Sari la conținut
Polenul crud - tratament naturist pentru alergie la ambrozie

Polenul crud - tratament naturist pentru alergie la ambrozie

Îţi faci griji pentru sănătatea familiei tale din cauza ambroziei? Ai şi de ce, întrucât mii de români suferă în fiecare an din cauza alergiei provocate de ambrozie. Un remediu natural şi eficient împotriva alergiilor este polenul crud. Află cum te poate ajuta polenul crud în prevenirea şi tratarea alergiei la ambrozie!

Deşi primăvara este considerată a fi anotimpul cu cele mai multe alergii, fiind perioada în care înfloresc majoritatea plantelor, sfârşitul verii este momentul când se manifestă una dintre cele mai grave alergii – cea cauzată de ambrozie.

În Europa sunt afectaţi de ambrozie aproximativ 33 de milioane de oameni, iar numărul românilor alergici la această plantă s-a dublat în ultimii trei ani, potrivit raportărilor medicilor. Conform Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică, în ultimii ani a crescut perioada în care pacienţii manifestă simptome de alergie (iniţial 2-3 săptămâni în august sau septembrie, iar acum 7-8 săptămâni în august, septembrie şi uneori şi octombrie), dar şi severitatea formelor clinice de boală.


Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru alergia la ambrozie este polenul crud. Polenul crud este polenul cules de albine din staminele florilor şi reprezintă sursa lor de hrană, iar de calitatea polenului recoltat depind energia şi puterea de apărare a familiei de albine.

Datorită compoziţiei sale complexe, polenul crud este foarte benefic pentru sănătatea organismului uman şi, spre deosebire de polenul purtat de vânt, acesta nu produce alergii, ci, din contra, ajută la prevenirea și tratarea acestora. Conform studiilor realizate, consumul regulat de polen crud poate reduce simptomele alergiei cu până la 40%.

Înainte de a vedea cum poţi preveni şi trata alergia la ambrozie cu polen crud, îţi propun să aflăm ce este ambrozia şi care sunt simptomele alergiei la ambrozie.

Ce este ambrozia?


Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia), denumită popular iarba pârloagelor, este o plantă perenă prezentă în grădini, în culturile de cereale şi de floarea-soarelui, în special în zonele lăsate în paragină: pe marginea drumurilor şi a căilor ferate, pe şantierele de construcţii, pe terenurile lipsite de vegetaţie şi neîntreținute.

Ambrozia înfloreşte între sfârşitul lunii iulie şi sfârşitul lui septembrie, aceasta fiind perioada în care apar alergiile cauzate de această plantă. Polenul este împrăștiat de vânt, fiind foarte mic ca dimensiuni și imposibil de văzut cu ochiul liber. Concentrația maximă este prezentă în primele ore ale dimineții, atunci când bate vântul, și în primele ore după furtuni și ploi, atunci când se usucă și este ridicat de pe sol de către curenții de aer.

Polenul ambronziei este responsabil pentru reacţiile de rinită alergică semnalate la tot mai multe persoane.

Care sunt simptomele alergiei la ambrozie?


Simptomele alergiei la ambrozie sunt similare alergiei la orice alt tip de polen şi pot fi foarte supărătoare:

  • strănut frecvent

  • mâncărime la nas sau ochi

  • nas înfundat

  • secreţii nazale abundente

  • ochi roşii (hiperemie conjunctivală).

În plus, multe dintre persoanele alergice sunt predispuse la apariţia manifestărilor de astm: dificultăţi în respiraţie, tuse, respiraţie şuierătoare.

Diagnosticul de alergie la ambrozie îl poate pune doar medicul alergolog pe baza simptomelor enumerate mai sus, precum şi a testelor cutanate pozitive pentru polenul ambroziei, completate de analize de laborator.

Cum poţi preveni şi trata alergia la ambrozie cu polen crud?


Alergiile, cum este şi cea cauzată de ambrozie, sunt provocate de polenurile purtate de vânt, numite anemofile. Ele sunt diferite de polenurile recoltate de albine, numite şi entomofile. Albinele nu recoltează polenuri purtate de vânt deoarece acestea conțin anumite substanțe toxice. În schimb, polenul cules de albine, polenul crud este foarte nutritiv şi, conform cercetărilor, este eficient în combaterea alergiilor.

Citeşte şi despre Ce este polenul crud și la ce este bun?

Alergia apare atunci când corpul nostru dezvoltă un răspuns imun la un alergen, creând anticorpi. În cazul alergiei la polen, imediat ce microsporii sunt inhalaţi, anticorpii prezenţi în celulele căilor respiratorii superioare declanşează acţiunea lor ofensivă pentru a elimina această invazie străină. Această acţiune determină sinteza histaminei, un compus chimic de bază, cu rol vasodilatator, care irită ţesuturile, ducând la apariţia simptomelor alergiei (strănut, ochi roşii, mâncărime la nas sau ochi etc).


Polenul crud
reduce nivelul de histamină, substanţă ce reprezintă tinţa medicamentelor contra alergiei. Consumul regulat de polen crud poate reduce simptomele alergiei cu până la 40%, realizând o desensibilizare progresivă şi sistematică faţă de polenul anemofil. Dr. Leo Conway, doctor în medicină din Denver - Colorado, a raportat că 94% dintre pacienţii lui au scăpat complet de simptomele alergice după ce le-a fost administrat polen crud. Astfel, polenul crud poate fi un tratament pentru alergie la ambrozie natural şi eficient.

Mulţi pacienţi, printre care şi doctori, sunt de părere că polenul crud merită să fie folosit, mai ales în cazul în care tratamentele clasice nu au dat rezultate, fiind eficient pentru o gamă largă de afecţiuni respiratorii, de la astm la infecţii ale sinusurilor.




Există multe relatări apărute în revistele medicale, încă din anul 1916, care au evidenţiat rolul excepţional al polenului crud în ameliorarea simptomelor diverselor alergii şi rinite alergice. Un studiu anglo-american realizat recent arată că reacţia alergică măsurată în concentraţia de imunoglobulină E în sânge este invers proporţională cu nivelul de consum de vitamina E în alimentaţie. În consecinţă, cu cât consumăm mai multă vitamina E naturală, cu atât se diminuează mai mult reacţia alergică.


Polenul crud este un adevărat miracol al vieţii. Acesta conţine toţi nutrienţii de care organismul nostru are nevoie şi este, de asemenea, o sursă naturală de vitamina E. Aşa se explică poate faptul că polenul crud diminuează reacţiile alergice cu până la 40%, prin administrarea acestuia înainte şi în timpul perioadei în care apar alergiile la polen.


Aşadar, se poate spune că polenul crud este un remediu natural şi la îndemâna tuturor, care practic educă într-un mod favorabil activitatea sistemului nostru imunitar, ajutând la prevenirea şi tratarea cu succes a alergiei la ambrozie.

Descoperă mai multe despre Remedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergică.

Cum trebuie consumat polenul crud?


Polenul crud poate fi consumat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu iaurt, sucuri naturale sau salate de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată este de 1 linguriță/zi (5 g) pentru copii sau 1 lingură/zi (15 g) pentru adulţi. Pentru eficiență maximă, îţi recomandăm să urmezi o cură de minim 7 săptămâni, de două ori pe an. Polenul crud poate fi consumat însă tot timpul anului, fără restricții.

Vezi aici: 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păstură

Polenul crud se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -18ºC și -5ºC. Acesta rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.


Descoperă
gama completă de polenuri crude ApiLand şi împărtăşeşte-ne experienţa ta în ameliorarea simptomelor alergiei la ambrozie.

Află mai multe despre beneficiile şi utilizările polenului crud şi descoperă reţete de preparate gustoase şi sănătoase cu produse apicole din video-urile noastre!

Articolul anterior Polenul crud Apiland

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii