Ugrás a tartalomra
Cum ne ajuta produsele apicole sa ne mentinem sanatatea? Sfaturi pentru o toamna linistita, fara gripa si raceala

Hogyan segítenek a méhészeti termékek egészségünk megőrzésében? Tippek egy csendes őszhez, influenza és megfázás nélkül

Télen depresszió, tavasszal gyengeség, nyáron rossz közérzet, ősszel melankólia, szorongás, álmatlanság... Hogyan küzdesz ellenük? Mit eszel? Mennyit sportolsz? mi a titkod
"Minden évszakváltás kihívást jelent testnek és léleknek." Olivier Panisset, természetgyógyász


Milyen hatással vannak a szezonális változások a szervezetre?
Jó gyakorlatok az ősz köszöntésére
Gyermekek visszahelyezése a közösségbe. Problémák és megoldások

A szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen az évszakos változásokhoz való alkalmazkodás. Nem tudja, hogyan kell ezt csinálni? Olvasson tovább, és megtudja, hogyan segíthetnek ebben a méhészeti termékek.

Milyen hatással vannak a szezonális változások a szervezetre?

A táplálkozási szakemberek minden évszakot egy-egy szervhez kapcsolnak. Így tavasszal azt tanácsolják, hogy figyeljünk a májra, nyáron a szívre, ősszel a tüdőre, télen pedig a vesére érdemes vigyázni. A szakemberek szerint tavasszal és nyáron jobb az életritmusunk a természetes fénynek köszönhetően, amely pozitívan befolyásolja pszichénket. Télen és ősszel a fényerő csökkenése és a téli időszámításra való átállás miatt szervezetünk jelentős erőfeszítéseket tesz azáltal, hogy minden energiáját felhasználja, hogy alkalmazkodjon az új körülményekhez: alacsonyabb hőmérséklet, új éjszaka-nap arány, étrendváltás. A szervezet reagál ezekre a változásokra, és azonnal beáll a kimerültség. A zavaró tényezők leküzdéséhez, illetve ahhoz, hogy szervezetünk könnyebben alkalmazkodjon ezekhez a változásokhoz, maximálisan oda kell figyelnünk étrendünkre.

Ahogy a táplálkozási szakértők minden évszakhoz egy szervet társítanak, a méhészek egy kaptárterméket társítanak minden egyes szervhez. Így hát májunk védelme érdekében azt tanácsolják, hogy tavasz elején végezzünk méregtelenítést. A fű ,a nyers pitypang és a fűz virágpor azok a termékek, amelyek segítenek megszabadítani szervezetünket a tél során felhalmozódott méreganyagoktól. Nyáron a „szív őrangyalának” is nevezett nyers galagonya pollen fogyasztását javasolja. Segíthet a vérnyomás szabályozásában és a normál koleszterinszint fenntartásában. Az akácméz , Manuka méz vagy propolisz tinktúra fogyasztása ősszel ajánlott, a tüdő ápolására, illetve speciális betegségeinek megelőzésére: influenza és megfázás, szamárköhögés, alvási apnoe - alvásunkat megzavaró légúti probléma. Télen nyers fekete fű virágport vagy nyers hegyi virágport fogyasztunk, amely segít a vesék tisztításában, serkentve azok megfelelő működését.

Ez csak néhány példa, de egy év alatt jó minél több és változatos méhészeti terméket fogyasztani. Biztonságos és természetes forrása az antioxidánsoknak, amelyekre a szervezetnek szüksége van a szabad gyökök elleni küzdelemhez.

Ismerje meg, hogyan használhatja a méhészeti termékeket immunrendszere erősítésére

Jó gyakorlatok az ősz köszöntésére

A nyár folyamán az energia nagyon jól kering a testben és azon kívül is, a meleg évszak kedvező időszak a pozitív tényezők kialakulásához a szervezetben. Ezzel szemben a hideg évszakban a szervezet lelassítja a munka ütemét, és kedvez a negatív tényezők kialakulásának és tárolásának. Ráadásul ősz elején szervezetünk több melatonint – az alváshormont, és kevesebb szerotonint – a hangulati hormont választja ki. Következésképpen az őszt a fáradtság, a stressz, a szorongás és a koncentráló erő hiánya mellett fogjuk köszönteni. Hogyan alkalmazkodunk?

Az apifitoterapeuták minden évszakváltáskor méhpempős kúrát javasolnak. Nagyon gazdag nyomelemekben és antioxidánsokban, ez a méhkas elixír több energiát visz a szervezetbe, és segít megerősíteni az immunrendszert. A méhpempő kifejezetten ajánlott ősz elején felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Legalább napi 1-2 g elfogyasztásával rendelkezünk a szükséges energiával ahhoz, hogy ragyogóan megbirkózzunk a munkában vagy az iskolában eltöltött hosszú napokkal. A tiszta méhpempő serkenti az agyi aktivitást, növeli a koncentrációt és javítja a memóriát. Íme a 3 ok, amilyen egyszerű és fontos is, miért kell a méhpempőt bevezetnünk gyermekeink étrendjébe, különösen az új tanév kezdetén.

A méhpempő hatásának támogatása és erősítése érdekében az ősz elején be kell iktatni a jó gyakorlatok sorába a napi pihenést, a nyugodt alvást, gondoskodni kell arról, hogy étrendünkben változatos ételek, szezonális gyümölcsök és zöldségek szerepeljenek. Annak érdekében, hogy semmiféle hiányosságunk ne legyen, a természetes étrend-kiegészítők, szuperételek , például méhészeti termékek fogyasztása javasolt.

Íme néhány tesztelt ötlet:
ajánlások-vevők-termékek-appiland

Gyermekek visszahelyezése a közösségbe. Problémák és megoldások

A gyerekek számára az új tanév kezdete nagy öröm, hiszen újra látják osztálytársaikat, és új, a lehető legérdekesebb és nagyobb kihívást jelentő tevékenységsorozatba kezdenek. Sajnos a szülőknél kicsit más a helyzet. Tisztában vagyunk vele, hogy a közösségbe kerülve a gyerek nemcsak az íróasztalt és az osztálytermet fogja megosztani kollégáival, hanem a vírusokat is. A kórokozók nagyon gyorsan terjednek a levegőben, és a kicsi is megfertőződhet, mielőtt észrevennénk.

Mivel ugyanaz a probléma foglalkoztat bennünket, úgy döntöttünk, hogy megosztunk Önnel néhány módszert, amellyel megakadályozhatjuk a vírusok terjedését. Mindenekelőtt el kell magyarázni gyermekének, hogy a kézhigiénia messze a legfontosabb, hogy minden tüsszentéskor takarja le a száját egy zsebkendővel, és lehetőleg kerülje a beteg kollégákkal való közvetlen érintkezést. Ezzel a három egyszerű gesztussal csökkenthető az őszre jellemző leggyakoribb betegségek, az influenza és a megfázás elkapásának kockázata. Ugyanilyen fontos a megelőző fellépés és az immunrendszer erősítésének elősegítése azáltal, hogy antioxidánsokban gazdag étrendet biztosítunk számára. Így segítünk a kicsinknek abban, hogy könnyebben alkalmazkodjon a hőmérséklet, az idő és az erre az időszakra jellemző tevékenységek változásaihoz.

Ha azt észleli, hogy gyermeke immunrendszere lecsökkent, kezdje azzal, hogy az ApiLandből származó méhpempőt, legelőt vagy nyers virágport iktasson be a napi étrendjébe . Dr. Stefan Stângaciu apifitoterápiás specialista szerint ideális lenne egyszerre a három termékkel kezdeni a kezelést, mert így a szervezet könnyebben eltávolítja a felgyülemlett méreganyagokat, javulnak a belső szervek funkciói. gyorsabb, és a sejtregeneráció felgyorsul. A megújulás után a sejtek erősebbek lesznek, az immunrendszer pedig ellenállóbb lesz a mikrobákkal szemben.

Tudjon meg többet a nyers pollen előnyeiről

Dr. Stângaciu az interjúban még három érdekességet árult el, amelyeket figyelembe kell vennünk, amikor méhészeti termékekkel kezdjük a kúrát, és maximális hatást szeretnénk érezni: az állandó, egyidejű és változatos fogyasztást.

Miért állandóan?

A kaptártermékek maximális hatása a lenyelést követő első 4 órában érezhető. Ezt követően a legaktívabb anyagok a vizelettel ürülnek ki. Tehát a 4 óra elteltével szervezetünk ismét ki van téve a vírusoknak.

A kaptártermékek gyorsan hatnak a gyakori betegségek ellen, a riasztóbb betegségek kezelésére és megelőzésére pedig rendszeresen kell fogyasztani.

Miért egyszerre?

Mert ezeknek a termékeknek a szinergiája olyan hatásossá teszi őket. Akárcsak egy csapat, együtt erősebbek. Minden termék a saját szektorára hat, így rövid időn belül az egész test védelmet kap.

Miért változatos?

Azért van szükségünk minden méhészeti termékre, és nem csak egyre, mert minden termék különböző irányba hat: a méz energiát ad, a propolisz hasznos a fertőzések kezelésére, a méhpempőt fogyasztjuk a kognitív rendszer megfelelő működéséhez, és a nyers virágpor. esszenciális zsírsavakkal, fehérjékkel, enzimekkel, karotinoidokkal és egyéb, a szervezet számára hasznos anyagokkal való ellátásáért.

Rövid távú előnyök

A nyers virágpor, méhpempő vagy legelő fogyasztásának azonnali hatásai megnövekedett energiában és vitalitásban jelentkeznek. Ha elfáradunk, 15g pollen is elég lesz feltöltődni. Ha idegesek vagyunk, 1g-2g tiszta méhpempő elég lesz a kedvünk feldobásához.

Hosszú távú előnyök

Néhány hetes méhpempő, legelő és nyers virágpor rendszeres fogyasztása után apránként megindul a sejtregeneráció. A test belső szerveinek időre van szüksége a teljes regenerálódáshoz. Éppen ezért a méhészeti termékek fogyasztásának megkezdésekor gondolnunk kell a tartós gyógyulásra és az egészséges életmód beindítására.

5-méhtermékek-immunitás

Ha sem Ön, sem gyermeke nem kezdte el az őszi kúrát, azt tanácsoljuk, hogy ITT válassza ki az Önnek legmegfelelőbb termékeket .

*Ez az információ csak tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi tanácsot.

Előző cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára