Ugrás a tartalomra
Mierea de Manuka - cel mai puternic aliat al unei imunităţi de fier

Manuka méz – a vasimmunitás legerősebb szövetségese

Az évszakváltással immunrendszerünk sebezhetővé válik. A hőmérséklet-változások gyorsabbak, mint szervezetünk alkalmazkodóképessége, ezért ebben az időszakban gyakran szembesülünk megfázásos epizódokkal, torokfájással, arcüreggyulladással stb.

Mit tegyünk ilyen helyzetekben, különösen, ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy néhány napig otthon maradjunk? Valószínűleg átmeneti gyógymódokhoz folyamodunk, amelyek a tüneteket megszüntetik, de az okot nem kezelik, így rövid idő után újra megbetegedünk.

Az évszakváltásra jellemző betegségek távol tartására az immunrendszerünk erősítése a legjobb megoldás, a legerősebb természetes antibiotikumként ismert Manuka méz pedig nagyon hatékony immunerősítő szer, amelyet a egész család.

Fontos, hogy az évszakváltás során is megőrizzük szervezetünk egészségét, ezért jó megérteni, hogyan működik az immunrendszer, és hogyan segíthet a Manuka méz immunitásunk erősítésében.

tartalom

    1. A manukaméz serkenti a sejtek termelődését a szervezet védekező szerepével
    2. A manukaméz megvéd minket a megfázástól, az influenzától és a légúti fertőzésektől
    3. A manukaméz erős antioxidáns hatással rendelkezik

Mi az immunrendszer és hogyan működik?

Az immunrendszer összetett kölcsönhatások összessége, amely magában foglalja a fehérvérsejteket, a gerincvelőt, a nyirokereket, a szerveket, a test bizonyos szöveteiben található speciális sejteket és a vérben jelen lévő speciális anyagokat. Mindezek az összetevők együttesen védik a szervezetet a betegségeket okozó és a gyógyulási folyamatot megnehezítő mikroorganizmusokkal szemben. A kis karcolásoktól a mutáns vírusokig az immunrendszer a védekező gát a testünk által tapasztalt problémákkal szemben. Még az öregedési folyamat is közvetlenül összefügg az immunrendszer működésével.

Feladata, hogy azonosítsa a szervezetünkhöz természetesen hozzátartozó elemeket és az idegeneket, hogy aztán minden káros hatást közömbösítsen vagy elpusztítson.

Az immunitás testünk érésével alakul ki. Az immunrendszer a legapróbb részletekig megjegyzi a csaták összes adatát, és így megtanulja védekezni a kórokozóknak nevezett idegen betolakodók ellen.

Mit jelent az alacsony immunitás?

Mindannyian tudjuk, hogy az egészséges szervezet erős immunrendszert jelent, amely képes felvenni a harcot a kórokozókkal. De ha nem gondoskodunk megfelelően a testünkről, az immunitásunk szenved. A mai környezetnek számos olyan eleme van, amely tönkreteszi az immunrendszer harci képességét: környezetszennyezés, stressz, mozgásszegény életmód, alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat nem tartalmazó étrend, élelmiszer-adalékanyagok, növényvédő szerek, túlzott antibiotikum és egyéb gyógyszerek használata, csak néhány.ezek közül néhány tényező.

Az immunrendszer gyengülése bármely típusú betegségre fokozott fogékonyságot eredményez. Az immunrendszer rossz működésének gyakori tünetei: fáradtság, kedvetlenség, ismétlődő fertőzések (gyakori megfázás, húgyúti fertőzések, herpesz stb.), gyulladások, allergiás reakciók vagy a sebek lassú gyógyulása.

Az immunrendszer erősítéséhez az egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás, valamint a pihenés és a mozgás mellett bátran támaszkodhatunk a méhészeti termékekre. Különleges tulajdonságai miatt világszerte elismert és nagyra értékelt méhészeti termék a Manuka méz .

Nézze meg, mely méhészeti termékek ajánlottak, ha alacsony az immunitása!

Manuka méz – a legerősebb természetes antibiotikum

A manukaméz az a méz, amelyet a méhek az Új-Zélandról származó Manuka cserje (Leptospermum scoparium) virágainak nektárjából nyernek. Antibakteriális, antimikrobiális és vírusellenes tulajdonságainak köszönhetően, amelyet az új-zélandi Prof. Dr. Molan és a világ számos egyeteme által végzett számos tanulmány is megerősített, a Manuka mézet a legerősebb természetes antibiotikumnak tartják. hatékonyabb, mint a hagyományos antibiotikumok. A Manuka méz ezen tulajdonságai elsősorban a gazdag metilglioxál tartalmának köszönhetőek (MGO™ - a Manuka méz egyedülálló faktora, amely a méhészeti termék antibakteriális erejét jelzi). Minél magasabb az MGO™ szint, annál erősebbek az antibakteriális tulajdonságai.

Nézzük meg, hogyan segíthetnek a Manuka méznek ezek a tulajdonságai immunrendszerünk támogatásában.

Olvassa el a Manuka mézzel kapcsolatos leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat.

Hogyan védi a Manuka méz az immunrendszerünket?

A Manuka méz számos módon gondoskodik egészségünkről. Ebben a cikkben rávilágítunk arra, hogy a Manuka méz hogyan védi immunrendszerünket, hogy egészséges és betegségekkel szemben ellenálló szervezetünk legyen.

1. A manukaméz serkenti a sejtek termelődését a szervezet védekező szerepével

A manukaméz összetételében számos, az immunrendszerünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, de ennek a méznek van néhány egészen különleges tulajdonsága is, amelyek más mézfajtákban soha nem találhatók meg.

A Cardiff Egyetem által végzett és a "Journal of Leukocyte Biology"-ban 2007-ben publikált tanulmányban brit kutatók kimutatták, hogy a Manuka méz serkenti a citokinek termelését. A citokinek olyan fehérjemolekulák, amelyek az immunrendszer sejtjei - a leukociták - közötti információt továbbítják. A citokinek részt vesznek a gyulladásban és a fertőző ágensek elleni küzdelemben, a daganatellenes védekezésben és a szeptikus sokkban is. A tanulmány eredményei magyarázatot adhatnak arra, hogy a Manuka méz miért hasznos egyes akut és krónikus fertőzések gyógyításában.

Egy másik hasonló tanulmány kimutatta, hogy a rendszeresen fogyasztott Manuka méz növeli a limfociták és a neutrofilek számát. Ezek a fehérvérsejtek sajátos típusai, amelyek védő szerepet töltenek be a kórokozók ellen. Így a Manuka méz segít növelni szervezetünk immunitását.

Tudjon meg többet az új-zélandi Manuka mézről!2. A manukaméz megvéd minket a megfázástól, az influenzától és a légúti fertőzésektől

Antibakteriális, antimikrobiális, vírusellenes, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően a Manuka méz rendkívül hatékonyan támogatja az immunrendszert. Ez fontos szövetséges az időjárás lehűlésével jelentkező számos probléma megelőzésében és enyhítésében: torokfájás, láz, megfázás és influenza, hörghurut, asztma, arcüreggyulladás stb.

A Nagasaki Egyetem (Japán) fertőző ágensek molekuláris biológiai laboratóriuma által végzett kutatás kimutatta, hogy a Manuka méz hatékonyan gátolja az influenzavírust. Az influenzavírus komoly veszélyt jelent egészségünkre, és évente több ezer halálesetet okoz világszerte. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megvédjük szervezetünket az influenza ellen, olyan hatékony természetes kezelésekkel, mint a Manuka méz.

A manukaméz légúti fertőzések kezelésében is hatékony: arcüreggyulladás, gégegyulladás, mandulagyulladás, hörghurut stb. Ezek a fertőzések a baktériumok elszaporodásának következményei a traktusban, ami légzési nehézséghez, torokfájáshoz, köhögéshez és lázhoz vezet. A legsúlyosabb fertőzéseket okozó baktériumok, mint például a Pseudomonas aeruginosa és a Staphylococcus aureus, leggyakrabban rezisztensek az antibiotikumok hatásával szemben, ezért nehéz elpusztítani. Egy másik, 2015-ben, a Cardiff Egyetem által végzett tanulmány kimutatta, hogy a Manuka méz gátolja a baktériumok fejlődését és csökkenti azok rezisztenciáját, aminek fontos szerepe lehet a krónikus légúti fertőzések kezelésében.

Tudja meg, hogyan működik a Manuka méz a Staphylococcus aureus ellen!

Egy egyszerű torokfájás esetén pedig nagyon jó gyógyír a Manuka méz. Összetételének és konzisztenciájának köszönhetően a Manuka méz védőréteget képez, fertőtlenítő és antibakteriális szerepe van, valamint segít enyhíteni a fájdalmat és csökkenti a gyulladást a torokban.

Köhögés esetén is igazi segítség a manukaméz. Köptető hatású, segíti a köhögést kiváltó hörgőváladék áramlását és eltávolítását.

Fedezze fel a Manuka mézszirupot gyerekeknek – ideális köhögés és torokfájás esetén


Mit gondolnak a fogyasztók a Manuka Honey-ről?

– Ami a Manuka Honey-t illeti... én sem hittem el, amíg ki nem próbáltam. A kisfiam gyakran, körülbelül havonta kétszer torok- és mandulagyulladást kapott. Két és fél hónapja, hogy a gyerekeim fogyasztották. Gyermekeim immunitása a látás hatására javult.” Simona D., Segesvár

„Volt egy rossz légúti vírusom. Először szkeptikus voltam. Még mindig vettem Manuka Honey-t. Bátran ajánlom. nagyon elégedett vagyok. Továbbra is használni fogom.” Edith Z., Jimbolia

"Tavaly nagyon súlyos arcüreggyulladással szembesültem. 10 napos antibiotikus kezelés után semmi eredmény. 2 nap Manuka mézes MGO 250+ kezelés után már nem fájt a fejem, és egy hét után éreztem, hogy tudok rendesen lélegezni. 7 éves lányomnak is adok reggel éhgyomorra egy teáskanálnyit, és a hideg soha nem ért minket." Cristina D., Bukarest

3. A manukaméz erős antioxidáns hatású

Mérgező környezetben élünk, és bármennyire is óvatosak akarunk lenni, nem kerülhetjük el a környezetben lévő mérgező anyagokat. A környezeti tényezők, például a szennyezés, a sugárzás, a dohányzás és a peszticidek szabad gyököket termelhetnek. A szabad gyökök felelősek a rák, a szürkehályog, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának növeléséért, valamint a sejtek és az egész szervezet öregedéséért.

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek csökkentik a szervezetben a szabad gyökök mennyiségét és azok hatását. Élelmiszerből, gyümölcsökből, zöldségekből és a Manuka mézben is megtalálhatóak.

Az Universiti Kebangsaan Malaysia által 2013-ban végzett tanulmány kimutatta, hogy a Manuka méz erőteljes antioxidáns hatásának köszönhetően védi a szervezetet a szabad gyökök ellen. Így a Manuka méznek nagyon fontos szerepe lehet az oxidatív stressz kezelésében, a korai öregedés és a szabad gyökök okozta betegségek megelőzésében.

Tekintse meg az immunitás növelésére ajánlott egyéb méhészeti termékeket!

Hogyan fogyasszuk a Manuka mézet?

A Manuka mézet az egész család fogyaszthatja, és különféle más ételekkel kombinálható, akárcsak bármely más mézfajta. Nagyon jó ízű, gyerekek és felnőttek egyaránt könnyen elfogadják és értékelik.

Az ajánlott napi adag 3-4 teáskanál naponta legalább 30 napig, vagy a tünetek enyhüléséig vagy megszűnéséig. A kúrát kiegyensúlyozott étrendnek kell kísérnie. A maximális hatékonyság érdekében a Manuka mézet a napi fő étkezések előtt 30 perccel kell fogyasztani. A manukaméz 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek számára nem ajánlott.

Tehát, ha szeretné felkészíteni családját az évszakváltásra, vagy természetes és hatékony gyógymódja van az ebben az időszakban előforduló leggyakoribb betegségek kezelésére, mindig számíthat a Manuka mézre.

Fedezze fel a 7 alapvető szempontot, amelyet szem előtt kell tartania Manuka méz vásárlásakor!
Források:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17675558/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24880005
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/

Előző cikk Nyers pollen – természetes gyógymód a parlagfű allergia ellen
Következő cikk Gyenge immunitás gyermekeknél? Így segíthetnek a méhészeti termékek