Sănătate articulară
Filtre
- Adhd (4)
- Alergie (2)
- Alopecie (4)
- Alzheimer (4)
- Anorexie (5)
- Articulatii (1)
- Artrita (8)
- Artroza (1)
- Astenie (4)
- Astigmatism (1)
- Astm (4)
- Astm Bronsic (2)
- Balonare (2)
- Bronsita (4)
- Cataracta (1)
- Colesterol (6)
- Depresie (4)
- Detoxifiere (2)
- Diabet (4)
- Energie (2)
- Fertilitate (5)
- Gonartroza (2)
- Imunitate (5)
- Imunitate Copii (1)
- Inima (4)
- Insomnii (4)
- Memorie Si Concentrare (4)
- Menopauza (4)
- Nervii Periferici (4)
- Osteoporoza (6)
- Pancreas (5)
- Par (4)
- Parkinson (4)
- Potenta (1)
- Prostata (1)
- Raceala Si Gripa (4)
- Reumatism (3)
- Slabit (2)
- Sportivi (5)
- Steatoza Hepatica (2)
- Stres (5)
Beneficiile mișcării se fac simțite atât fizic prin activarea mușchilor cât și psihic prin îndepărtarea stresului și anxietății. Activitatea fizică este indicată pentru buna funcționare a organismului și este obligatoriu recomandată pentru o recuperare eficace după o problemă de sănătate mai gravă. Polenul crud de amorfă este o sursă naturală de vitamine, minerale, proteine și antioxidanți. Proprietățile cele mai importante ale polenului crud de amorfă sunt: Menține un nivel înalt de vitalitate și energie zilnică Ajută la eliminarea stresului și oboselii Protejează ficatul, colonul și stomacul Previne şi ameliorează simptomele osteoarticulare Este un bun antiinflamator Ce este polenul crud? Polenul crud este un supliment alimentar care face parte din categoria superalimentelor. Este un complex natural bogat în elemente esențiale, aminoacizi, minerale și vitamine cu numeroase beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său bogat în nutrienți și proteine, polenul crud este considerat cel mai complex dintre suplimentele alimentare oferite de natură. Fiecare tip de polen crud monofloral are beneficii unice asupra organismului uman, iar polenul crud de amorfă este supranumit „’îngerul păzitor’’ al sportivilor, având proprietăți specifice adecvate activității sportivilor cum ar fi menținerea unui nivel ridicat de energie și vitalitate. Fiind un aliment foarte nutritiv, acesta reprezintă o sursă excelentă de proteine crude și carbohidraţi și pentru vegetarieni. Beneficiile polenului crud de amorfă: Bogat în vitamine precum C, B2, B3, în minerale precum potasiu, calciu și magneziu, polenul crud de amorfă este o veritabilă sursă de proteine care ajută în asimilarea masei musculare. Conținutul ridicat de antioxidanți acționează asupra țesutului adipos transformându-l în “doze” de energie astfel fiind eliminat ulterior prin consumarea energiei. Oricare ar fi tipul și nivelul de activitate sportivă practicată, o alimentație sănătoasă, echilibrată și adaptată este în mod obligatoriu o prioritate. Activitățile sportive favorizează absorbția nutrienților prin intermediul intestinului subțire, proces care are loc doar datorită contracțiilor mușchilor intestinali. Tonusul muscular al intestinului subțire se menține prin efort fizic și activități sportive. Oricare ar fi alegerea făcută, un program supravegheat de un specialist, mersul pe jos, alergatul sau activitățile de joacă pentru copii, toate contribuie la buna funcționare a organismului. De aceea, sportivii de performanță sau amatorii au nevoie de un sistem digestiv activ, pentru a-și asigura un echilibru acido-bazic perfect. Digestia, într-o stare echilibrată, permite o mai bună asimilare a nutrienților. Datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care o conţine, polenul crud de amorfă are proprietăţi antiinflamatoare foarte puternice. Este util pentru îndepărtarea problemelor de la nivelul stomacului cum ar fi gastrita, sau împotriva afecțiunilor osteo-articulare, prin reducerea inflamaţiilor. Un superaliment precum polenul crud, contribuie la întărirea sistemului imunitar, la stimularea cerebrală și este un excelent adjuvant în lupta împotriva îmbătrânirii. Studiile au demonstrat că îndepărtează riscul de apariție a bolilor cardiovasculare sau degenerative precum anumite tipuri de cancer. Administrare și conservare: Este recomandat toată perioada anului atunci când suntem în plină desfășurare a activităților zilnice copleșitoare și în special în timpul antrenamentelor dinaintea unui eveniment sportiv important. Este potrivit atât pentru copii cât și pentru adulți, iar apifitoterapeuții recomandă administrarea polenului crud dimineața, înainte de micul dejun. Doza uzuală recomandată:Copii - 1 linguriță/zi (5 g) Adulți - 1 lingură/zi (15 g).Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni. Recomandare! Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe! Mod de păstrare a polenului crud de amorfă:Polenul crud de amorfă se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C. Acesta rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Deși se păstrează la congelator, polenul crud de amorfă nu îngheață datorită conținutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare. Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole: Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastră Remedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergică Polenul crud - tratament naturist pentru alergia la ambrozie Produsele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fier Ce este polenul crud și la ce este bun? 4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păstură Digestie echilibrată şi armonie în organism
5.0 / 5.0
8 Recenzii
Ce crud? Polenul crud este unul dintre cele mai hrănitoare produse ale stupului. Acesta este considerat de cercetătorii din lumea întreagă ca fiind unul dintre cele mai pure alimente. Utilizat încă din antichitate de către egipteni și chinezi ca medicament natural și factor de întreținere a organismului, polenul crud își demonstrează astăzi pe deplin virtuțile terapeutice prin numeroase studii clinice și de laborator. Sunt persoane care sunt alergice la polen. Însă, este important să știm că alergiile sunt determinate de polenurile purtate de vânt, iar nu de polenul recoltat de albine. Spre deosebire de polenul purtat de vânt, numit și anemofil, cel recoltat de albine, numit entomofil, nu produce alergii. Alergiile la polenul recoltat de albine, în special la polenul crud, sunt cazuri rare. Mai mult, s-a observat că, dacă persoanele care suferă de alergii de primăvară consumă în mod constant polen crud (minim 3 linguriţe/zi), fenomenele alergice se diminuează. În acest caz, este important să începeți în mod treptat consumul de polen, pentru început cu o jumătate de linguriță de polen pe zi, crescând ușor doza zilnică. Beneficiile polenului crud de salcie*: Protejează conjunctiva și corneea Previne cataracta sau degenerescența maculară legată de vârstă Ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată Încetinește procesul de îmbătrânire Îmbunătățește fertilitatea și protejează embrionul Polenurile crude monoflore au calități și proprietăți unice, în funcție de florile din care au fost obținute. Fiecare tip de polen este indicat în anumite afecțiuni și are anumite efecte benefice asupra organismului. De asemenea, gustul și culoarea lor diferă. Polenul crud de salcie este de culoare galben-aurie, are o aromă parfumată și un gust dulce, plăcut. Este numit și 'perla polenurilor', atât pentru proprietățile sale excepționale, cât și pentru faptul că este greu de recoltat, iar cantitățile obținute sunt mici. Acest lucru se datorează faptului că salcia înflorește primăvara devreme, iar temperatura scăzută nu le permite încă albinelor să iasă prea mult din stup. Polenul crud de salcie are un conținut foarte ridicat de xantofile (luteină și zeaxantină), care au rolul de a proteja conjunctiva și corneea, prevenind cataracta sau degenerescența maculară. De asemenea, ameliorează problemele oculare ce apar odată cu vârsta. Prin conținutul ridicat de vitamine B,E,C, acizi grași polinesaturați, antioxidanți, polifenoli, minerale și oligoelemente, polenul crud de salcie ajută la suportarea tratamentelor clasice aplicate în cazul bolilor de prostată, întărește imunitatea și încetinește procesul de îmbătrânire. Având în compoziția sa acid folic (vitamina B9), polenul crud de salcie are efect de creștere a fertilității și de protejare a embrionului pe durata sarcinii. Administrarea polenului crud de salcie: Polenul crud de salcie poate fi administrat atât în forma lui naturală, cât și amestecat cu un iaurt natural sau cu o salată de fructe, la prima masă a zilei. Doza uzuală recomandată: Copii - 1 linguriță/zi (5 gr) Adulți - 1 lingură/zi (15 gr). Polenul crud este recomandat copiilor peste 12 luni.Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 6-7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud de salcie poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții. Mod de păstrare a polenului crud de salcie: Polenul crud de salcie se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5°C și -18°C. Polenul crud de salcie rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți. Deși se păstrează la congelator, polenul crud de salcie nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator. De reținut! Polenul crud de salcie poate fi pus și scos din congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile. Important! Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietăților organoleptice. Astfel, pot exista variații privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fără a influența eficiența sau siguranța produsului.Fiecare lot de materie primă și de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficienței, biodisponibilității și siguranței corespunzătoare.Mai multe detalii despre polenul crud găsești în următoarele articole:Superalimente esenţiale pentru sănătatea noastrăRemedii apicole pentru astenia de primăvară și rinita alergicăProdusele apicole - indicate sau nu în cazul diabetului? Vezi recomandările specialiştilorPolenul crud - tratament naturist pentru alergia la ambrozieProdusele apicole - tot ce ai nevoie pentru o imunitate de fierCe este polenul crud și la ce este bun?4 produse apicole de nelipsit din bagajul de vacanță 7 rețete de mic dejun sănătos cu miere, polen și păsturăDigestie echilibrată şi armonie în organism Polenul crud monoflor, pentru sănătate și vigoare *Informațiile sunt prezentate cu cele mai bune intenții, sunt publicate cu scop informativ și nu pot substitui sfaturile sau prescripțiile medicului sau a oricărui personal medical calificat. Mai multe detalii aici.
4.69 / 5.0
13 Recenzii