Sari la conținut
Tratament naturist pentru Helicobacter pylori

Tratament naturist pentru Helicobacter pylori

Infecția cu Helicobacter pylori (H. pylori) este comună, aproximativ două treimi din populația lumii au prezentă această bacterie în organism, fiind frecvent întâlnită și în rândul populației din România. Bacteria Helicobacter pylori conduce în principal la boli gastrice și alte boli ale stomacului, care pot persista o viață întreagă. Eradicarea acestei bacterii este dificilă deoarece H. pylori dezvoltă rezistență la antibiotice. Tocmai de aceea, căutarea unui remediu naturist care tratează această infecție este absolut necesară.

Unul dintre cele mai bune tratatamente pentru Helicobacter pylori este mierea de Manuka. De fapt, mierea de Manuka este considerată cel mai bun remediu natural pentru a trata această infecție. Cercetările și studiile efectuate arată că mierea de Manuka are proprietăți antibacteriene ieșite din comun, de aceea este considerată un aliat puternic în lupta împotriva unui spectru larg de microorganisme bacteriene și fungice, cum ar fi: Helicobacter Pylori, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis sau E.coli.

Înainte de a vedea cum puteți trata bacteria Helicobacter Pylori cu miere de Manuka, vă propun să aflați mai multe despre această infecție, cum se transmite și care sunt simptomele acesteia.


CUPRINS:


Ce este Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori este o bacterie specific umană, ce infectează mucoasa stomacului și a duodenului. Este o bacterie rezistentă responsabilă de gastrite, ulcere și alte probleme stomacale.

Chiar dacă pentru majoritatea oamenilor bacteria Helicobacter pylori nu provoacă ulcere, manifestă simptome ușoare sau chiar deloc, netratarea acestei infecții poate duce, în unele cazuri, la apariția unor boli foarte grave cum ar fi: gastrită cronică, ulcer gastric, ulcer duodenal, limfom (tumoarea ganglionilor limfatici), cancer gastric.


Cum se transmite Helicobacter pylori?

Zeci de ani la rând, medicii au crezut că ulcerul este provocat de stres, fumat, alimente condimentate sau alte obiceiuri nesănătoase. Când oamenii de știință au descoperit Helicobacter pylori în anul 1982, au aflat că acest germen cauzează majoritatea ulcerelor gastrice.

Bacteria Helicobacter pylori este frecvent întâlnită în țări sau comunități care nu dispun de sisteme de apă curată sau canalizare. Astfel, condițiile inadecvate de igienă și condițiile precare de confort facilitează transmiterea acestei bacterii. Helicobacter pylori se transmite prin intermediul apei contaminate, a mâinilor murdare, prin salivă sau alte fluide corporale ale persoanei infectate.

O igienă corectă a mâinilor și o nutriție adecvată, în special consumul frecvent de fructe și legume, aportul de vitamina C, vă pot proteja împotriva infecției cu Helicobacter pylori.


Simptome ale Helicobacter pylori

Odată fixată în organism, bacteria Helicobacter pylori continuă să se răspândească, trăind în corpul uman ani de zile înainte ca simptomele să se manifeste. Există numeroase cazuri în care infecția cu H. pylori nu creează niciun fel de problemă, dar există și cazuri în care această bacterie provoacă o inflamație a stomacului, numită gastrită cronică, care netratată se poate transforma în ulcer.

Studiile au arătat că bacteria Helicobacter pylori provoacă 7 din 10 cazuri de ulcer gastric și 9 din 10 cazuri de ulcer duodenal, fiind responsabilă de 60-90% din cazurile de cancer gastric. Cazurile de cancer gastric sau limfom sunt destul de rare, doar 1% dintre persoanele infectate cu H. pylori dezvoltă astfel de probleme.

Simptomele infecției cu Helicobacter pylori pot include:

  • Dureri sau arsuri ale abdomenului

  • Durere abdominală care se intensifică când stomacul este gol

  • Greață

  • Vărsături

  • Senzație de balonare

  • Pierdere a poftei de mâncare

  • Pierdere în greutate nejustificată.

Dacă simptomele persistă și vedeți și alte semne care vă îngrijorează, cum sunt cele enumerate mai jos, este recomandat să cereți ajutor medical:

  • Dureri severe și persistente ale abdomenului

  • Dificultăți de înghițire

  • Scaun cu urme de sânge, roșu închis sau negru

  • Vomă cu sânge.


Helicobacter pylori tratament

Tratarea și eradicarea infecției cu Helicobacter pylori este dificilă deoarece această bacterie dezvoltă rezistență la antibiotice, iar recidivele pot apărea deseori. Tratamentul convențional include o grămadă de antibiotice și medicamente, care administrate incorect duc la creșterea rezistenței la antibiotice, ceea ce face și mai greu de tratat această infecție. Ca să nu mai vorbim de efectele secundare care pot apărea...

Tocmai de aceea, tot mai mulți oameni preferă să caute remedii naturale pentru combaterea infecției cu Helicobacter Pylori, iar unul dintre cele mai eficiente tratamente naturiste este mierea de Manuka. Dar ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere unică în lume, adunată și preparată de albine din nectarul florilor de Manuka (Leptospermum scoparium), arbore originar din Noua Zeelandă. Această miere are proprietăți curative deosebite, iar cercetările din ultimii ani au demonstrat faptul că aceasta are efecte antibacteriene și antivirale cu totul neobişnuite, ceea ce o califică pentru a fi folosită în scop medicinal.

”Am încercat miere de Manuka pentru un Helicobacter incipient și rezultatul a fost foarte bun … nu am luat antibioticele acelea tari!” Zizi G., Arad


Activitatea antibacteriană a mierii de Manuka

Mierea de Manuka are în mod natural un conţinut bogat în Metilglioxal (MGO™), un compus ce îi oferă o putere antibacteriană cu totul neobișnuită. În plus, enzimele produc peroxid de hidrogen, care este responsabil pentru calitățile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Însă, nu toată mierea de Manuka este la fel de eficientă, puterea antibacteriană a acesteia fiind indicată de componenta terapeutică MGO™, factorul unic al mierii de Manuka. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. Astfel avem:

Mierea MGO™ 100+ Nivel de întreținere

Este indicată pentru susținerea sistemului imunitar în afecțiuni ușoare și de scurtă durată (răceli, dureri de gât etc.)

Mierea MGO™ 250+ Nivel util

Este indicată pentru tratarea infecțiilor cu microorganisme bacteriene și fungice. Se recomandă un tratament cu 3-4 lingurițe de miere pe zi urmat de un tratament de menținere cu 1 linguriță pe zi.

Mierea MGO™ 400+ Nivel superior cu activitate foarte ridicată

Se recomandă mai ales în cazul afecțiunilor acute sau cronice, care nu au fost tratate anterior și care au o rezistență sporită la tratamente.

Mierea MGO™ 550+ Nivel maxim de activitate

Se recomandă în cazurile unor infecții foarte rezistente.

MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă, care îi recunoaște calitățile ei medicinale.

Află mai multe despre mierea de Manuka din Noua Zeelandă!




Beneficiile mierii de Manuka în tratarea bacteriei Helicobacter pylori

Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită în niciun alt tip de miere. Aceasta are proprietăți antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice foarte puternice, fiind extrem de eficace în susținerea sistemului imunitar și ameliorarea unei mari varietăți de probleme de sănătate.

Mierea de Manuka este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, având uneori o eficiență chiar și de 50 de ori mai mare decât a antibioticelor clasice din farmacii. Datorită proprietăților sale, mierea de Manuka s-a dovedit a fi eficientă și în tratarea bacteriei Helicobacter pylori.

Descoperă cele 7 beneficii ale Mierii de Manuka


1. Activitate antimicrobiană

Mierea de Manuka poate inhiba dezvoltarea unei game largi de bacterii și microbi și, prin urmare, este foarte eficientă în cazul bacteriilor rezistente la antibiotice. Studiile au arătat că activitatea antibacteriană non-peroxidică a mierii de Manuka se datorează prezenței enzimei metilglioxal (MGO™), care se regăsește în concentrații foarte mari în nectarul florilor de Manuka.

Acest lucru arată faptul că mierea de Manuka este un agent antimicrobian puternic, iar această proprietate ajută la prevenirea infecției cu Helicobacter pylori.


2. Proprități bacteriostatice

Un compus bacteriostatic poate opri dezvoltarea bacteriilor și împiedică răspândirea acestora, evitând astfel provocarea unor infecții.

Într-un studiu s-a constatat că mierea de Manuka conține substanțe fitochimice și factori antibacterieni care stopează dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori. Aceast lucru indică faptul că mierea de Manuka împiedică dezvoltarea bacteriilor prin inhibarea ciclului de creștere, astfel încât bacteriile nu se mai pot multiplica în stomac.


3. Activitate bactericidă

În urma unui studiu privind caracterizarea factorilor bactericizi dintr-o miere medicinală, s-a constatat că mierea de Manuka își păstrează proprietatea bactericidă (care omoară bacterii), chiar și după neutralizarea proprietăților componentei metilglioxal. Aceast lucru demonstrează prezența unui alt compus în miere care contribuie la efectul bactericid. Mai târziu, acest compus a fost identificat ca defensin-1.

Astfel, mierea de Manuka conține nu numai peroxid de hidrogen și metilglioxal, dar și anumite proteine și componente cum ar fi defensin-1, care întăresc proprietatea mierii de a ucide bacterii precum Helicobacter pylori.


4. Împiedică atașarea bacteriei de celulele din stomac

Bacteria Helicobacter pylori se poate atașa de celulele din stomac, fapt ce provoacă o inflamație a stomacului (gastrită). În timp, infecția cu H. pylori poate crește riscul de ulcer gastric și duodenal.

Vâscozitatea mierii de Manuka formează un strat în jurul bacteriilor, împiedicând atașarea acestora de mucoasa stomacului. Astfel, mierea de Manuka reduce șansele de deteriorare a peretelui stomacului și previne apariția ulcerelor. Aceast lucru ne arată modul prin care mierea de Manuka previne dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori prin împiedicarea aderenței acesteia de celula gazdă.


5. Vindecă ulcerul

Mierea de Manuka previne infecția cu Helicobacter pylori nu numai prin uciderea bacteriilor, ci și prin protejarea mucoasei gastrice, având abilitatea de a reduce efectul activității bacteriene și de a vindeca ulcerul.

Efectul gastroprotector al mierii de Manuka împotriva ulcerelor gastrice induse de etanol, a fost dovedit într-un studiu realizat pe animale. După tratamentul cu miere de Manuka administrat timp de câteva săptămâni, s-a observat că mucoasa gastrică a fost complet protejată de leziuni. De asemenea, datorită proprietăților antioxidante, mierea de Manuka a inhibat procesul de peroxidare a lipidelor, având astfel o acțiune anti-ulcer.


Citeşte despre cele 5 beneficii esenţiale ale mierii de Manuka MGO™ cu extract de ceai verde



6. Proprietăți antioxidante și antiinflamatorii

Mierea de Manuka stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește secreția diferitelor substanțe active imunologice, care au rolul de a ucide bacterii prin activarea mecanismului natural de apărare a organismului. Aceste substanțe ajută la vindecarea țesutului epitelial și previne deteriorarea ulterioară a acestuia.

De asemenea, proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale mierii de Manuka ajută la eliminarea substanțelor toxice produse de bacterii, îmbunătățind totodată digestia.

În concluzie, mierea de Manuka nu numai că reduce activitatea bacteriană și combate infecția cu Helicobacter pylori, dar stimulează și componentele imune să acționeze asupra bacteriilor. Te invităm să încerci Mierea de Manuka MGO™ de la ApiLand și să ne împărtășești părerea și experiența ta.


Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11218379
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3074916/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20228250/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4685122/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1294271/pdf/jrsocmed00089-0013.pdf

Articolul anterior Polenul crud Apiland

Lasă un comentariu

* Câmpuri obligatorii