Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Produsele apicole - Superalimente esentiale pentru sanatatea noastra

Méhészeti termékek – Alapvető szuperételek egészségünk számára

A szuperételek igazi üzemanyagok a modern ember számára. Tudja meg, mik azok a szuperételek, milyen előnyeik vannak, és miért tartják a méhészeti termékeket a táplálkozási és terápiás tulajdonságaik tekintetében a legösszetettebb szuperételek között!


Az étkezés jelentős hatással van egészségünkre és jólétünkre. Az információhoz való korlátlan hozzáférés miatt egyre jobban tudatosul bennünk, és igyekszünk javítani étkezési szokásainkon. Az elfogyasztott táplálék azonban nem mindig biztosítja számunkra az összes szükséges tápanyagot. Éppen ezért az egészséges táplálkozás és a mindennapi kis mozgás mellett a jótékony életmódhoz fontos, hogy a szuperételek is szerepeljenek napi menünkben.


A szuperételek hozzájárulnak szervezetünk megfelelő táplálkozásához, egyformán táplálják az agyat, a csontokat, az izmokat, a bőrt, a hajat és a körmöket, a szívet, a tüdőt, a májat, a veséket, a reproduktív rendszert, a hasnyálmirigyet és az immunrendszert. Ezenkívül hosszú távon korrigálja a táplálkozási egyensúlyhiányokat, és segít testünk számára ideális étrend kialakításában.

A cikkből megtudhatja a következőket:

 • Mik azok a szuperételek?

 • A szuperételek előnyei

 • A szuperételek kategóriái

 • A méhészeti termékekről, mint elsődleges szuperélelmiszerekről

 • Tiszta méhpempő – öregedésgátló szuperélelmiszer

 • Nyers pollen - a legteljesebb és legösszetettebb élelmiszer

 • Legelő – természetes testméregtelenítő

 • Propolisz - az immunrendszer védőpajzsa

 • Nyers méz - az istenek tápláléka

 • Manuka méz - a legerősebb természetes antibiotikum

Mik azok a szuperételek?


A szuperélelmiszerek egyformán élelmiszerek és gyógyhatású készítmények, amelyek mindkét termékkategóriában közösek. Tartalmazzák mindazokat a fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre az emberi szervezetnek szüksége van, valamint esszenciális poliszacharidokat, esszenciális zsírsavakat és egyéb, az immunrendszerünk működéséhez szükséges tápanyagokat.


A szuperételek igazi tüzelőanyagot jelentenek a modern ember számára, ízükre is nagyon kellemesek és jó közérzetet keltenek. A szuperételek rendszeres fogyasztása segít abban, hogy könnyebben érjük el az optimális testsúlyt, méregtelenítjük szervezetünket, erősítjük immunrendszerünket és megőrizzük fiatalságunkat és vitalitásunkat a lehető legtovább. Ezenkívül ezek a termékek segítenek abban, hogy lemondjunk a vitamin- és ásványianyag-kiegészítőkről, amelyek legtöbbször nincs optimális hatással egészségünkre.


Tudományos tanulmányok igazolják, hogy a szuperételeknek napi étrendünk részét kell képezniük, mert lehetővé teszik, hogy kevesebb evéssel több tápanyaghoz jussunk, ellentétben a hagyományos, magasan feldolgozott vagy gyorsételekkel, amelyek üres kalóriák. Az egészséges ételek (például a gyümölcsök és zöldségek) fontos részét képezik étrendünknek, de csak a szuperételek azok, amelyek táplálkozási szempontból kielégítik szervezetünk minden szükségletét és biztosítják az optimális egészséget. Ideális forrásai a tiszta tápanyagoknak, hormonok, peszticidek és vegyi szennyeződések nélkül.


A szuperételeket bio és nyers állapotban kell fogyasztani, mert tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a bioélelmiszerek és az élő élelmiszerek végtelenül jobbak a vitaminok, ásványi anyagok, glikonutriensek és sok más tartalom tekintetében.

A szuperételek előnyei


Minden szuperételnek megvannak a maga sajátosságai, és bizonyos egészségügyi előnyökkel jár. A szuperételek legfontosabb előnyei között említjük meg:

 • A testi és lelki egészség javítása

 • Az immunrendszer erősítése és a betegségekkel szembeni ellenállás növelése

 • Az energiaszint növelése

 • Az anyagcsere javítása és a kalóriaégetés

 • A rák kockázatának csökkentése

 • Szívvédelem

 • A bőr, a haj és a körmök egészségének és megjelenésének javítása


Mentse el az infografikát a telefonjára, hogy mindig kéznél legyen

és küldd el barátaidnak is!


Méhészeti termékek - Elsődleges szuperélelmiszerek


A méhészeti termékek az első szuperélelmiszerek közé tartoznak a világon. Arra, hogy az emberek méheket nevelnek, és élvezik a kaptártermékek jótékony hatását az ókortól, a templomok falán látható rajzok és az egyiptomi papiruszok, valamint Homérosz és Pythagoras írásai is bizonyítják. A mézet például az olimpiai játékokon versenyző sportolók fogyasztották természetes energizálóként, de bőrápolásra is. A nagy római történész, Idősebb Plinius leír egy falut az Appenninek hegységben, ahol a legtöbb lakos meghaladta a 100 éves kort, mert rendszeresen fogyasztott mézet és virágport.


A méhészeti termékek a szuperélelmiszerek egy osztályát képviselik a legfontosabbak között, amelyek egész életünk során segíthetnek egészségünk megőrzésében, hiszen ők tartalmazzák a szervezetünk számára nélkülözhetetlen tápanyagok nagy részét. A méhészeti termékek fő előnyei: az általános egészségi állapot javítása és az energiaszint növelése, az immunrendszer erősítése, a szervezet méregtelenítése, a memória, a szellemi teljesítmény javítása, az öregedési folyamatok lassítása, a különféle betegségek megelőzése és kezelése.

Méhpempő - szuperétel, öregedésgátló szereppel

Tudtad, hogy a munkásméhek élettartama mindössze öt-nyolc hét, míg a kizárólag tiszta méhpempővel táplált királynő négy-hat évig él, vagyis több mint 50-szer hosszabb?

Összetételében tartalmazza a szervezetünk számára szükséges legfontosabb tápanyagokat (sok vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, lipideket és az ember számára minden esszenciális aminosavat) a tiszta méhpempő egy szuperélelmiszer, amely segít megőrizni az egészséget és a vitalitást, és testünknek félelmetes regenerációs képesség, így késlelteti az öregedési folyamatot. A kúrákban rendszeresen használt tiszta méhpempő átadja kivételes tápanyag-kincsét a szervezetnek, így nem csak az öregedési folyamatokat tudja lassítani, de akár a fordított regenerációs és fiatalító folyamatot is beindítja.

A tiszta méhpempő az egyetlen természetes forrása az acetilkolinnak, amely nélkülözhetetlen közvetítő az idegimpulzusok átvitelében, ezáltal javítja gondolkodási képességünket. Klinikai vizsgálatok igazolták hatékonyságát, többek között az Alzheimer-kórban szenvedő betegek kezelésében is.

Egy másik nagyon különleges összetevő, amely természetesen, kizárólag a tiszta méhpempőben található, a 10-HDA sav, amely elengedhetetlen az idegrendszer fejlődéséhez és az immunrendszer serkentéséhez.

A tiszta méhpempőt gyógyászati ​​célokra is sikeresen alkalmazzák vérnyomás és koleszterin normalizálására, hörghurut és asztma enyhítésére, emésztési, húgyúti vagy ízületi betegségekre, cukorbetegség vagy neurodegeneratív betegségek (pl. Parkinson-kór, Alzheimer-kór) esetén. Ez a nagyon különleges méhészeti termék az újbóli hámképződés serkentésében, egyes bőrbetegségek gyógyításában, a faggyúkiválasztás (a bőrmirigyek zsíros szekréciójának) normalizálásában is hatékony, de különösen a ránctalanító kezelésekben.

Olvasson még a test 8 létfontosságú rendszeréről, amelyet a tiszta méhpempő támogat

A tiszta méhpempő előnyei:

 • Késlelteti az öregedési folyamatot

 • Javítja a bőr, a haj és a köröm megjelenését

 • Növeli az immunitást és a fizikai és intellektuális erőfeszítésekkel szembeni ellenállást

 • Javítja a memóriát és a koncentrációs képességet

 • Segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét

Fedezze fel a 11 állapotot, amelyet a méhpempő enyhít.
Nyers pollen - a legteljesebb és legösszetettebb szuperétel


A nyers pollen a virágok porzójában képződő finom por, amelyet a méhek összekevernek a nyállal, és a hátsó lábukon lévő kosarakban szállítják. A betakarítás után azonnal lefagyasztják, és így tárolják, így jótékony tulajdonságai érintetlenek maradnak.

A nyers pollen élő táplálék, amely a bélflóra regenerálódását segítő laktofermentumot, a szervezet megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen enzimeket, jótékony baktériumokat és antioxidánsokat tartalmaz, amelyek kivonják a szabad gyököket a szervezetből és hozzájárulnak az élettartam növeléséhez.

Ez a méhészeti termék összetételében tartalmazza az egészségünkhöz szükséges összes mikrotápanyagot: a szervezetünkben jelenlévő összes ásványi anyagot, de a vitaminok nagy részét és a fő enzimeket és proenzimeket is, egyben a növényi fehérjék egyik legfontosabb forrása is. aminosavak formája.

A többvirágú pollen mellett létezik egyvirágú pollen is , amelyet egyetlen uralkodó virágfajtáról gyűjtenek össze: például alma-, szilva-, fűz- stb. pollenről. Az általános tulajdonságok mellett az egyvirágú nyers pollennek van néhány sajátos tulajdonsága és tulajdonsága, attól függően, hogy milyen virágból származtak.

A nyers pollen előnyei:

 • Tonizálja, erősíti és energetizálja a testet

 • Kezeli a pollenallergiát, védi a légzőrendszert

 • Harcol a fáradtság ellen és elősegíti a stressz megszüntetését

 • Az immunrendszer erősítésével serkenti a szervezet ellenálló képességét

 • Méregteleníti a szervezetet és egyensúlyba hozza az emésztést

Bővebben: Mi a nyers pollen és mire jó?

Legelő – természetes testméregtelenítő

A legelő (vagy méhkenyér) a méhek által a kaptár természetes körülményei között erjesztett virágpor. A nyers virágporhoz hasonlóan a legelő is igazi szuperélelmiszer, amely biztosítja az emberi szervezet számára a legtöbb szükséges tápanyagot.

A legelő fitohormonokban, antioxidáns hatású polifenolokban, ásványi elemekben és egyéb hatóanyagokban gazdag természetes biostimulátor. Gazdag vitamin-, ásványianyag-, laktoferment-, aminosav- és enzimtartalma miatt a legelő fontos energiaforrás és az általános jó közérzet. Ezen kívül az összetételében lévő jelentős mennyiségű szelén biztosítja a szervezet mély méregtelenítését.

A méhviasz a méregtelenítő étrendben ajánlott, különösen, ha emésztési zavarokban szenved, mint például: krónikus székrekedés, enterocolitis, fermentációs vastagbélgyulladás, szabálytalan bélmozgás, vastagbélbetegségek. Ez egyben mély, de gyengéd méregtelenítést biztosít, ami nagyon előnyös a fogyókúra betartása előtt is.

A legelő nagyon könnyen beilleszthető a napi étrendbe, kellemes, édes-savanyú ízű. Ha jobban szereti az édes ízt, lehetőség van nyers mézben való feloldásra is - Legelő mézben .


A legelőkúra előnyei:

 • Méregteleníti a szervezetet és helyreállítja a bélflórát

 • Védi a májat és az emésztőrendszert

 • Csökkenti a vér koleszterinszintjét

 • Megelőzi és kezeli a vérszegénységet

 • Erősíti az immunrendszert

Tudjon meg többet a természetes méregtelenítő kúráról legelővel
Propolisz – testünk védőpajzsa

A propoliszt a méhek fiatal fák gyantájából, viaszból és saját váladékukból állítják elő, és ez a penészgombák és mikrobák elleni védekezés eszköze, amelyet a behatolók mumifikálására használnak (ez az eljárás nem teszi lehetővé, hogy rothadjanak). a kaptár falainak kibélelésére.

A propolisz különleges tulajdonságait elsősorban flavonoidokban, erős antioxidáns, gomba- és baktériumölő tulajdonságokkal rendelkező vegyületekben gazdag tartalmának köszönheti. Ugyanakkor a propolisz kiváló vírusellenes, gyulladáscsökkentő, serkenti az antitestek képződését.


A propolisz erős antimikrobiális (bakteriosztatikus és baktericid Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokra), gombaellenes (Candida albicans ellen), vírusellenes (Herpes simplex vírus ellen), fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, érzéstelenítő, cikarizáló, immunstimuláns, antioxidáns és nyálkaoldó hatású.

A propolisz hatásos láz, megfázás és influenza, légúti vírusok, köhögés, hörghurut, tüdőgyulladás, pharyngitis, arcüreggyulladás, gyomorhurut és gyomorfekély, vastagbélgyulladás, enterocolitis, bélparaziták, vese-húgyúti fertőzések, valamint fertőző ekcéma, mycosis, nyílt sebek és égési sérülések, fogínygyulladás, parodontitis és egyéb szájüregi problémák.
A szintetikus drogokkal ellentétben a propolisznak nincsenek mellékhatásai, és nem pusztítja el a jótékony baktériumokat (ahogy az antibiotikumoknál történik).


A propolisz előnyei:

 • Erősíti az immunrendszert

 • Segít a légúti megbetegedések és a torokfájás kezelésében

 • Enyhíti a szájüreg problémáit

 • Gasztrointesztinális rendellenességeket kezel

 • Segíti az égési sebek és hegek gyógyulását


Fedezze fel a propolisz 7 csodálatos egészségre gyakorolt ​​hatását

Nyers méz - az istenek eledele

A nyers mézet évezredek óta ismerik (állítólag az Olimposz isteneinek kedvenc étele volt) különleges terápiás hatásairól: antimikrobiális, vírusellenes, energetizáló, gyulladáscsökkentő, vizelethajtó és nyugtató hatású.

A méhek által a virágok nektárjából készített nyers méz univerzális gyógymód, finom édesítőszer, de egyedülálló tápanyagforrás is. Az Oroszországban végzett nagyszámú tudományos tanulmány azt mutatja, hogy a nyers méz (a méz nyers állapotában) a gyógyító enzimek leggazdagabb természetes forrása.

Szénhidrátban gazdag, 80% fruktózt és glükózt, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és erős antioxidánsokat tartalmazó tartalma miatt a nyers méz igen értékes élelmiszernek számít, különösen ajánlott idősek, gyermekek, terhes és szoptató nők étrendjében. sportolók. Ez növeli a fizikai és intellektuális erőfeszítésekkel szembeni ellenállást, és energizálja a szervezetet túlterheltség, fáradtság, gyengeség esetén.

A nyers méz előnyei:

 • Kiváló tonik gyerekeknek, terhes nőknek, lábadozóknak

 • Csillapítja a köhögést, antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik

 • Eltávolítja az astheniát és a neurózisokat

 • Kiegyensúlyozza az emésztési folyamatot

 • Javítja a bőr, a haj és a köröm megjelenését

Próbáljon ki 11 receptet méhészeti termékekkel az egészséges táplálkozás érdekében

Manuka méz - a legerősebb természetes antibiotikum

A manukaméz az a méz, amelyet a méhek az új-zélandi Manuka cserje (Leptospermum scoparium) virágainak nektárjából nyernek, ez a legerősebb ismert természetes antibiotikum, sok esetben hatékonyabb, mint a közönséges antibiotikumok. Olyan antibakteriális hatással rendelkezik, amely semmilyen más mézfajtában nem található meg, ezt a tényt az elmúlt 20 évben a világ tekintélyes egyetemein végzett számtalan tanulmány is megerősíti.

A Manuka méz nagyon erős antibakteriális, antimikrobiális és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik a metilglioxálban gazdag természetes tartalmának köszönhetően (MGO™ - a Manuka méz egyedülálló faktora, amely a méhészeti termék antibakteriális erejét jelzi). Minél magasabb az MGO™ szint, annál erősebbek az antibakteriális tulajdonságai.

Olvassa el a Kérdések és válaszok a Manuka mézről című cikket

Az MGO™ méz az immunrendszer támogatására, valamint a bakteriális és gombás mikroorganizmusok okozta fertőzések kezelésére javasolt. Ezt sikeresen használják:

 • Belsőleg , például: torokfájás, influenza és megfázás, krónikus hörghurut, asztma, krónikus arcüreggyulladás, savasság és gyomor reflux, Helicobacter Pylori baktériumok (a legtöbb gyomorfekélyért felelős), gyomor-bélrendszeri betegségek, bélparaziták, gyomor-bélhurut, staphylococcus fertőzések arany, candida, rhinitis;

 • Külsőleg ekcéma, bőrgyulladás, pikkelysömör, első és másodfokú égési sérülések, sérülések, hegek, fertőzött műtéti sebek, fogágybetegség, herpesz esetén vagy kozmetikai kezelésekben ráncok, pattanások, mitesszerek, hajhullás, száraz haj, korpásodás esetén.

A manuka méz előnyei:

 • Küzd a bakteriális és gombás fertőzésekkel

 • Gasztrointesztinális rendellenességeket kezel

 • Erősíti az immunitást és megelőzi a légúti fertőzéseket

 • Javítja a száj egészségét

 • Gyógyítja a sebeket, égési sérüléseket, pattanásokat és ekcémát

Fedezze fel a Manuka méz 7 jótékony hatását, amelyeket tudnod kell
Teljes meggyőződéssel megállapíthatjuk, hogy a méhészeti termékek valóban a bolygónkon létező legösszetettebb és leghasznosabb szuperélelmiszerek közé tartoznak, amelyek szinte az összes, szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagot képesek összehozni. Ezért a méhészeti termékek táplálkozási és terápiás tulajdonságainak kihasználása érdekében fontos, hogy beépítsék őket a napi étrendbe.

Élvezze a méhészeti termékek csodálatos előnyeit!

Fedezze fel a méhészeti termékek legváltozatosabb kínálatát a www.apiland.ro oldalon!Források:

David Wolfe – „Superfoods: A jövő ételei és gyógyszerei”, Adevăr divin kiadó, 2013-as kiadás

https://www.mrvitamins.com.au/news/superfoods/royal-jelly/royal-jelly-supreme-superfood/

https://draxe.com/what-are-superfoods/

https://www.avogel.co.uk/food/what-are-superfoods-the-ultimate-guide/

https://superfoodprofiles.com/what-are-superfoods

Előző cikk Gyenge immunitás gyermekeknél? Így segíthetnek a méhészeti termékek