Ugrás a tartalomra
Miere, propolis si laptisor de matca pur pentru tratarea bolilor respiratorii

Méz, propolisz és tiszta méhpempő légúti betegségek kezelésére

Az influenza és a megfázás elleni küzdelemben a méz bizonyítottan hatékonyabb, mint az antibiotikumok. Eddig babagyógyszernek számított, a közelmúltban azonban az Oxfordi Egyetem kutatóinak tanulmányai megerősítik a méz hatékonyságát légúti megbetegedések esetén. Ugyancsak azon a véleményen vannak, hogy az orvosoknak mézet kell felírniuk a betegeknek, az antibiotikumok rovására. A szakértők állítása egy olyan vizsgálat eredményén alapul, amelyben mézet, klasszikus gyógyszereket és placebót használtak légúti fertőzések kezelésére.

Mi az a légzési elégtelenség?

Légzési elégtelenségről akkor beszélünk, ha a vérben nincs elég oxigén, vagy ha túl sok szén-dioxidot tartalmaz. A vér alacsony oxigénszintje légszomjat okozhat, és úgy érzi, hogy nem tud elegendő levegőt bevinni, a magas szén-dioxid-szint pedig gyors légzést okoz. A légzési elégtelenségben szenvedők gyakran álmosak, szívritmuszavaruk, erős izzadásuk és néha eszméletvesztésük is előfordulhat.

A légzési elégtelenség okai

Bármilyen egészségügyi probléma, amely befolyásolja a légzést, légszomjat okoz. E problémák közé tartozik az influenza, a megfázás, a tüdőbetegségek (tüdőgyulladás, asztma, hörghurut, tüdőembólia, krónikus tüdőbetegség, covid-19), a légzést irányító idegeket és izmokat érintő betegségek (amiotrófiás laterális szklerózis, izomdisztrófia, gerincvelő-sérülések). , csontokat érintő betegségek, a tüdő körüli szövetek és bordák károsodása, ártalmas gőzök belélegzése vagy alkohol és mérgező anyagok fogyasztása.

Gyakori légúti betegségek - okok és tünetek

A légzőrendszer (orr - torok - tüdő) egy nyitott csatorna, amelyen keresztül a leggyakoribb légúti megbetegedéseket okozó baktériumok, baktériumok és vírusok bejutnak a szervezetbe. A gyermekeket rövidebb idő alatt érinti, mert immunitásuk nem elég fejlett ahhoz, hogy megküzdjenek velük. Tanulmányok szerint a legtöbb gyerek évente átlagosan 6-8 alkalommal fázik meg, és a folyadékfogyasztás és a pihenés elengedhetetlen a vírus eltávolításához.

Óvatos! Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (Food and Drug Administration) már 2008-ban felhívja a figyelmet a gyermekeknél a megfázás elleni gyógyszerek alkalmazására, mert ezeknek számos mellékhatása lehet.

Íme a leggyakoribb légúti problémák, amelyek előfordulhatnak:

  • Influenza – ez a vírus izomfájdalmakat, fáradtságot, köhögést, orrfolyást és lázat okoz. A tünetek 5-7 napig jelentkeznek. A kezeletlen influenza veszélyes lehet, tüdőgyulladásba fordulhat, és más bakteriális fertőzéseket okozhat.

  • A megfázás valójában egy felső légúti fertőzés. Ez torokfájással, köhögéssel, tüsszögéssel, fejfájással és orrfolyással nyilvánul meg. A megfázás vírusa azonban kevésbé agresszív, mint az influenza, és csökken annak a kockázata, hogy tüdőgyulladássá alakul.

  • Asztma – súlyos tüdőbetegség, amely köhögéssel, légszomjjal, mellkasi szorító érzéssel, zihálással vagy fulladással nyilvánul meg. Asztmás rohamot kiválthat a por belélegzése vagy bizonyos allergének, például állati szőr.

  • Sinusitis - olyan fertőzés, amely gyulladást okoz az orrmelléküregeket borító szövetekben. Szem- és orrfájdalommal, köhögéssel, fáradtsággal, néha hányingerrel és hányással nyilvánul meg. A melléküregek öntözése elengedhetetlen e tünetek csökkentése érdekében.

  • Bronchitis - a hörgők gyulladása, amely tartós köhögéssel (3-4 hét), mellkasi fájdalommal, hidegrázással, lázzal és torokfájással nyilvánul meg.

  • A koronavírus a SARS vírus új törzse, amely felső légúti fertőzéseket okoz. A tünetek hasonlóak az influenza tüneteihez, de a légzési nehézség sokkal kifejezettebbé válhat. Új vírusról lévén szó, még mindig nincs ellene védőoltás, de van néhány mindenki számára elérhető megelőzési módszer: kézhigiénia, szájhigiénia és az immunrendszer erősítése.

Apiland natúr szappanok

Miért nem hatékonyak az antibiotikumok a vírusok kezelésében?

Az antibiotikumok olyan gyógyszercsoportok, amelyek célja a baktériumok és az általuk okozott fertőző betegségek leküzdése. A megfázást, mivel vírusok okozzák, egyetlen antibiotikum sem tudja megszüntetni. Éppen ezért megfázás esetén a leginkább javallott a vírusellenes szerek, folyadékok és C-vitaminban gazdag szuperételek fogyasztása. A méhészeti termékek közül a legerősebb vírusellenes szer a propolisz tinktúra, amelyről itt olvashat , valamint a méz. Egy kanál méz naponta állítólag enyhíti a megfázásos tüneteket és csillapítja a köhögést.

Méz – természetes gyógymód köhögés és megfázás ellen

A nyers méz, a propolisz tinktúra és a tiszta méhpempő bioaktív vegyületekben, például polifenolokban és vitaminokban gazdag termékek. A polifenolok antioxidáns, antimikrobiális, vírusellenes, gyulladás- és gombaellenes tulajdonságokat adnak a méhészeti termékeknek.

A cikk elején említett brit kutatók tanulmánya, amely a British Medical Journalban jelent meg, kimutatta, hogy a méz 36%-kal hatékonyabb a köhögés kezelésében, mint a közönséges gyógyszerek, és hidrogén-peroxid-tartalma miatt 44%-kal csökkenti annak súlyosságát. A méz emellett nyugtató hatással van a torokra és csillapítja annak irritációját, csökkenti a gyulladást és megakadályozza a baktériumok elszaporodását.

A méz fertőzések kezelésére szolgáló gyógyszerként való alkalmazása csökkentheti az antibiotikumok fogyasztását és az antimikrobiális rezisztenciát, nincs káros hatása, és egészséges alternatívája a szintetikus drogoknak. Nem véletlenül, az Egyesült Királyságban a mézet már 2018-ban elfogadják köhögés és megfázás elleni hivatalos kezelésként .

ApiLand nyers méz


Propolisz - a legerősebb vírusellenes szer a kaptárban

A propolisz egy összetett gyantás keverék, amelyet a méhek gyantás fák rügyeiből gyűjtenek össze, amelyhez saját nyálat és enzimeket, viaszt, illóolajokat és virágport adnak. Mivel vízálló, a méhek a kaptár falának kibélelésére használják, így megakadályozzák a penész, baktériumok vagy vírusok bejutását.

A propolisz fő alkotóelemei tehát azok a fenolos vegyületek, flavonoidok és antioxidánsok, amelyek alapján kifejti antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, vírusellenes, sőt daganatellenes hatását. A propolisz hatásmechanizmusa a vírusok gátlása és a vírusszaporodási folyamatuk megszakítása .

Az emberek az ókor óta felfedezték előnyeit, és gyógyászati ​​célokra kezdték használni.

Mivel a propolisz természetesen sok viaszt tartalmaz, ezért fogyasztás előtt oldószeres extrakcióval meg kell tisztítani. A propolisz legjobb oldószere az alkohol, ezért a legtöbb forgalomban lévő propolisz tinktúra alkohollal készül. Léteznek azonban propoliszesszenciás vizes oldatok is, de ezt az esszenciát is alkohol segítségével vonják ki.

