Ugrás a tartalomra
Energie si sanatate, cu produse apicole de calitate

Energie si sanatate, cu produse apicole de calitate

Tara noastra are inca suficiente zone curate, ecologice, cu natura nepoluata, cu aer pur, fapt care este de o mare importanta. Unul din beneficiile acestui lucru este posibilitatea de a avea culturi ecologice, bio, care, pe langa productia de legume si fructe bio, inseamna si produse ale stupului bio si de inalta calitate. De asemenea, faptul ca in Romania exista o flora bogata si variata le ajuta pe albine sa adune cel mai bun polen si sa produca miere de calitate. De altfel, tara noastra este renumita in lume pentru produsele sale apicole.

Traim intr-o epoca in care viata de zi de zi este foarte solicitanta, mai ales la nivel psihic si intelectual. Informatiile pe care le primim si pe care trebuie sa le procesam sunt tot mai multe si tot mai complexe. Creierul nostru trebuie sa le faca fata, iar pentru asta are nevoie de „combustibil” potrivit. Uneori, din cauza stresului informational si a surmenajului psihic, nu reusim sa controlam asa cum trebuie activitatea de la nivel intelectual, avem scurte scapari, pierderi de memorie, nu ne putem concentra foarte bine etc.

De un mare ajutor pentru memorie si pentru capacitatea noastra de concentrare este laptisorul de matca, un produs al stupului cu totul deosebit. Studiile stiintifice au demonstrat ca, mai ales datorita acidului 10HDA si acetilcolinei pe care le contine, acesta ajuta foarte mult procesele legate de memorie si de invatare. De altfel, laptisorul de matca reprezinta singura sursa naturala a acestor substante importante. Acetilcolina este un neurotransmitator important, facilitand transferurile dintre celulele nervoase, care se realizeaza la nivelul sinapselor. O cura de laptisor de matca de sapte saptamani, cu o lingurita dimineata si o lingura seara, ne va imbunatati mult memoria, ne va permite sa avem reactii mai rapide si un randament intelectual mult mai mare. Mai ales pentru cei care depun un efort intelectual intens, de exemplu elevii si studentii in perioada examenelor sau cei care lucreaza cu cifre si au nevoie de o atentie sporita, laptisorul de matca poate fi un ajutor extraordinar. Laptisorul de matca poate fi administrat impreuna cu miere, iar in acest caz efectul va fi chiar mai bun. Mierea da energie trupului si creierului, astfel ca potenteaza efectul laptisorului de matca.

Laptisorul de matca poate fi combinat nu doar cu miere, ci si cu propolis si cu polen, asa cum este cazul in tonicele apicole pe care compania noastra, ApiLand, le pune acum la dispozitia tuturor. Aceste tonice sunt adevarate cocktail-uri de sanatate, amestecuri concentrate de produse ale stupului care, administrate dimineata, ne dau energie pentru intreaga zi. Pentru copii se recomanda o fiola pe zi, iar pentru adulti, una, doua fiole pe zi. Tonicul apicultorului contine laptisor de matca pur, extrat de polen, extract de propolis si miere, iar Tonicul regal contine laptisor de matca pur, miere si ginseng.

Laptisorul de matca si aceste tonice apicole ne ajuta insa si sa controlam stresul, acest factor disturbant care ne provoaca multe neplaceri, de la insomnii pana la oboseala cronica si chiar la afectiuni serioase. Stresul este ceva normal, insa daca depaseste anumiti parametri el devine nociv. Desigur, conteaza aici foarte mult si stilul de viata pe care il avem, care inseamna activitatea profesionala, dar mai ales alimentatia.

Polenul crud poate fi consumat si ca atare, este chiar foarte bun la gust. La fel ca mierea, el poate fi monoflor sau poliflor. Cel monoflor pastreaza toate principiile plantei din care a fost cules, iar gustul sau depinde, de asemenea, de planta respectiva. Unele polenuri monoflore sunt mai dulci, iar altele mai putin dulci, avand un gust specific. Desigur, polenul poliflor aduna beneficiile tuturor florilor din care provine. Polenul crud este un aliment viu, care nu pierde nimic din proprietatile plantelor din care este cules de catre albine. Contine foarte mutle vitamine, minerale, enzime si alte substante benefice. Iata de ce este foarte sanatos pentru om, ajutandu-l sa combata oboseala, sa se tonifice, dar si sa-si regleze si sa-si echilibreze o serie de functionalitati ale organismului. Un consum regulat de polen crud, macar o lingurita pe zi, ne ajuta sa ne mentinem tonusul si sa ne pastram sanatatea.

Despre beneficiile produselor apicole pentru sanatatea noastra a vorbit si Cecilia Caragea, specialist comunicare, in emisiunea "Sanatate curata" de la Romania TV.

Előző cikk 9 módszer a nyers méz megkülönböztetésére a hamis méztől