Ugrás a tartalomra
Tratament naturist pentru Helicobacter pylori

A Helicobacter pylori természetes kezelése

A Helicobacter pylori (H. pylori) fertőzés gyakori, a világ lakosságának körülbelül kétharmadának van jelen a szervezetben ez a baktérium, amely gyakran megtalálható a román lakosság körében is. A Helicobacter pylori baktérium főként gyomor- és egyéb gyomorbetegségekhez vezet, amelyek egy életen át tarthatnak. Ennek a baktériumnak a kiirtása nehéz, mert a H. pylori rezisztenciát fejleszt ki az antibiotikumokkal szemben. Éppen ezért feltétlenül szükséges olyan természetes gyógymódot keresni, amely kezeli ezt a fertőzést.

Az egyik legjobb kezelés a Helicobacter pylori ellen a Manuka méz . Valójában a Manuka méz a legjobb természetes gyógymód ennek a fertőzésnek a kezelésére. A kutatások és vizsgálatok azt mutatják, hogy a Manuka méz rendkívüli antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, ezért erős szövetségesnek számít a bakteriális és gombás mikroorganizmusok széles spektruma elleni küzdelemben, mint például: Helicobacter Pylori, Staphylococcus aureus, Streptococcus faecalis vagy E. lapok.

Mielőtt megnézné, hogyan kezelheti a Helicobacter Pylori-t Manuka mézzel , azt javaslom, tudjon meg többet erről a fertőzésről, hogyan terjed és mik a tünetei.


TARTALOM:


Mi az a Helicobacter pylori?

A Helicobacter pylori egy specifikus emberi baktérium, amely megfertőzi a gyomor és a nyombél nyálkahártyáját. Ez egy rezisztens baktérium, amely gyomorhurutért, fekélyért és egyéb gyomorproblémákért felelős.

Még ha a legtöbb ember számára a Helicobacter pylori baktérium nem okoz fekélyt, enyhe vagy akár semmilyen tünetet nem mutat, a fertőzés kezelésének elmulasztása bizonyos esetekben nagyon súlyos betegségek megjelenéséhez vezethet, mint például: krónikus gyomorhurut, gyomorhurut. fekély, nyombélfekély, limfóma (nyirokcsomó daganat), gyomorrák.


Hogyan terjed a Helicobacter pylori?

Az orvosok évtizedeken át úgy gondolták, hogy a fekélyeket a stressz, a dohányzás, a fűszeres ételek vagy más egészségtelen szokások okozzák. Amikor a tudósok 1982-ben felfedezték a Helicobacter pylori-t, rájöttek, hogy ez a baktérium okozza a legtöbb gyomorfekélyt.

A Helicobacter pylori baktérium általában olyan országokban vagy közösségekben fordul elő, ahol nincs tiszta víz vagy szennyvízrendszer. Így a nem megfelelő higiéniai körülmények és a rossz komfortviszonyok elősegítik ennek a baktériumnak a terjedését. A Helicobacter pylori a fertőzött személy szennyezett vízzel, piszkos kezével, nyálával vagy más testnedvein keresztül terjed.

A Helicobacter pylori fertőzés ellen a megfelelő kézhigiénia és megfelelő táplálkozás, különösen a gyakori gyümölcs- és zöldségfogyasztás, a C-vitamin bevitele védhet.


A Helicobacter pylori tünetei

A Helicobacter pylori baktérium a szervezetben rögzítve tovább terjed, és évekig az emberi szervezetben él, mielőtt a tünetek megjelennének. Sok olyan eset van, amikor a H. pylori fertőzés nem okoz semmilyen problémát, de vannak olyan esetek is, amikor ez a baktérium gyomorgyulladást, úgynevezett krónikus gastritist okoz, amely kezelés hiányában fekélysé válhat.

Tanulmányok kimutatták, hogy a Helicobacter pylori baktérium 10-ből 7 gyomorfekélyt és 10-ből 9 nyombélfekélyt okoz, ami a gyomorrákos esetek 60-90%-áért felelős. A gyomorrák vagy limfóma esetei meglehetősen ritkák, a H. pylori-val fertőzöttek mindössze 1%-ánál alakul ki ilyen probléma.

A Helicobacter pylori fertőzés tünetei a következők lehetnek:

 • Hasi fájdalom vagy égő érzés

 • Hasi fájdalom, amely rosszabbodik, ha a gyomor üres

 • Hányinger

 • Hányás

 • A puffadás érzése

 • Étvágytalanság

 • Indokolatlan fogyás.

Ha a tünetek továbbra is fennállnak, és egyéb, Önt aggasztó jeleket lát, mint például az alábbiakban felsoroltak, akkor ajánlott orvosi segítséget kérni:

 • Súlyos és tartós hasi fájdalom

 • Nyelési nehézség

 • A széklet vérnyomokkal, sötétvörös vagy fekete

 • Vérhányás.


Helicobacter pylori kezelés

A Helicobacter pylori fertőzés kezelése és felszámolása nehéz, mivel ez a baktérium rezisztenssé válik az antibiotikumokkal szemben, és gyakran előfordulhatnak visszaesések. A hagyományos kezelés egy csomó antibiotikumot és gyógyszert foglal magában, amelyek helytelen alkalmazás esetén az antibiotikum-rezisztencia növekedéséhez vezetnek, ami még nehezebbé teszi a fertőzés kezelését. Nem beszélve az esetleges mellékhatásokról…

Éppen ezért egyre többen szívesebben keresnek természetes gyógymódokat a Helicobacter Pylori fertőzés leküzdésére, és az egyik leghatékonyabb természetes kezelés a Manuka méz. De mi is az a Manuka méz?

A Manuka méz a világon egyedülálló méz, amelyet a méhek az Új-Zélandon őshonos fa, a Manuka virágok (Leptospermum scoparium) nektárjából gyűjtenek és készítenek. Ez a méz különleges gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és az elmúlt évek kutatásai kimutatták, hogy teljesen szokatlan antibakteriális és vírusölő hatása van, ami alkalmassá teszi gyógyászati ​​felhasználásra.

"Kipróbáltam a Manuka mézet egy korai Helicobacter ellen és nagyon jó lett az eredmény...nem szedtem azokat az erős antibiotikumokat!" Zizi G., Arad


A manuka méz antibakteriális hatása

A manukaméz természetesen gazdag metilglioxálban (MGO™), egy olyan vegyületben, amely szokatlan antibakteriális hatást kölcsönöz neki. Ezenkívül az enzimek hidrogén-peroxidot termelnek, amely felelős a méz antibiotikus tulajdonságaiért, és a legerősebb természetes antibiotikumok közé sorolja.

Azonban nem minden Manuka méz egyformán hatékony, antibakteriális erejét az MGO™ terápiás komponens, a Manuka méz egyedülálló faktora jelzi. Minél magasabb az MGO™ szint, annál erősebbek az antibakteriális tulajdonságai. Így rendelkezünk:

MGO™ Honey 100+ karbantartási szint

Enyhe és rövid távú betegségek (megfázás, torokfájás stb.) esetén az immunrendszer támogatására javasolt.

Honey MGO™ 250+ Hasznos szint

Bakteriális és gombás mikroorganizmusok okozta fertőzések kezelésére javallt. Napi 3-4 teáskanál mézzel végzett kezelés javasolt, majd egy fenntartó kezelés napi 1 teáskanálnyi adaggal.

MGO™ 400+ méz Kiváló szintű, nagyon magas aktivitással

Elsősorban olyan akut vagy krónikus állapotok esetén javasolt, amelyeket korábban nem kezeltek, és amelyeknél fokozott a kezelésekkel szembeni rezisztencia.

MGO™ Honey 550+ Maximális aktivitási szint

Nagyon ellenálló fertőzések esetén ajánlott.

Az MGO™ bejegyzett védjegy, és csak az új-zélandi tanúsított és engedéllyel rendelkező laboratóriumok által függetlenül tesztelt méz viselheti ezt a címkét, amely elismeri a gyógyászati ​​tulajdonságait.

Tudjon meg többet az új-zélandi Manuka mézről!
A Manuka méz előnyei a Helicobacter pylori baktériumok kezelésében

A manuka méz olyan antibakteriális hatással rendelkezik, amely más mézfajtákban nem található meg. Nagyon erős antibakteriális, antimikrobiális, vírusellenes, antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik, rendkívül hatékonyan támogatja az immunrendszert és sokféle egészségügyi problémát enyhít.

A manukaméz a legerősebb ismert természetes antibiotikum, néha 50-szer hatékonyabb, mint a hagyományos gyógyszerészeti antibiotikumok. A Manuka méz tulajdonságainak köszönhetően a Helicobacter pylori baktériumok kezelésében is hatékonynak bizonyult.

Fedezze fel a Manuka Honey 7 jótékony hatását


1. Antimikrobiális aktivitás

A manukaméz számos baktérium és mikroba szaporodását gátolja, ezért nagyon hatékony az antibiotikum-rezisztens baktériumok ellen. Tanulmányok kimutatták, hogy a Manuka méz nem peroxidos antibakteriális aktivitása a metilglioxál (MGO™) enzim jelenlétének köszönhető, amely nagyon magas koncentrációban található meg a Manuka virágok nektárjában.

Ez azt mutatja, hogy a Manuka méz erős antimikrobiális szer, és ez a tulajdonság segít megelőzni a Helicobacter pylori fertőzést.


2. Bakteriosztatikus tulajdonságok

A bakteriosztatikus vegyület megállíthatja a baktériumok szaporodását és megakadályozhatja azok terjedését, így elkerülheti a fertőzések kialakulását.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a Manuka méz fitokemikáliákat és antibakteriális faktorokat tartalmaz, amelyek megállítják a Helicobacter pylori baktériumok növekedését. Ez azt jelzi, hogy a Manuka méz megakadályozza a baktériumok növekedését azáltal, hogy gátolja a növekedési ciklust, így a baktériumok nem tudnak tovább szaporodni a gyomorban.


3. Baktericid aktivitás

Egy gyógyméz baktericid faktorainak jellemzésére irányuló vizsgálatot követően azt találták, hogy a Manuka méz megőrzi baktericid (baktériumölő) tulajdonságát, még a metilglioxál komponens semlegesítése után is. Ez egy másik vegyület jelenlétét mutatja a mézben, amely hozzájárul a baktériumölő hatáshoz. Ezt a vegyületet később defenzin-1-ként azonosították.

Így a Manuka méz nemcsak hidrogén-peroxidot és metilglioxált tartalmaz, hanem bizonyos fehérjéket és összetevőket is, például a defenzin-1-et, amelyek erősítik a méz azon képességét, hogy elpusztítsák a baktériumokat, például a Helicobacter pylori-t.


4. Megakadályozza a baktériumok gyomorsejtekhez való kötődését

A Helicobacter pylori baktérium a gyomor sejtjeihez kapcsolódhat, gyomorgyulladást (gasztritisz) okozva. Idővel a H. pylori fertőzés növelheti a gyomor- és nyombélfekély kockázatát.

A Manuka méz viszkozitása réteget képez a baktériumok körül, megakadályozva, hogy a gyomor nyálkahártyájához tapadjanak. Így a Manuka méz csökkenti a gyomorfal károsodásának esélyét és megelőzi a fekélyek kialakulását. Ez azt mutatja be, hogy a Manuka méz hogyan akadályozza meg a Helicobacter pylori baktérium növekedését azáltal, hogy megakadályozza, hogy a gazdasejthez tapadjanak.


5. Gyógyítja a fekélyeket

A manukaméz nemcsak a baktériumok elpusztításával akadályozza meg a Helicobacter pylori fertőzést, hanem védi a gyomornyálkahártyát is, mivel képes csökkenteni a bakteriális aktivitás hatását és gyógyítani a fekélyeket.

A Manuka méz gasztroprotektív hatását az etanol okozta gyomorfekély ellen állatkísérletekben igazolták. Több hetes Manuka mézzel végzett kezelés után megfigyelték, hogy a gyomornyálkahártya teljesen védett a károsodástól. Ezenkívül antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően a Manuka méz gátolja a lipidperoxidáció folyamatát, így fekélyellenes hatással bír.


Olvassa el a Manuka MGO™ zöld tea kivonatú méz 5 alapvető előnyét6. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságok

A manukaméz serkenti az immunrendszert, és javítja a különböző immunológiailag aktív anyagok kiválasztását, amelyeknek a baktériumölő szerepük van a szervezet természetes védekező mechanizmusának aktiválásával. Ezek az anyagok elősegítik a hámszövet gyógyulását és megakadályozzák annak további károsodását.

Ezenkívül a Manuka méz antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítik a baktériumok által termelt mérgező anyagok eltávolítását, miközben javítják az emésztést.

Összefoglalva, a Manuka méz nem csak csökkenti a baktériumok aktivitását és küzd a Helicobacter pylori fertőzés ellen, hanem arra is serkenti az immunkomponenseket, hogy hatnak a baktériumokra. Meghívjuk Önt, hogy próbálja ki az ApiLand MGO™ Manuka Honey-t , és ossza meg velünk véleményét és tapasztalatait.


Források:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11218379

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3074916/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20228250/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4685122/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1294271/pdf/jrsocmed00089-0013.pdf

Előző cikk Méhpempő - a leghatékonyabb természetes kiegészítő a memória és a maximális koncentráció érdekében a vizsgákon
Következő cikk A propolisz 7 csodálatos hatása az egészségre