A propolisz tinktúra kiválasztásakor két alapvető szempontot kell szem előtt tartani:

  1. A propolisz koncentrációja a tinktúrában nem haladhatja meg a 30% -ot

  1. A propolisz tisztításának százalékos arányának a lehető legmagasabbnak kell lennie

Az ApiLand propolisz tinktúra 20% propoliszt tartalmaz, de 95%-ban tisztított, ami még hatékonyabbá teszi, mint a 30%-os koncentrációjú, minden szennyeződéstől nem tisztított propolisz.

Bár nem sok van, a tanulmányok azt mutatják, hogy a propolisz erős VÍRUS ELLENI , és a vírusok széles spektruma ellen hat, beleértve a HSV-1, HSV-2, influenza A és B vírust.

ApiLand propolisz tinktúra

Méhpempő - természetes immunmodulátor

Az immunmodulátorok sejtszinten növelik a szervezet immunológiai védelmét. Más szavakkal, támogatják az immunrendszert azáltal, hogy segítik azt válaszolni a kórokozók fenyegetéseire.

Az immunmoduláló hatású szuperételek elsősorban alacsony immunitású gyermekek, idősek és éber vagy feszült életmódot folytatók számára javasoltak.

A méhpempő fehérjékből, lipidekből, szénhidrátokból és ásványi anyagokból, antibakteriális és antioxidáns hatású tápanyagokból áll. Annak ellenére, hogy nincsenek klinikai vizsgálatok a méhpempő előnyeinek megerősítésére, úgy vélik, hogy profilaktikus hatása van , és gyógyászatilag számos betegség kezelésére használják, beleértve néhány krónikus betegséget is.

Amíg a kutatók nem tudják tudományosan bizonyítani az összes méhészeti termék előnyeit, figyelembe vesszük azoknak a vallomásait, akik a cukorbetegség kezelésére, a koleszterinszint csökkentésére, a szívproblémák megszüntetésére, a vérnyomás szabályozására, a stressz csökkentésére, az immunrendszer erősítésére, a gyulladások és negatív hatások csökkentésére használták. a kemoterápia mellékhatásai, az energia és a vitalitás visszanyerése, a memória javítása gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

"Sok év sikertelen termékenységi kezelések után kipróbáltam a méhpempőt. 5 hónap fogyasztás után megjött a csoda. Szívből ajánlom ezt a terméket."
(Ioana F., Nagyvárad)

"2014 óta használom a méhpempőt, és nagyon elégedett vagyok a hatásával. Most már elmondhatom, hogy erős az immunrendszerem."
(Bogdan, V., Kolozsvár)

"A méhpempőt azért fogyasztom, mert nyugtatóan hat az idegrendszerre. Könnyebben túljutok a stresszes pillanatokon, és több energiám van. Most már játszhatok az unokáimmal."
(Cristina, R., Brassó)

"Gyakran voltak szívritmuszavaraim, ezért a méhpempő mellett döntöttem. Az első kezelés után éreztem ennek a csodálatos terméknek a hatását. Még mindig használom, mert hatékony, és segített enyhíteni néhány régi egészségügyi problémát."
(Rodica S., Bukarest)
Hamarosan élvezheti az akciókat. Készítse el kedvenc méhészeti termékeinek listáját.

Fekete péntek
forrás

https://medlineplus.gov/respiratoryfailure.html#:~:text=Respiratory%20failure%20is%20a%20condition,carries%20it%20to%20your%20organs .

https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/dth.13780#dth13780-fig-0001

https://www.webmd.com/cold-and-flu/cold-guide/antibiotics-colds#1

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5549483/

https://www.melidava.ro/articole/post/propolis-proprietati-actiuni-utilizare-partea-1

https://www.cochrane.org/CD007094/ARI_honey-acute-cough-children

https://www.dailymail.co.uk/health/article-8641173/Honey-beats-antibiotics-curing-colds-Study-shows-effective-medication.html

https://www.fao.org/3/w0076e/w0076e14.htm#:~:text=The%20initial%20concentration%20of%20propolis,complete%20extraction%20at%20higher%20concentrations .

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/08923970701690977?journalCode=iipi20

Előző cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára