Sari la conținut
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
10% REDUCERE la întreaga gamă de păstura | 15-31 iulie
Cum ne ajuta laptisorul de matca in depresii

Cum ne ajuta laptisorul de matca in depresii

De la banalele astenii de primavara sau pana la diferitele forme de depresie, unele aproape similare asteniilor, altele extrem de severe si de grave, aceste afectiuni sunt din ce in ce mai frecvente, afectandu-ne viata sub cele mai diferite forme. De la modificari ale starii clinice de sanatate pana la performanta profesionala si la viata de familie, totul are de suferit. Simptomele sunt diverse, comportand atat modificari la nivel emotional, fizic, comportamental, cat si cognitiv.

Depresia aduce cu sine pierderea interesului fata de tot ce te inconjoara, incapacitatea de a te mai bucura, dar si tulburari de somn, agitatie sau lentoare in tot ceea ce faci, modificari de greutate si multa oboseala fizica si intelectuala, lipsa de energie, labilitate emotionala si iritabilitate, intoleranta la zgomote si lumina, dureri diverse fara existenta unor afectiuni care sa le justifice. Pot aparea si dureri de cap, ameteli, insomnii, probleme digestive, epuizare si slabiciune, dureri in piept si dureri de spate, dureri musculare, dureri articulare, diferite probleme fizice persistente, anxietate, fobii, dificultati in relatiile intime, libidou scazut si tendinta de a abuza de alcool, cafea si alte substante ce au darul de a agrava si mai mult starea de depresie.

Trebuie sa stim ca intreaga activitate a creierului, capacitatea lui de a transfera si gestiona orice informatie, deci inclusiv capacitatea lui de a gestiona corect starile noastre emotionale depinde de o serie de substante numite neurotransmitatori. Tot aceasta parte a creierului care gestioneaza starile emotionale si care e implicata in mecanismul depresiei regleaza functionarea glandei pituitare, care raspunde de buna functionare a sistemului hormonal.

Astfel, depresia trebuie inteleasa la nivel bio-psiho-social, avand in vedere atat perturbarile biochimice la nivelul creierului, cat si cauze psihologice caracteristice unor personalitati fragile, precum si cauzele sociale legate de stresul zilnic.

Laptisorul de matca nu e un simplu adjuvant alimentar. El reprezinta un important tonic pentru intregul organism, prin aportul de vitamine, minerale, oligoelemente, enzime si coenzime, acizi grasi esentiali si multe alte substante active. Inclusiv datorita continutului de 10-HDA, laptisorul de matca are si o actiune directa asupra sistemului hormonal si asupra celui nervos. Cercetarile au evidentiat prezenta in laptisorul de matca a unui intreg ansamblu de substante biogene, pro-hormoni sau precursori ai hormonilor umani, capabili sa normalizeze activitatile hormonale, ajutand in special la sintetizarea acelor hormoni pe care organismul nu ii secreta in cantitati suficiente. Ori, asa cum am vazut, dezechilibrele hormonale reprezinta una dintre problemele majore ce stau la baza depresiei.

Laptisorul de matca rezolva nu numai aceste dezechilibre hormonale, ci actioneaza si direct asupra sistemului nervos. El este singurul produs natural care contine acetilcolina, un important neurotransmitator, indispensabil pentru starea de sanatate a sistemului nervos. Acetilcolina joaca un rol esential in transmiterea influxului nervos, atat in sistemul nervos central, cat si in cel periferic, fiind unul dintre elementele principale ale mecanismului ce sta la baza depresiei. De el depinde atat starea noastra de spirit, cat si memoria, capacitatea noastra de concentrare, de reactie si viteza cu care suntem in stare sa luam o decizie. Cercetarile au demonstrat in acelasi timp capacitatea laptisorului de matca de a stimula producerea, din celulele stem nervoase, de noi neuroni si a conexiunilor acestora, intervenind astfel intr-un mod direct si esential in mecanismul de plasticitate al creierului, mecanism care, asa cum am vazut, reprezinta calea de depasire a depresiei.

Prin urmare, pentru a evita fenomene neplacute precum depresia, consumati laptisor de matca pur, asa cum este cel de la Apiland! Efectele sale nu se vor lasa asteptate.

Pentru cele mai bune efecte, trebuie sa alegeti apicole de calitate!

Pentru orice informatii si detalii legate de produsele apicole, puteti suna la numarul de telefon 0371.78.00.78.

Va invitam sa ascultati interventia Ceciliei Caragea, consultant comunicare, in cadrul emisiunii "Buna dimineata, gospodari" (Antena Satelor). Rubrica este sustinuta de Apiland.

Articolul anterior Laptisorul de matca imbunatateste fertilitatea
Articolul următor Polenul crud - tratament naturist pentru alergie la ambrozie