Afectiuni neuronale
Filtre
- Adhd (2)
- Alergie (1)
- Alopecie (2)
- Alzheimer (2)
- Anorexie (3)
- Artrita (3)
- Astenie (2)
- Astigmatism (1)
- Astm (2)
- Bronsita (2)
- Cataracta (1)
- Colesterol (2)
- Depresie (2)
- Diabet (2)
- Energie (2)
- Fertilitate (3)
- Gonartroza (1)
- Imunitate (2)
- Inima (3)
- Insomnii (3)
- Memorie Si Concentrare (4)
- Menopauza (2)
- Nervii Periferici (2)
- Osteoporoza (2)
- Pancreas (3)
- Par (2)
- Parkinson (2)
- Potenta (3)
- Prostata (3)
- Raceala Si Gripa (2)
- Sportivi (2)
- Stres (5)
- Tensiune (1)
- Varice (1)
Ce este lăptișorul de matcă?Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.Beneficiile lăptișorului de matcă: Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual Acționează benefic asupra sistemului nervos Îmbunătățește nivelul energetic general Ajută la reducerea colesterolului din sânge Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă Întârzie procesul de îmbătrânire Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă. Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară. Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi. Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”. Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză. Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic. Compoziția lăptișorului de matcă Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos 10 HDA -acid care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă Aminoacizi Minerale și oligoelemente Lipide și acizi grași esențiali Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea. Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza. Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente. În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă. Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide). O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului. O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade. Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor. Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare. În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme. Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea. Lăptişorul de matcă este un sui generis cocktail nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide. Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic, prescurtat 10 HDA, (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici. Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg. Administrarea lăptișorului de matcăSe recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.Pur:Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.Copii - 0,5-1g/zi Adulți - 1-2 g/ziOmogenizat în miere 2%:(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)Copii - 1-2 lingurițe/ziAdulți - 1-2 linguri/ziCa și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 6°C.Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de reglarea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 0.5 - 1gr/zi mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţineSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăImunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicoleProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la examene11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le amelioreazăLăptișorul de matcă pentru diabet Aliatul perfect în antrenarea memorieiCum ne ajută lăptișorul de matcă în depresiiLăptișorul de matcă, bun pentru memorie Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă Lăptișorul de matcă și memoriaLăptișorul de matcă și imunitatea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.86 / 5.0
43 Recenzii
Ce este tonicul regal?Tonicul regal este un produs apicol inedit ce combină lăptișor de matcă pur, miere crudă și ginseng. Conținutul de ginseng și lăptișor de matcă pur amestecat în miere crudă fac din tonicul regal un cocktail de substanțe benefice, un energizant natural cu efecte imediate în organism.Beneficiile tonicului regal: Crește nivelul de energie și vitalitate al organismului Întărește sistemul imunitar Stimulează activitatea cerebrală Combate stresul, oboseala și insomniile Îmbunătățește memoria Stimulează procesul de învățare. Produsele stupului sunt recunoscute pentru efectele lor tonice, energizante, hrănitoare și chiar vindecătoare. Mixul perfect de produse apicole și ginseng ne ajută să prevenim și să luptăm împotriva virozelor și răcelii, dar și împotriva unor afecțiuni mult mai grave. În plus, îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare intelectuală și starea generală a organismului. Tonicul regal îmbină efectele miraculoase ale acestor trei componente: lăptișor de matcă, miere crudă și ginseng, reușind să ajungă la o eficacitate maximă. Lăptișorul de matcă pur este unul dintre cele mai importante produse ale stupului. Consumând prețiosul lăptișor de matcă pur, regina stupului trăiește de 40-50 de ori mai mult decât oricare albină lucrătoare și depune zilnic peste 1000 de ouă. De fapt, datorită lăptișorului, o larvă se transformă în regină. Lăptișorul de matcă pur are efecte uimitoare și asupra organismului uman. Datorită componentelor pe care le conține, lăptișorul de matcă este renumit pentru întărirea sistemului imunitar, stimularea activității cerebrale, eliminarea insomniei și a oboselii, creșterea nivelului de energie și vitalitate al organismului. De asemenea, lăptișorul de matcă are efecte anticancerigene, antitumorale, antibacteriene, antifungice și antivirale, eliminând radicalii liberi. Ginsengul - planta minune sau rădăcina vieții - provine din China, unde este cunoscut și utilizat cu succes de peste cinci milenii. Se spune despre această radăcină a vieții că este un remediu general, un adevărat panaceu universal, care dă viață și energie vitală celui care o consumă. Prezența ginsengului în tonicul regal aduce numerose beneficii acestuia. Ginsengul stimulează sistemul nervos, crește imunitatea generală, întărește sistemul cardiovascular, reglează sistemul hormonal, colesterolul, tensiunea și glicemia și combate starea de oboseală extremă a omului. Mierea crudă este binecunoscută încă din antichitate pentru proprietățile sale benefice organismului uman. Mierea este deosebit de hrănitoare și reprezintă o sursă bună de antioxidanți. De asemenea, are proprietăți antiseptice, antibacteriane și antiinflamatorii, contribuind la o stare bună de sănătate. Te-ar putea interesa și Tonicul apicultorului Compoziția tonicului regal: Fiecare fiolă (12g) conține: Lăptișor de matcă pur 1g Miere crudă polifloră 4,9g Extras de rădăcină Ginseng 0,1g Apă purificată 6g Lăptișorul de matcă pur este singura sursă naturală de ACETILCOLINA, mediator în procesul de transmitere a influxului nervos. Este unica sursă de Acid 10 HDA (substanță activă cu efect antibacterian, antifungic și antiviral) care mărește rezistența organismului în fața bolilor și ajută la eliminarea radicalilor liberi. Lăptișorul de matcă conține toată paleta de aminoacizi esențiali (18 la număr) care nu pot fi sintetizați de organism. În plus, este numărul 1 de acid pantotenic - vitamina B5 - care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reacțiilor biochimice intracelulare. Atât lăptișorul de matcă pur cât și ginsengul fac din tonicul regal un produs excepțional. Acestea susțin sistemele imunitar și nervos, fiind utile pentru îmbunătățirea performanțelor fizice și mentale. Ginsengul este considerat o sursă naturală de energie vitală. Acesta ajută la încetinirea procesului îmbătrânirii și la atenuarea efectelor acestuia. În plus, este un bun afrodiziac, prevenind disfuncțiile sexuale, sporind fertilitatea și potența. Mierea crudă polifloră este o sursă de sănătate pentru organism, iar atunci când mierea este naturală și obținută din flori ce cresc în regiuni nepoluate, efectele sale sunt cu atât mai importante! Administrarea tonicului regal: Se administrează, de preferință, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă.Doza uzuală recomandată: Adulți - 1-2 fiole/ziCopii peste 12 luni - 1 fiolă/ziCură minimă - între 6 și 8 săptămâni, cel puțin de două ori pe an. Tonicul Regal completează un regim alimentar sănătos și poate fi inclus în alimentația zilnică. Mod de păstrare a tonicului regal:Tonicul regal se păstrează la temperatura camerei.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Descoperă mai multe detalii despre Tonicul regal ApiLand în articolele: Tonicele apicole - doza zilnică de imunitate, vitalitate şi memorie de elităProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la exameneEnergia ta naturală de zi cu zi Tonic regal - energie și vitalitateDe ce să alegeți lăptișorul de matcă și tonicele apicole Tonice apicole pentru sănătate *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.91 / 5.0
33 Recenzii
Ce este lăptișorul de matcă?Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.Beneficiile lăptișorului de matcă: Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual Acționează benefic asupra sistemului nervos Îmbunătățește nivelul energetic general Ajută la reducerea colesterolului din sânge Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă Întârzie procesul de îmbătrânire Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă. Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară. Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi. Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”. Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză. Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic. Compoziția lăptișorului de matcă Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos 10 HDA -acid care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă Aminoacizi Minerale și oligoelemente Lipide și acizi grași esențiali Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea. Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza. Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente. În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă. Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide). O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului. O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade. Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor. Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare. În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme. Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea. Lăptişorul de matcă este un sui generis cocktail nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide. Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic, prescurtat 10 HDA, (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici. Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg. Administrarea lăptișorului de matcăSe recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.Pur:Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.Copii - 0,5-1g/zi Adulți - 1-2 g/ziOmogenizat în miere 2%:(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)Copii - 1-2 lingurițe/ziAdulți - 1-2 linguri/ziCa și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 6°C.Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de reglarea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 0.5 - 1gr/zi mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţineSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăImunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicoleProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la examene11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le amelioreazăLăptișorul de matcă pentru diabet Aliatul perfect în antrenarea memorieiCum ne ajută lăptișorul de matcă în depresiiLăptișorul de matcă, bun pentru memorie Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă Lăptișorul de matcă și memoriaLăptișorul de matcă și imunitatea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.43 / 5.0
14 Recenzii
Ce este polenul crud? Luat proaspăt, din stupul albinelor, polenul crud este o uzină de sănătate pentru organism. Imediat după ce este recoltat, acesta este depozitat în congelator, pentru păstrare. Polenul crud a constituit o descoperire deosebit de importantă pentru apicultură, nutriție și apiterapie. Cu un gust delicios, polenul crud este mult mai eficient decât polenul uscat. Pe lângă consistența și gustul neatrăgător, așa cum se prezintă polenul uscat, polenul crud este un complex inedit de arome, mirosuri și culori. Este extraordinar cum poți deosebi fiecare tip de polen poliflor sau monoflor după gust și culoare, de parcă toată mireasma florilor s-a concentrat în boabele de polen. Mai mult decât atât, polenul crud conţine o varietate de vitamine, enzime, microelemente dificil de găsit într-un alt produs natural. Odată cu procesul de uscare a polenului, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile, o parte din vitamine, enzime, pro-enzime pe când la polenul crud, ținut în congelator, aceste proprietati sunt conservate. Scos din congelator, polenul crud rezistă până la 5 zile în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Beneficiile polenului crud de păducel*: Ajută la scăderea nivelului de colesterol Reduce tensiunea arterială Calmează sistemul nervos Înlătură insomniile, stările de anxietate, iritabilitatea și depresia Planta numită „păducel” este folosită încă din vechime pentru a regla bătăile inimii, pentru a trata hipertensiunea și angina pectorală, sau pentru a reda elasticitatea vaselor sanguine. Așadar, păducelul este binecunoscut pentru proprietățile sale terapeutice deosebite în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Întrucât păstrează principiile de bază ale plantei din care provine, polenul crud de păducel prezintă o acțiune benefică asupra aparatului cardiovascular. Prin conținutul său, polenul crud de păducel ajută la reducerea depunerilor de grăsime de pe pereții arterelor sau din alte țesuturi, ajutând astfel la scăderea nivelului de colesterol. Datorită acestor efecte, polenul crud de păducel contribuie la reducerea tensiunii arteriale și este un excelent adjuvant pe perioada curelor de slăbire și detoxifiere. În plus, are o acțiune calmantă și tonifiantă asupra sistemului nervos, ajutând la înlăturarea insomniilor, anxietății, a stărilor de iritabilitate sau depresie usoară. Administrarea polenului crud de păducel: Polenul crud de păducel poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată: Copii - 1 linguriță/zi (5 g) Adulți - 1 lingură/zi (15 g).Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni. Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de păducel poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții. Mod de păstrare a polenului crud de păducel: Polenul crud de păducel se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C. Polenul crud de păducel rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Deși se păstrează la congelator, polenul crud de păducel nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator. De reținut! Polenul crud de păducel poate fi pus și scos din congelator de nenumarate ori, păstrându-și integral calitățile. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole:Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăPolenul crud - tratament naturist pentru alergia la ambrozieProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierCe este polenul crud și la ce este bun?4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păsturăDigestie echilibrată şi armonie în organism Polenul crud monoflor, pentru sănătate și vigoare *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
5.0 / 5.0
10 Recenzii
Ce este tonicul regal?Tonicul regal este un produs apicol inedit ce combină lăptișor de matcă pur, miere crudă și ginseng. Conținutul de ginseng și lăptișor de matcă pur amestecat în miere crudă fac din tonicul regal un cocktail de substanțe benefice, un energizant natural cu efecte imediate în organism.Beneficiile tonicului regal: Crește nivelul de energie și vitalitate al organismului Întărește sistemul imunitar Stimulează activitatea cerebrală Combate stresul, oboseala și insomniile Îmbunătățește memoria Stimulează procesul de învățare. Produsele stupului sunt recunoscute pentru efectele lor tonice, energizante, hrănitoare și chiar vindecătoare. Mixul perfect de produse apicole și ginseng ne ajută să prevenim și să luptăm împotriva virozelor și răcelii, dar și împotriva unor afecțiuni mult mai grave. În plus, îmbunătățește memoria, capacitatea de concentrare intelectuală și starea generală a organismului. Tonicul regal îmbină efectele miraculoase ale acestor trei componente: lăptișor de matcă, miere crudă și ginseng, reușind să ajungă la o eficacitate maximă. Lăptișorul de matcă pur este unul dintre cele mai importante produse ale stupului. Consumând prețiosul lăptișor de matcă pur, regina stupului trăiește de 40-50 de ori mai mult decât oricare albină lucrătoare și depune zilnic peste 1000 de ouă. De fapt, datorită lăptișorului, o larvă se transformă în regină. Lăptișorul de matcă pur are efecte uimitoare și asupra organismului uman. Datorită componentelor pe care le conține, lăptișorul de matcă este renumit pentru întărirea sistemului imunitar, stimularea activității cerebrale, eliminarea insomniei și a oboselii, creșterea nivelului de energie și vitalitate al organismului. De asemenea, lăptișorul de matcă are efecte anticancerigene, antitumorale, antibacteriene, antifungice și antivirale, eliminând radicalii liberi. Ginsengul - planta minune sau rădăcina vieții - provine din China, unde este cunoscut și utilizat cu succes de peste cinci milenii. Se spune despre această radăcină a vieții că este un remediu general, un adevărat panaceu universal, care dă viață și energie vitală celui care o consumă. Prezența ginsengului în tonicul regal aduce numerose beneficii acestuia. Ginsengul stimulează sistemul nervos, crește imunitatea generală, întărește sistemul cardiovascular, reglează sistemul hormonal, colesterolul, tensiunea și glicemia și combate starea de oboseală extremă a omului. Mierea crudă este binecunoscută încă din antichitate pentru proprietățile sale benefice organismului uman. Mierea este deosebit de hrănitoare și reprezintă o sursă bună de antioxidanți. De asemenea, are proprietăți antiseptice, antibacteriane și antiinflamatorii, contribuind la o stare bună de sănătate. Te-ar putea interesa și Tonicul apicultorului Compoziția tonicului regal: Fiecare fiolă (12g) conține: Lăptișor de matcă pur 1g Miere crudă polifloră 4,9g Extras de rădăcină Ginseng 0,1g Apă purificată 6g Lăptișorul de matcă pur este singura sursă naturală de ACETILCOLINA, mediator în procesul de transmitere a influxului nervos. Este unica sursă de Acid 10 HDA (substanță activă cu efect antibacterian, antifungic și antiviral) care mărește rezistența organismului în fața bolilor și ajută la eliminarea radicalilor liberi. Lăptișorul de matcă conține toată paleta de aminoacizi esențiali (18 la număr) care nu pot fi sintetizați de organism. În plus, este numărul 1 de acid pantotenic - vitamina B5 - care contribuie la sinteza coenzimei A, agentul principal al reacțiilor biochimice intracelulare. Atât lăptișorul de matcă pur cât și ginsengul fac din tonicul regal un produs excepțional. Acestea susțin sistemele imunitar și nervos, fiind utile pentru îmbunătățirea performanțelor fizice și mentale. Ginsengul este considerat o sursă naturală de energie vitală. Acesta ajută la încetinirea procesului îmbătrânirii și la atenuarea efectelor acestuia. În plus, este un bun afrodiziac, prevenind disfuncțiile sexuale, sporind fertilitatea și potența. Mierea crudă polifloră este o sursă de sănătate pentru organism, iar atunci când mierea este naturală și obținută din flori ce cresc în regiuni nepoluate, efectele sale sunt cu atât mai importante! Administrarea tonicului regal: Se administrează, de preferință, dimineața, cu 20-30 minute înainte de masă.Doza uzuală recomandată: Adulți - 1-2 fiole/ziCopii peste 12 luni - 1 fiolă/ziCură minimă - între 6 și 8 săptămâni, cel puțin de două ori pe an. Tonicul Regal completează un regim alimentar sănătos și poate fi inclus în alimentația zilnică. Mod de păstrare a tonicului regal:Tonicul regal se păstrează la temperatura camerei.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Descoperă mai multe detalii despre Tonicul regal ApiLand în articolele: Tonicele apicole - doza zilnică de imunitate, vitalitate şi memorie de elităProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la exameneEnergia ta naturală de zi cu zi Tonic regal - energie și vitalitateDe ce să alegeți lăptișorul de matcă și tonicele apicole Tonice apicole pentru sănătate *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.9 / 5.0
10 Recenzii
