Passer au contenu
CADEAU EN NID D'ABEILLE avec du miel pour toute commande d'au moins 299 lei
CADEAU EN NID D'ABEILLE avec du miel pour toute commande d'au moins 299 lei
Mierea de Manuka

Mierea de Manuka

Mierea este un aliment andicirc;nzestrat cu proprietăţi curative şi cosmetice absolut extraordinare, cunoscute andicirc;ncă din negura timpului. Astfel, Hipocrate folosea mierea pentru a trata boli respiratorii, intestinale sau renale, şi pentru a andicirc;ngriji plăgile celor răniţi andicirc;n lupte. Dintre toate tipurile de miere, cea care a atras andicirc;n mod deosebit atenţia lumii medicale este Mierea de Manuka.

De unde provine ?

Albinele culeg nectarul din florile cu parfum proaspăt ale arbustului de Manuka (Leptospermum scoparium), originar din Noua Zeelandă. Iar din acest nectar prepară o miere de un portocaliu opac și cu gust ușor caramelizat, de eucalipt.

Cu ce diferă față de alte tipuri de miere ?

Capacitatea Mierii de Manuka de a distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA este mai mare decandacirc;t a antibioticelor obișnuite.

Toate tipurile de miere conțin enzima glucoză oxidază, responsabilă cu producerea de peroxid de hidrogen, o moleculă care și-a dovedit eficiența andicirc;n testele de laborator, dar care se distruge atunci candacirc;nd intră andicirc;n contact cu fluidele și țesuturile corporale, sau candacirc;nd mierea este expusă la lumină și căldură.

O altă enzimă care se regăsește andicirc;n miere este metilglioxalul (MGO). Spre deosebire de enzima glucoză oxidază, metilglioxalul nu produce peroxid de hidrogen, dar rezistă mai mult andicirc;n timp, la căldură și la lumină și are efect antibacterian imediat. andIcirc;n mierea obișnuită, metilglioxalul este prezent andicirc;n cantități foarte mici: 20-50 mg/kg, pe candacirc;nd un kilogram de miere de Manuka conține 800 mg de metilglioxal.

Prof. dr. Molan și Prof. Thomas Henle (Universitatea Tehnică din Dresden, Germania) susțin că măsurarea nivelului de metilglioxal reprezintă un standard esențial de identificare a mierii de Manuka cu activitate antibacteriană non-peroxidică puternică.

Faptul că Mierea de Manuka posedă o activitate antibacteriană ce nu poate fi regăsită andicirc;n niciun alt tip de miere este confirmat de cei 20 de ani de cercetări, printre care și cele făcute de Prof. dr. Molan, biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelandă.

Cunoscută sub numele de factor UMF (Unique Manuka Factor), această calitate specială are caracter stabil, deci nu andicirc;și pierde puterea candacirc;nd mierea este expusă la lumină și soare, sau candacirc;nd este diluată andicirc;n apă. Mierea de Manuka cu UMF 10+ este potrivită pentru uz medical sau farmaceutic. Mierea cu UMF andicirc;ntre 15 și 25+ este utilizată andicirc;n spitale din Franța, Marea Britanie, Japonia, Australia, Noua Zeelandă.

Recomandări:

Uz intern: febră, bronșită cronică, sinuzită cronică, arsuri la stomac, dureri de gandacirc;t, rinită, gastroenterită, gingivită, afecțiuni parodontale, astm, tenie; distruge pandacirc;nă și bacteria Heliobacter pylori, care provoacă majoritatea ulcerelor stomacale; are efect anti-carii și elimină placa dentară; potențează acțiunea radioterapiei andicirc;n unele forme de cancer, etc.

Uz extern: plăgi chirurgicale și infectate, arsuri de gradul I și II, leziuni, eczeme, psoriazis, mușcături de insecte, herpes

Uz cosmetic: riduri, acnee, păr uscat

Mod de administrare:

Uz intern:andnbsp;2 -3 lingurițe pe zi dimineața și seara, andicirc;nainte de masă.

Uz extern: aplicați direct pe piele și protejați zona cu o compresă.

Uz cosmetic: ca ingredient andicirc;n diverse măști cosmetice pentru față și păr.

Descoperă Siropul cu miere de Manuka pentru copii - ideal pentru tuse şi dureri andicirc;n gandacirc;t

Article précédent 4 produits apicoles incontournables dans vos bagages de vacances