Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Pentru sanatatea rinichilor, polenul crud de iarba neagra

A vese egészségére, nyers fekete fű pollen

A fekete fű az Ericaceae családba tartozó növények csoportja. Valójában nem füvek, hanem törpebokrok, akár 1 méter magasra megnövő kis cserjék, amelyek nyár vége felé, sőt ősz felé rügyeket és apró színes virágokat hoznak. A legismertebb fajok természetesen a Calluna vulgaris és az Erica , amelyek dombokon és hegyeken, erdők közelében, réteken és legelőkön, a szennyezéstől távol eső területeken nőnek Európában, Észak-Amerikában és Oroszországban egyaránt. Ezek a rezisztens növények dekoratív szerepük mellett számos, évszázadok óta ismert gyógyászati ​​tulajdonsággal is rendelkeznek.

A fekete fű mindenekelőtt a húgyúti problémák régi gyógymódja. Antiszeptikus, tisztító és összehúzó tulajdonságokkal rendelkezik, tisztítja a húgyutakat, csillapítja a helyi gyulladásokat, szabályozza a prosztata- és hólyagproblémákat, valamint kezeli a veseköveket, az úgynevezett veseköveket. A nyers fekete fű pollenjét nem véletlenül nevezik „a vesék őrangyalának”, mert fő hatása a veseműködés serkentése, egyúttal biztosítja a méreganyagok kiürülését a szervezetből.

De a méhek által e növények virágaiból nyert nyers virágpornak számos egyéb jótékony, gyógyító hatása is van. Antiszeptikusként méregteleníti az egész szervezetet, csillapítja a gyulladásos fájdalmakat, javallott egyes gyomor-bélrendszeri betegségek, mint gyomor- és bélgörcs, kólika, egyes máj- és epebetegségek, hasmenés, de még köszvény, hólyaghurut, ízületi gyulladás, légúti megbetegedések, köhögés és megfázás, alvászavarok, szemgyulladás kezelésére. Hatékony a sebgyógyító, lázcsillapító, lépproblémák megoldására is, izzasztó hatású (izzadást okoz). Jót tesz a bélflórának is, így támogatja immunrendszerünket.

Ezen túlmenően, a nyers fekete fű pollen a csontok felépítésében hasznos lehet a kalciumvesztés elleni küzdelemben. A svéd farmakológusok legújabb kutatásai azt is kimutatták, hogy a fekete fű virágaiban található vegyszerek leállítják a gyulladást okozó hormonok (prosztaglandinok) termelődését, valamint segítik az allergiát és a paraziták elleni küzdelmet. Németországban a fekete füvet reumás fájdalmak kezelésére is használják, mert olyan anyagot tartalmaz, amely eltávolítja a felesleges húgysavat.

A fekete fű hatóanyagai bizonyos típusú quercitian, myricitrin és más flavonoidok, tanninok, arbutin, szaponinok, karotin, dihidroxikromon és erikodin (alkaloid). De ezek közül a legfontosabb a rutin (rutozid), egy bioflavonoid, amely segít megőrizni a hajszálerek és a nagyobb erek egészségét és ellenálló képességét, amely szabályozza a vérkeringést és segíti a memóriát. A fekete fű az E csoportból, valamint a B csoportból is tartalmaz vitaminokat, beleértve a folsavat (B9-vitamint). A fekete fű gallusavat, kávésavat, erikolint, ericinolt és arbutozidot is tartalmaz.

Mindezek az összetevők teljesen megőrződnek a cégünk által előállított nyers fekete fű pollenben , amely élő táplálék, a méhek által nyert igazi elixír egészségünkért.

Előző cikk A galagonya segít a szívnek
Következő cikk A nyers galagonya pollen, a szív őrangyala