amestecarea sa cu miere. Aici este importanta proportia celor doua componente, si anume 5%, adica 5 grame de laptisor de matca la 100 de grame de miere. Respectand aceasta proportie, mierea va proteja laptisorul de matca, care nu isi va pierde din proprietati nici la temperatura camerei.
Compania noastra, Apiland, produce si distribuie numai produse apicole de calitate, foarte benefice pentru organism, astfel ca polenul crud si laptisorul de matca au devenit, in mod firesc, produse de baza ale portofoliului nostru. In plus, pentru cei mai grabiti, care poate ca nu au timp sa isi ia doza de polen crud sau de laptisor de matca in fiecare dimineata, avem si un produs unic, un tonic apicol numit Tonicul apicultorului.
Acesta este un adevarat elixir, un adevarat cocktail de energie si de sanatate, care ne da avant pentru intreaga zi de munca si ne permite sa facem fata provocarilor fizice si stresului in care traim. Tonicul apicultorului contine laptisor de matca dizolvat in miere, dar si polen crud, precum si propolis. Produsul este prezentat sub forma de fiole – continutul unei fiole este suficient pentru doza de energie zilnica de care are nevoie un adult.
Insa acest tonic apicol ne ajuta si in alte moduri. Scapandu-ne de stres, ne ajuta sa dormim mai bine, sa ne odihnim mai bine peste noapte. Iar odihna din timpul noptii se reflecta intr-o forma fizica si psihica perfecta a doua zi. De asemenea, acest tonic apicol ajuta foarte mult la imbunatatirea memoriei, caci laptisorul de matca contine acid 10-HDA si acetilcolina, un neurotransmitator foarte important.
Încearcă şi Tonicul apicultorului ECO - cocktailul tău de produse apicole eco!
Un alt tonic apicol pe care compania noastra il produce este Tonicul regal. Acesta contine laptisor de matca pur, miere si ginseng. Ginsengul, supranumit de asiatici "radacina vietii", este un ingredient foarte bun pentru sanatate. Consumat separat, ginsengul are un gust oarecum amarui, insa faptul ca aici este dizolvat in miere face ca Tonicul regal sa aiba un gust dulce, placut.
In legatura cu produsele apicole, trebuie sa mai stim ca, de multe ori, cei care ni le vand nu ne ofera cea mai buna calitate. Un exemplu este mierea vanduta pe marginea drumurilor, vara. Oricat ar fi de calitativa, aceasta isi pierde multe dintre proprietatile initiale din cauza faptului ca, stand in soare, este incalzita la peste 40 de grade Celsius. Odata trecut acest prag, mierea este mult mai slaba calitativ, putand deveni chiar toxica. Prin urmare, este bine sa alegem intotdeauna produse apicole de calitate, pentru a ne bucura pe deplin de proprietatile lor extraordinare. Produsele companiei noastre respecta cele mai inalte standarde de calitate, caci noi consideram ca doar in acest fel ne putem castiga si pastra partenerii si clientii.
Află mai multe despre Tonicele apicole - doza zilnică de imunitate, vitalitate şi memorie de elită
Despre produsele apicole de calitate si despre beneficiile tonicelor apicole pentru sanatate si frumusete a vorbit si Cecilia Caragea, specialist in comunicare si branding, in emisiunea "Talent si efort" (Trinitas TV).
Lasă un comentariu