Ce crud? Polenul crud este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului. Acesta este considerat de cercetătorii din lumea întreagă ca fiind unul dintre cele mai pure alimente. Utilizat încă din antichitate de către egipteni și chinezi ca medicament natural și factor de întreținere a organismului, polenul crud își demonstrează astăzi pe deplin virtuțile terapeutice prin numeroase studii clinice și de laborator. Sunt persoane care sunt alergice la polen. Însă, este important să știm că alergiile sunt determinate de polenurile purtate de vânt, iar nu de polenul recoltat de albine. Spre deosebire de polenul purtat de vânt, numit și anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt cazuri rare. Mai mult, s-a observat că, dacă persoanele care suferă de alergii de primăvară consumă în mod constant polen crud (minim 3 linguriţe/zi), fenomenele alergice se diminuează. În acest caz, este important să începeți în mod treptat consumul de polen, pentru început cu o jumătate de linguriță de polen pe zi, crescând ușor doza zilnică. Beneficiile polenului crud de salcie*: Protejează conjunctiva și corneea Previne cataracta sau degenerescența maculară legată de vârstă Ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată Încetinește procesul de îmbătrânire Îmbunătățește fertilitatea și protejează embrionul Polenurile crude monoflore au calități și proprietăți unice, în funcție de florile din care au fost obținute. Fiecare tip de polen este indicat în anumite afecțiuni și are anumite efecte benefice asupra organismului. De asemenea, gustul și culoarea lor diferă. Polenul crud de salcie este de culoare galben-aurie, are o aromă parfumată și un gust dulce, plăcut. Este numit și 'perla polenurilor', atât pentru proprietățile sale excepționale, cât și pentru faptul că este greu de recoltat, iar cantitățile obținute sunt mici. Acest lucru se datorează faptului că salcia înflorește primăvara devreme, iar temperatura scăzută nu le permite încă albinelor să iasă prea mult din stup. Polenul crud de salcie are un conținut foarte ridicat de xantofile (luteină și zeaxantină), care au rolul de a proteja conjunctiva și corneea, prevenind cataracta sau degenerescența maculară. De asemenea, ameliorează problemele oculare ce apar odată cu vârsta. Prin conținutul ridicat de vitamine B,E,C, acizi grași polinesaturați, antioxidanți, polifenoli, minerale și oligoelemente, polenul crud de salcie ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată, întărește imunitatea și încetinește procesul de îmbătrânire. Având în compoziția sa acid folic (vitamina B9), polenul crud de salcie are efect de creștere a fertilității și de protejare a embrionului pe durata sarcinii. Administrarea polenului crud de salcie: Polenul crud de salcie poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată: Copii - 1 linguriță/zi (5 gr) Adulți - 1 lingură/zi (15 gr). Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni.Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de salcie poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții. Mod de păstrare a polenului crud de salcie: Polenul crud de salcie se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C. Polenul crud de salcie rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Deși se păstrează la congelator, polenul crud de salcie nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator. De reținut! Polenul crud de salcie poate fi pus și scos din congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole:Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorPolenul crud - tratament naturist pentru alergia la ambrozieProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierCe este polenul crud și la ce este bun?4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păsturăDigestie echilibrată şi armonie în organism Polenul crud monoflor, pentru sănătate și vigoare *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.67 / 5.0
12 Recenzii
Ce este lăptișorul de matcă?Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.Beneficiile lăptișorului de matcă: Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual Acționează benefic asupra sistemului nervos Îmbunătățește nivelul energetic general Ajută la reducerea colesterolului din sânge Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă Întârzie procesul de îmbătrânire Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă. Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară. Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi. Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”. Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză. Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic. Compoziția lăptișorului de matcă Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos 10 HDA -acid care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă Aminoacizi Minerale și oligoelemente Lipide și acizi grași esențiali Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea. Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza. Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente. În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă. Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide). O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului. O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade. Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor. Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare. În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme. Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea. Lăptişorul de matcă este un sui generis cocktail nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide. Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic, prescurtat 10 HDA, (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici. Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg. Administrarea lăptișorului de matcăSe recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.Pur:Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.Copii - 0,5-1g/zi Adulți - 1-2 g/ziOmogenizat în miere 2%:(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)Copii - 1-2 lingurițe/ziAdulți - 1-2 linguri/ziCa și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 6°C.Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de reglarea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 0.5 - 1gr/zi mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţineSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăImunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicoleProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la examene11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le amelioreazăLăptișorul de matcă pentru diabet Aliatul perfect în antrenarea memorieiCum ne ajută lăptișorul de matcă în depresiiLăptișorul de matcă, bun pentru memorie Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă Lăptișorul de matcă și memoriaLăptișorul de matcă și imunitatea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
Ce este lăptișorul de matcă?Lăptişorul de matcă este o veritabilă curiozitate biologică, un mister în mare parte dincolo de înţelegerea umană obişnuită, tocmai pentru că are proprietatea excepţională de a prelungi durata de viaţă a fiinţei care se hrăneşte cu el în mod sistematic. Culturile asiatice consideră că lăptişorul de matcă este un tonic ce îmbunătăţeşte nivelul energetic general, creşte imunitatea și amplifică virilitatea.Beneficiile lăptișorului de matcă: Crește imunitatea și rezistența la efort fizic și intelectual Acționează benefic asupra sistemului nervos Îmbunătățește nivelul energetic general Ajută la reducerea colesterolului din sânge Ajută la prevenția cazurilor de răceală și gripă Întârzie procesul de îmbătrânire Lăptişorul de matcă este bogat în vitamine şi colagen. În natură este folosit pentru a hrăni albinele-regine (mătcile). Albinele lucrătoare care îl produc au o durată de viaţă de numai cinci-opt săptămâni, în timp ce regina albină – hrănită doar cu lăptişor de matcă – trăieşte între patru şi şase ani, ceea ce înseamnă de peste 50 de ori mai mult decât suratele ei. Dacă este folosit corect şi constant, acest miraculos nutrient măreşte durata de viaţă. Cu o compoziţie foarte bogată, lăptişorul de matcă este valoros în nutriţia tuturor - femei, bărbați și copii deopotrivă. În general, poate fi folosit ca supliment alimentar, pentru a compensa deficienţe cauzate de alimentaţia noastră deficitară. Lăptişorul de matcă este un remediu benefic prin excelenţă, ingredientul major al tuturor celor care vor să se menţină tineri. Folosit regulat în cure, lăptişorul de matcă transferă organismului din bogăţia sa nutritivă de excepţie şi în felul acesta poate nu doar să încetinească procesul de îmbătrânire, ci chiar să demareze procesul invers, al regenerării şi întineririi. Nu există pe Pământ o substanţă similară cu lăptişorul de matcă, care să aibă efectul lui de-a dreptul miraculos de stimulare a creşterii, a funcţiei reproducătoare şi de mărire a longevităţii. Lăptişorul de matcă este cel mai puternic aliment din lume, şi tocmai de aceea mai este numit şi „hiperaliment”. Ca aliment şi remediu natural cu efect profilactic, lăptişorul de matcă acţionează preventiv, prin faptul că oferă organismului cele mai importante substanţe nutritive de care are nevoie sau de care duce lipsă. În plus, el activează, reglează şi stimulează reacţiile biologice, conferă energie fizică şi intelectuală, stimulează în mod armonios sistemul nervos, circulaţia sanguină, conferă organismului echilibru psiho-fizic şi rezistenţă la efort. De asemenea, stimulează şi întăreşte imunitatea organismului, previne şi face să dispară semnele de îmbătrânire. La femei, ameliorează simptomele de la menopauză, iar la bărbaţi ameliorează tulburările care apar la andropauză. Lăptişorul de matcă menţine bunăstarea pielii, a părului, a unghiilor şi le face să revină la o stare normală de sănătate. Are un rol important în creşterea şi dezvoltarea normală a copiilor.Lăptişorul de matcă pur nu modifică indicele glicemic. Compoziția lăptișorului de matcă Acetilcolina - compus cu rol în transmiterea influxului nervos 10 HDA -acid care se găsește în mod natural doar în lăptișorul de matcă Aminoacizi Minerale și oligoelemente Lipide și acizi grași esențiali Complexul de vitamine B - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9 3% din compoziția lăptișorului de matcă este încă neidentificată, ceea ce arată complexitatea acestui produs Principalele componente ale lăptişorului de matcă sunt apa, proteinele, zaharurile, lipidele şi sărurile minerale. Deşi acestea prezintă variaţii notabile, compoziţia lăptişorului de matcă rămâne relativ constantă, corelată cu diferitele colonii, rase de albine şi perioade ale anului în care se face recoltarea. Lăptişorul de matcă conţine toţi aminoacizii esenţiali pentru om şi un total de 29 de aminoacizi şi de compuşi cu aminoacizi care au fost identificaţi, cele mai importante fiind acidul aspartic şi acidul glutamic. Aminoacizii liberi sunt prolina şi lizina. O serie de enzime sunt, de asemenea, prezente, inclusiv glucozoxidaza, fosfataza şi colinesteraza. Conţinutul de lipide al lăptişorului de matcă este unic şi, din multe puncte de vedere, reprezintă o caracteristică foarte interesantă. Fracţiunea lipidică este formată, în proporţie de 80-90% din greutatea uscată, din acizi graşi liberi cu structuri neobişnuite şi mai puţin frecvente. În majoritatea lor, aceştia sunt acizi graşi hidroxilaţi sau acizi dicarboxilici cu catenă scurtă, de 8 până la 10 atomi de carbon, spre deosebire de acizii graşi cu un număr de 14-20 atomi de carbon, frecvent întâlniţi la animale şi plante. Aceşti acizi graşi cu catenă scurtă sunt responsabili de majoritatea proprietăţilor biologice ale lăptişorului de matcă. Cele mai importante săruri minerale sunt, în ordine descrescătoare: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu şi Mn, potasiul fiind prevalent. Lăptişorul de matcă este un adevărat concentrat de macronutrienţi (proteine, glucide şi lipide). O sumară analiză a compoziţiei lăptişorului de matcă ne poate da indicii semnificative în ce priveşte beneficiile sale multiple pentru sănătate. În primul rând, vitamina B1, tiamina, este esenţială pentru creştere, pentru transformarea carbohidraţilor în energie, pentru menţinerea stării de sănătate a nervilor şi a muşchilor. Lipsa acesteia conduce la energie scăzută, digestie proastă, depresie, pierderea apetitului, constipaţie, cefalee, afecţiuni ale tenului. O a doua componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B2, riboflavina, care este esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, a gurii, a ochilor şi pentru bunăstarea generală a organismului. În caz de deficit, părul este uscat, pielea este crăpată şi aspră, apar ulceraţii bucale, ochii devin inflamaţi şi dureroşi, iar rezistenţa la factorii de stress scade. Cea de-a treia componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B3, niacina – esenţială pentru creştere, pentru sănătatea pielii, pentru digestia carbohidraţilor şi pentru sistemul nervos. În caz de deficit, apar tulburări digestive, tulburări neurologice, afecţiuni cutanate, cefalee, insomnie şi tulburări intestinale. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B5, acidul pantotenic, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii, la creşterea părului şi în general la creşterea tuturor ţesuturilor. Lăptişorul de matcă mai conţine şi vitamina B6, piridoxina, vitamină esenţială pentru asimilarea proteinelor, pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. În caz de deficit al acestei vitamine, survin incapacitatea de a digera proteinele necesare pentru repararea şi creşterea ţesuturilor, iritabilitatea şi depresia, erupţiile cutanate, insomnia, crampele musculare. În compoziţia lăptişorului de matcă intră şi vitamina B7, inozitolul. Fiind un ingredient esenţial pentru funcţionarea optimă a ficatului, acesta previne acumularea grăsimilor în trup. În caz de deficit, apar perturbări hepatice şi diminuarea toleranţei la alcool. O altă componentă importantă a lăptişorului de matcă este vitamina B8, biotina, considerată de specialişti esenţială pentru sănătatea pielii, a nervilor şi a muşchilor. Când aceasta este, însă, în deficit părul se degradează şi se răreşte, apar eczeme. Lăptişorul de matcă conţine şi vitamina B9, acidul folic, care este esenţial pentru creştere, pentru sănătatea sângelui şi pentru fertilitate. Dacă această vitamină este în deficit, apar afecţiuni sanguine, slăbeşte circulaţia, se declanşează anemia, slăbiciunea, depresia ori diareea. Lăptişorul de matcă este un sui generis cocktail nutritiv, conceput pentru creşterea albinelor şi hrănirea mătcii, şi conţine lipide, dintre care 80-85% acizi graşi, 4-10% fenoli, 5-6% ceruri, 3-4% steroizi şi 0,4-0,8% fosfolipide. Lăptişorul conţine acizi graşi alimentari, cum ar fi acidul 10-hidroxi-2-decanoic, prescurtat 10 HDA, (care se găseşte doar în acest veritabil elixir natural), conţine 32% acizi graşi, precum şi acid gluconic (24%), acidul 10-hidroxidecanoic (22%) şi 5% alţi acizi dicarboxilici. Lăptişorul de matcă mai conţine acetilcolină, adenozintrifosfat (ATP) şi cataboliţi cum ar fi AMP şi oxidul AMP-N1, cantitatea totală de adenozină variind între 5,9 şi 2.057,4 mg/kg. Administrarea lăptișorului de matcăSe recomandă consumul în cure de 6 săptămâni pentru beneficii maxime.Pur:Se administrează sublingual până la dizolvare totală, dimineața, cu 20 - 30 minute înainte de masă.Copii - 0,5-1g/zi Adulți - 1-2 g/ziOmogenizat în miere 2%:(Ex: 10g lăptișor de matcă PUR în 500g miere crudă)Copii - 1-2 lingurițe/ziAdulți - 1-2 linguri/ziCa și ingredient în prepararea tratamentelor cosmetice pentru ten sau pentru păr.Lăptişorul de matcă pur este recomandat copiilor peste 12 luni.Mod de păstrare a lăptișorului de matcă:A se păstra la frigider, la temperaturi cuprinse între 2°C și 6°C.Acţiunile cele mai frecvent amintite în recomandări şi care au fost confirmate constant de relatările clienților ApiLand sunt grupate în două categorii: efecte benefice ale administrării interne şi efecte benefice rezultate în urma folosirii externe a lăptişorului de matcă.În ceea ce priveşte administrarea internă, cele mai frecvente efecte sunt cele legate de reglarea apetitului, de îmbunătăţirea aspectului pielii, de creşterea libidoului şi a performanţelor sexuale, de creşterea rezistenţei la infecţiile virale, de scăderea tensiunii arteriale în caz de hipertensiune, de creşterea tensiunii arteriale în caz de hipotensiune, de scăderea nivelului colesterolului sanguin, de ameliorarea simptomatologiei în caz de anemie şi arterioscleroză şi în general de o considerabilă ameliorare a stării de sănătate în cazul bolilor cronice şi incurabile.Lăptişorul de matcă administrat oral timp de 1-2 luni, fie prin înghiţire, fie prin administrare sublinguală în doze de 0.5 - 1gr/zi mg zilnic are efect tonic şi stimulent, cu un pregnant efect euforizant la oamenii sănătoşi.În ceea ce priveşte administrarea externă, cele mai frecvente rezultate benefice constau în stimularea reepitelizării, vindecarea unor boli de piele, normalizarea secreţiei sebacee (secreţia grasă a glandelor din piele) şi un pregnant efect antirid.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Descoperă mai multe informații despre lăptișorul de matcă PUR ApiLand în următoarele articole:Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţineSuperalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăImunitate scăzută la copii? Iată cum te pot ajuta produsele apicoleProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierLăptișorul de matcă - cel mai eficient supliment natural pentru memorie și concentrare maximă la examene11 Simptome și afecțiuni pe care nu știai că Lăptișorul de matcă le amelioreazăLăptișorul de matcă pentru diabet Aliatul perfect în antrenarea memorieiCum ne ajută lăptișorul de matcă în depresiiLăptișorul de matcă, bun pentru memorie Un elixir al sănătății: Lăptișorul de matcă Lăptișorul de matcă și memoriaLăptișorul de matcă și imunitatea *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
Ce este polenul crud? Polenul crud este o componentă importantă a apiterapiei. Acesta a fost folosit încă din antichitate, atât ca medicament cât și ca factor de întinerire a organismului, fiind considerat de către cercetători unul dintre cele mai pure și complete alimente. Într-o lume stresantă și agitată, în care alimentația este de cele mai multe ori inadecvată sau supraprocesată, polenul crud poate fi o alternativă naturală pentru o viață sănătoasă, pentru un organism echilibrat, dinamic și revitalizant. Polenul crud conține o mare varietate de vitamine, enzime, microelemente care sunt dificil de găsit într-un alt produs natural. Practic, în polenul crud se găsesc toate elementele chimice care constituie corpul uman (22 de nutrienți) și care sunt greu de găsit în alimentația de zi cu zi. Spre deosebire de polenul uscat, polenul crud este păstrat în forma sa naturală, crudă și neprelucrată, pentru a garanta eficiența terapeutică. Acesta conține în plus față de polenul uscat, lactofermenți ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime esențiale pentru buna funcționare a organismului, bacterii benefice și antioxidanți care elimină radicalii liberi din organism. Beneficiile polenului crud de castan dulce și mur*: Stimulează circulația sanguină Acționează benefic asupra venelor și vaselor capilare Previne demineralizarea Echilibrează sistemul nervos Înlătură anxietatea și depresiile minore Ameliorează simptomele menopauzei (bufeuri și stări de depresie) Valoarea polenului este deja cunoscută și apreciată, însă sunt mult mai puțin cunoscute proprietățile unice ale polenului crud monoflor. Polenul crud de castan dulce și mur are multe calități remarcabile pentru organism. Acesta este foarte bogat în polifenoli, substanțe cu proprietăți antioxidante, conținând cea mai mare cantitate de antioxidanți dintre toate tipurile de polen. 15-20 de grame din acest tip de polen reprezintă echivalentul a 900 de grame de broccoli sau 6 căni de ceai verde. Datorită puterii antioxidante, polenului crud de castan dulce și mur previne demineralizarea și asigură echilibrul sistemului nervos, fiind recomandat în stări de anxietate sau depresie ușoară, în combaterea stresului și a oboselii. De asemenea, polenului crud de castan dulce și mur stimulează circulația sanguină, având o acțiune benefică asupra venelor și vaselor capilare. Polenul crud de castan dulce și mur ameliorează simptomele cu care se confruntă femeile aflate la menopauză: bufeuri de căldură și stări de depresie. Polenul crud de castan dulce și mur este cel mai dulce dintre tipurile de polenuri crude ApiLand, de aceea este unul din preferatul copiilor. Administrarea polenului crud de castan dulce și mur: Polenul crud de castan dulce și mur poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată: Copii - 1 linguriță/zi (5 g) Adulți - 1 lingură/zi (15 g).Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni. Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de castan dulce și mur poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții. Mod de păstrare a polenului crud de castan dulce și mur: Polenul crud de castan dulce și mur se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C. Polenul crud de castan dulce și mur rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Deși se păstrează la congelator, polenul crud de castan dulce și mur nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator. De reținut! Polenul crud de castan dulce și mur poate fi pus și scos din congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole:Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăPolenul crud, tratament naturist pentru alergia la ambrozieProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierCe este polenul crud și la ce este bun?4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păsturăDigestie echilibrată şi armonie în organism Polenul crud monoflor, pentru sănătate și vigoare *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.