Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Mierea de Manuka - tratament naturist impotriva stafilococului auriu

Manuka méz - természetes kezelés a Staphylococcus aureus ellen

A Staphylococcus aureus (arany staphylococcus) az egyik legrettegettebb baktérium lett. Számos nyilvános helyen megtalálható, de főleg a kórházakban. A Staphylococcus aureus egy kórokozó baktérium, amely a test számos területén különböző fertőzéseket okozhat. Mivel egyre ellenállóbbá vált számos antibiotikummal szemben, „szuperbaktériumnak” is nevezték.

A Staphylococcus aureus fertőzés elleni hatékony természetes gyógymód a Manuka méz , amelyet a legerősebb természetes antibiotikumnak és az egyetlen gyógyméznek tartanak a világon.

Kutatások és tanulmányok bizonyítják, hogy a Manuka méz rendkívüli antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért gyógyászati ​​célokra felhasználható a bakteriális és gombás mikroorganizmusok széles spektrumának kezelésére, mint például: Staphylococcus aureus, Helicobacter Pylori, Streptococcus faecalis vagy E.coli.
Mielőtt megnéznénk, hogyan kezelheti a Staphylococcus aureust Manuka mézzel , tudjunk meg többet erről a baktériumról, hogyan terjed és mik a tünetei.

Tartalom:

Mi az a Staphylococcus aureus?


A Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) a Staphylococcus nemzetségbe tartozó kórokozó baktérium, amely fertőzéseket vagy akár vérmérgezést is okozhat. A staphylococcusok gyakran megtalálhatók az egészséges testekben, és általában az orr nyálkahártyájában rögzülnek. Innentől a baktériumok a test más területeit kolonizálják, általában azokat, amelyek megtartják a nedvességet.

A Staphylococcus aureus nagyon káros lehet, bőrfertőzéseket (akne, folliculitis), bőr alatti szöveti fertőzéseket (tályogok, kelések), ételmérgezést, légúti fertőzéseket (hörghurut, pharyngitis, tüdőgyulladás), csontfertőzéseket (ízületi gyulladás, osteomyelitis), vérfertőzéseket okozhat. (endocarditis, vérmérgezés) és egyéb generalizált fertőzések (meningitis).

Hogyan terjed a Staphylococcus aureus?


A Staphylococcus aureus köhögéssel, tüsszögéssel vagy fertőzött személy bőrrel való érintkezésével, a bőrön lévő sebeken vagy elváltozásokon keresztül terjed. Ezenkívül a borotvapenge, törölköző vagy cipő megosztása egy másik módja lehet a Staphylococcus aureus fertőzésnek.

A statisztikák szerint 100-ból 2 ember staphylococcus-hordozó, de nem mindig betegszik meg, főleg ha erős az immunrendszere. Gyerekek, idősek, műtéten átesettek, immunhiányosak vagy hosszabb ideig kórházban lévők hajlamosabbak a staphylococcus fertőzésre. Ezenkívül a krónikus betegségekben, például cukorbetegségben, rákban vagy HIV-fertőzésben szenvedők fokozottan ki vannak téve a Staphylococcus aureus fertőzés kockázatának.

Jelenleg a kórházi környezet a staphylococcus aureus fertőzés fő oka. Becslések szerint a staphylococcus fertőzések több mint 50%-át a kórházi higiénia hiánya okozza.

Staphylococcus aureus: tünetek


A Staphylococcus aureus okozta fertőzések klinikai tünetei vagy az általa kiválasztott toxinok - mérgezés, vagy bakteriális szaporodás - fertőzések következményei.


A staphylococcus mérgezések a következők:

  • leforrázott bőr szindróma : a Staphylococcus aureus által okozott bőrbetegségek sorozata, amely a bőr kipirosodását, duzzadását és hámlását okozza, kezdetben a szem és a száj körül, majd a törzsre és a végtagokra terjed ki;

  • ételmérgezés : staphylococcus enterotoxinokkal szennyezett élelmiszerek (különösen a hosszabb ideig szobahőmérsékleten hagyott élelmiszerek) elfogyasztása következtében alakul ki. A tünetek a következők: hányinger, hányás, hasi fájdalom és néha súlyos hasmenés.

  • toxikus sokk szindróma (TSS): egy akut mérgezés, amely életveszélyes lehet. A tünetek a következők lehetnek: hányinger, hányás, hasi fájdalom, hasmenés, izomfájdalom, fejfájás, torokfájás, bőrkiütések, bőrhámlás, hipotenzió, szervi működési zavarok.


A Staphylococcus aureus leggyakoribb fertőzései a következők:

  • bőrfertőzések : kelések, pattanások, folliculitis, sebek felülfertőződése

  • bőr alatti szövetek fertőzései : mastitis, hydrosadenitis, tályogok

  • légúti fertőzések : nasopharyngitis, pharyngotonsillitis, tracheitis, bronchitis, tüdőgyulladás, empyema, sinusitis

  • a csontváz fertőzései : ízületi gyulladás, osteomyelitis

  • generalizált fertőzések : meningitis, septicaemia, endocarditis.

A Staphylococcus aureus fertőzés tünetei a fertőzés helyétől függően eltérőek. Bőrfertőzések esetén fájdalom, bőrpír vagy folyadékhólyagok jelentkeznek. Ha a fertőzés a légutakban található, a jellegzetes tünetek a következők: fájdalom ezen a területen, köhögés, meglehetősen magas láz, légzési nehézség.

Staphylococcus aureus: kezelés


A Staphylococcus aureus rendkívül ellenálló baktérium. Ezért az orvosok gyakran nagyon erős antibiotikumokat írnak fel, amelyeket szájon át vagy intravénásan adnak be, a helyzet súlyosságától függően. De különösen intrahospitális fertőzések esetén a Staphylococcus aureus nagyon ellenállóvá vált az antibiotikumokkal szemben. Így az orvosok és a tudósok konkretizálták erőfeszítéseiket, hogy új gyógymódokat találjanak ennek a baktériumnak a felszámolására.

A Staphylococcus aureus elleni hatékony természetes gyógymód a Manuka méz . Az elmúlt 15 évben számos orvosi kutatás igazolta, hogy a Manuka méz képes elpusztítani sokféle baktériumot, beleértve a Staphylococcus aureust vagy az MRSA-t (antibiotikum-rezisztens baktérium). Sőt, a szintetikus drogokkal ellentétben a Manuka méz nem okoz mellékhatásokat.

A manuka méz antibakteriális hatása


A manukaméz természetesen metilglioxált (MGO™) tartalmaz, amely erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező hatóanyag. Ezenkívül a mézben lévő enzimek hidrogén-peroxidot termelnek, amely felelős a méz antibiotikus tulajdonságaiért, és az egyik legerősebb természetes antibiotikum közé sorolja.

Azonban nem minden Manuka méz egyformán hatékony, antibakteriális erejét az MGO™ terápiás komponens, a Manuka méz egyedülálló faktora jelzi. Minél magasabb az MGO™ szint, annál erősebbek az antibakteriális tulajdonságai. Így rendelkezünk:

MGO™ 100+ méz Karbantartási szint

Enyhe és rövid távú betegségek (megfázás, torokfájás stb.) esetén az immunrendszer támogatására javasolt.

MGO™ 250+ méz Hasznos szint

Bakteriális és gombás mikroorganizmusok okozta fertőzések kezelésére javallt.

MGO™ 400+ méz Extra szint magas aktivitással

Elsősorban olyan akut vagy krónikus állapotok esetén javasolt, amelyeket korábban nem kezeltek, és amelyek ellenállnak a kezeléseknek.

MGO™ 550+ méz Legfelső szint nagyon magas aktivitással

Nagyon ellenálló fertőzések esetén ajánlott.

MGO™ Honey 850+ Ultra szint rendkívül magas aktivitással

Olyan fertőzések esetén javasolt, amelyeknél fokozott a kezelésekkel szembeni rezisztencia.

Az MGO™ bejegyzett védjegy, és csak az új-zélandi tanúsított és engedéllyel rendelkező laboratóriumok által függetlenül tesztelt méz viselheti ezt a címkét, amely elismeri a gyógyászati ​​tulajdonságait.

Fedezze fel a 7 alapvető szempontot, amelyet szem előtt kell tartania Manuka méz vásárlásakor!

„Januárban mindkét gyermek torkában és orrában Staphylococcus aureus-tesztet végeztek. Három hónapig nem adtam nekik mást, csak Manuka mézet. Megismételtem az elemzést, és nem maradt semmi. Naponta két teáskanálnyit adtam nekik, reggel és ebédkor, fél órával étkezés előtt. Most újabb három hónapos kúrába kezdtem, de reggel egy teáskanállal az immunitás érdekében." Andreea M., Craiova

Lásd a többi véleményt a Manuka mézről a Staphylococcus aureus ellen

A Manuka méz előnyei a Staphylococcus aureus ellen


A manukaméz nagyon erős antibakteriális hatással rendelkezik, amely más mézfajtákban nem található meg. Ez a legerősebb ismert természetes antibiotikum, amely akár 50-szer hatékonyabb, mint egyes antibiotikumok.

Antibakteriális, antimikrobiális, antivirális, antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonságainak köszönhetően a Manuka méz rendkívül jótékony hatással van immunrendszerünkre, hozzájárulva a legkülönfélébb állapotok enyhítéséhez, beleértve a Staphylococcus aureus fertőzések kezelését is.

Ezután megtudhatja, hogyan működik a Manuka méz a Staphylococcus aureus elleni küzdelemben, és milyen előnyei vannak testünk egészségére nézve.


Antimikrobiális aktivitással rendelkezik

Tanulmányok kimutatták, hogy a Manuka méz nem peroxidos antibakteriális aktivitása a metilglioxál (MGO™) enzim jelenlétének köszönhető, amely nagyon magas koncentrációban található meg a Manuka virágok nektárjában. Így bizonyítékunk van arra, hogy a manuka méz erős antimikrobiális szer, és ez a tulajdonság segít megelőzni a staph aureus fertőzést.

Bakteriosztatikus tulajdonságokkal rendelkezik

A bakteriosztatikus vegyület megállíthatja a baktériumok szaporodását és terjedését, így elkerülhető a fertőzés. Tanulmányok kimutatták, hogy a Manuka méz bakteriosztatikus hatással bír a Staphylococcus aureus ellen. A laboratóriumi vizsgálatokat követően kiderült, hogy a Manuka méz megállítja a baktériumok fejlődését és szaporodását.

Tudja meg, hogyan működik a Manuka méz a Helicobacter pylori baktériumok elleni küzdelemben!

Baktericid hatású

Az elmúlt 15 évben az új-zélandi Waikato Egyetem Mézkutatási Tanszékén végzett orvosi kutatások bebizonyították, hogy a Manuka méz hatékonyan küzd a baktériumok széles spektruma ellen, beleértve a Staphylococcus aureust is.

A laboratóriumi vizsgálatok eredményei bebizonyították, hogy a Manuka méz képes elpusztítani még az antibiotikumokkal szemben nagyon ellenálló staphylococcus aureus baktériumokat is (MRSA – meticillin-rezisztens staphylococcus aureus). Sőt, a szintetikus drogokkal ellentétben a Manuka méz nem okoz mellékhatásokat.

„A Manuka mézzel végzett 3 hetes kúra után a kisfiamnak sikerült megszabadulnia az aranyszínű staphylococcustól, amelyet azonnal felfedeztem, miután visszatértem a közösségbe. Úgy éreztem, írnom kell neked, mert biztos vagyok benne, hogy sok szülő szembesül ilyen helyzetekkel. Amikor beléptem az oldalára, szkeptikus voltam. Hogyan ölhet meg egy méz egy ilyen veszélyes vírust, amely oly sok embert megrémít, beleértve az orvosiakat is? De akkoriban őszintén, ez volt az egyetlen megoldás, mielőtt antibiotikumot adtam volna neki, és 3 nap után már érezte a változást. Eddig nem írtam neked, mert nem volt eredményem, de most meg vagyok győződve arról, hogy a Manuka méz csodákra képes." Leliana D., Bukarest

Segíti a pattanások gyógyulását

Az akne meglehetősen nehezen kezelhető bőrprobléma, amellyel sokan szembesülnek. Az akne megjelenéséhez vezető egyik fő ok a Staphylococcus aureus fertőzése a bőrön.

A Manuka méz megállíthatja a Staphylococcus aureus baktériumok szaporodását a pórusokban, köszönhetően a metilglioxálnak (MGO™), amely antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Így a Manuka méz mélyen tisztítja és fertőtleníti a bőrt. Emellett gyulladáscsökkentő hatása csökkenti a bőrpírt, segíti a gyógyulási folyamatokat és csökkenti az akné utáni hegek kialakulásának kockázatát.

Olvasson más bőrproblémákról, amelyek Manuka mézzel kezelhetők.

Megelőzi és leküzdi a sebek és égési sérülések fertőzését

Sok olyan eset van, amikor a sebek vagy égési sérülések nagyon nehezen kezelhetők az erős Staphylococcus aureus fertőzések miatt. Tanulmányok sora bizonyítja, hogy antibakteriális tulajdonságai miatt a Manuka méz nagyon jótékony hatású a sebekben előforduló fertőzések elleni küzdelemben. Egyre több klinikai jelentés kimutatta, hogy a sebfertőzések (beleértve a streptococcus aureusszal fertőzötteket is) kiküszöbölhetők, ha Manuka mézet közvetlenül a sebbe alkalmaznak.
A Manuka méz használata nemcsak a sebek jobb gyógyulását eredményezi, hanem enyhíti a fájdalmat és csökkenti a gyulladás mértékét is. Pontosan ezért használják kötszerként, és közvetlenül az érintett területre alkalmazzák. Fontos megjegyezni, hogy otthoni kezelés esetén a Manuka méz leégés vagy felületi sebek gyógyírjaként használható, de súlyos égési sérülések, sebek esetén nem javasolt a használata.

Hozzájárul az impetigo elváltozások gyógyulásához

Az impetigo a Staphylococcus aureus által okozott fertőzés, amely a bőrön helyezkedik el, nagyon fertőző, és különösen gyermekeknél fordul elő „édes bubi” néven. A Staphylococcus aureus és az A csoportú bétahemolitikus streptococcusok felelősek az impetigo elváltozások megjelenéséért.

A metilglioxál (MGO™) összetételének köszönhetően a Manuka méz erős antibakteriális hatással rendelkezik, és hatékony az impetigo kezelésében. Ezenkívül a Manuka méz felgyorsítja a bőrön lévő sebek gyógyulását és növeli a szervezet immunitását.

Fedezze fel a Manuka méz egyéb előnyeit!

Erősíti az immunitást és megelőzi a légúti fertőzéseket

Számos gyógyító tulajdonsága és nagyon erős vírusellenes hatása miatt a Manuka méz jótékony hatással van az immunrendszer támogatására.

A manukaméz számos légúti probléma kezelésében és enyhítésében hatékony, mint például: krónikus arcüreggyulladás, nátha, asztma, krónikus/dohányzó köhögés, tüdőgyulladás, krónikus/akut bronchitis. Ezenkívül jó közérzetet kelt a testben.

A legújabb tanulmányok kimutatták, hogy a Manuka méz csillapítja a baktériumok, például a Staphylococcus aureus által okozott torokfájást.


Összefoglalva, a Manuka méz megakadályozza a baktériumok fejlődését, küzd a Staphylococcus aureus fertőzéssel és serkenti az immunrendszer összetevőit az ellenük való küzdelemben.

Ennek a méhészeti terméknek a rendszeres fogyasztásával megelőzheti a leggyakrabban előforduló problémákat, amelyek az alacsony immunrendszer miatt előfordulhatnak.

Így a Manuka méz 100%-ban természetes gyógymód, hatékony a Staphylococcus aureus fertőzések megelőzésében és kezelésében.

Mit mondanak a fogyasztók a Manuka mézről?
Staphylococcus aureus ellen?


"A Manuka méz rendkívüli. Megmentettem az 5 éves lányomat a mandulacsökkentő műtéttől. Meggyógyította a Staphylococcus aureusból. Ő bámulatos. Most a második kislánynak is adom, aki 1 éves, oltásra." Corina C., Bákó

„A Manuka mézzel végzett 3 hetes kúra után a kisfiamnak sikerült megszabadulnia az aranyszínű staphylococcustól, amelyet azonnal felfedeztem, miután visszatértem a közösségbe. Úgy éreztem, írnom kell neked, mert biztos vagyok benne, hogy sok szülő szembesül ilyen helyzetekkel. Amikor beléptem az oldalára, szkeptikus voltam. Hogyan ölhet meg egy méz egy ilyen veszélyes vírust, amely oly sok embert megrémít, beleértve az orvosiakat is? De akkoriban őszintén, ez volt az egyetlen megoldás, mielőtt antibiotikumot adtam volna neki, és 3 nap után már érezte a változást. Eddig nem írtam neked, mert nem volt eredményem, de most meg vagyok győződve arról, hogy a Manuka méz csodákra képes." Leliana D., Bukarest

"Különösen jó gyógyászati ​​célokra. A fiam staph aureusra szedte, és most remekül van. Nagy problémái voltak a torkával." Marilena-Georgeta D., Bran

„Én is két hónapja fogyasztom ezt a mézet. Bár nem olyan illatos, de nagyon jól érzem magam, és megszabadultam az influenzától. Nekem staph aureusra ajánlották, de sok más szempontból is jótékony hatásúnak találtam. Drágább, de megéri." Laura A., Bukarest

„Januárban mindkét gyermek torkában és orrában Staphylococcus aureus-tesztet végeztek. Három hónapig nem adtam nekik mást, csak Manuka mézet. Megismételtem az elemzést, és nem maradt semmi. Naponta két teáskanálnyit adtam nekik, reggel és ebédkor, fél órával étkezés előtt. Most újabb három hónapos kúrába kezdtem, de reggel egy teáskanállal az immunitás érdekében." Andreea M., Craiova

„Elmondhatom, hogy a fiam a Staphylococcus aureus-ból Manuka mézzel gyógyult meg. Ma jöttek ki a tesztjei, negatívak. Bátran vedd, nagyon hatásos." Gina M., Galati

Fedezze fel a Manuka MGO™ méz teljes választékát!

Források:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5562472/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4837971/

https://www.researchgate.net/publication/26879781_The_intracelluláris_effect_of_manuka_honey_on_Staphylococcus_aureus

https://www.csid.ro/health/sanatate/infectia-cu-stafilococ-auriu-simptome-mod-de-transmitere-cauze-tratament-16248011

https://sfatnaturist.ro/stafilococul-auriu-care-sunt-simptomele-si-cum-se-trateaza-aceasta-infectie/

Előző cikk Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára

Szólj hozzá

* Szükséges Mezők