Sari la conținut
Parul – legende, superstitii si ingrijire

Parul – legende, superstitii si ingrijire

Cu o compoziţie bogată în substanţe hrănitoare, lăptişorul de matcă pur remediază problemele părului şi scalpului, fără să declanşeze efecte secundare. Încearcă aceste măşti cu lăptişor de matcă pur pentru un păr frumos şi sănătos!

Părul este unul din elementele esenţiale ale imaginii pe care o avem şi, modul în care acesta arată, le poate releva celorlalţi o parte a personalităţii noastre. Se spune despre păr că ar concentra toate virtuţile purtătorului său, reflectând starea sa sufletească şi caracterul. De-a lungul timpului, părul a fost considerat un simbol al seductiei, al puterii şi al vitalitatii. Fetele şi femeile purtau mereu cu mândrie părul lung, însă împletit în cozi lungi, bine îngrijite.

O legendă spune că Berenice, soţia regelui Ptolemaeus al III-lea Euergetes, le-a promis zeilor că-şi va tăia lungul său păr, pentru care era admirată şi invidiată de o lume întreagă, dacă soţul ei se va întoarce victorios dintr-o periculoasă campanie militară din Siria. Zeii au ţinut cu Ptolemaeus, iar ea şi-a ţinut promisiunea, tăindu-şi pletele şi oferindu-le în dar zeilor. Impresionaţi, zeii au aruncat părul pe cer, transformându-l într-o nouă constelaţie - Coma Berenices.

Dincolo de legende şi supersiţii, părul este un element de bază al imaginii noastre. Dacă părul este îngrijit, atunci imaginea noastră este una favorabilă. Este însă destul de greu să ne menţinem părul sănătos şi frumos din cauza multitudinii de factori nocivi. Fie că vorbim de poluarea exterioară, de alimentaţia nesănătoasă sau de unele produse de îngrijire şi cosmetice destul de agresive, părul nostru are de suferit. Nu e de mirare că din ce in ce mai multe persoane se plâng de căderea părului sau de faptul că acesta îşi pierde din strălucire.

Pe langă un stil de viaţă sănătos, este esenţial să identificam acele produse naturale cu care ne putem salva părul şi îi putem reda sănătatea, iar lăptişorul de matcă pur este unul dintre remediile naturale care face, într-adevăr, minuni. Cu o compoziţie bogată în substanţe hrănitoare, lăptisorul de matcă pur remediază problemele pe care le are atât firul de păr, cât şi scalpul, fără să declanşeze efecte secundare. În acelaşi timp, lăptişorul de matcă pur are o puternică acţiune de regenerare celulară, acţionând asupra sănătăţii scalpului, dar şi a firului de păr. Măştile cu lăptişor de matcă pur sunt revitalizante şi hrănitoare. Deşi lăptisorul de matcă pur poate fi folosit extern, în măşti pentru păr, pentru efecte maxime, este bine să se urmeze şi o cură internă, care presupune administrarea a câte unui gram, în fiecare dimineaţă, sublingual.

Citeşte şi despre Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţine


Iată câteva reţete de măşti cu lăptişor de matcă pur, care te vor ajuta să ai un păr frumos şi sănătos:

1. Tratament pentru creşterea părului

Ingrediente necesare:


Se amestecă toate ingredientele într-un bol şi se aplică pe părul proaspat spălat şi bine şters. Se acoperă capul cu un prosop şi se lasă să actioneze timp de 30-60 minute, după care se degresează cu sampon şi se clăteşte bine.

2. Tratament împotriva căderii părului

Ingrediente necesare:

  • 1-2 gălbenuşuri de ou
  • 2 linguri tinctură de urzică
  • 4 linguri apă
  • 2g lăptişor de matcă pur (2 linguriţe dozatoare)


Se amestecă toate ingredientele. Se foloseşte de două ori pe săptămână prin masarea scalpului cu mişcări circulare şi fricţionarea rădăcinii firelor de păr, timp de 3-5 minute, apoi se spală cu şampon şi se clăteşte intens.

laptisor-matca

3. Remediu antimătreaţă

Ingrediente necesare:

  • 500g praf de cedru
  • 1-2 gălbenuşuri de ou
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 2g lăptişor de matcă pur (2 linguriţe dozatoare)


Se amestecă ingredientele. Se aplică la rădăcina părului, se lasă să acţioneze 15 minute, iar apoi se şamponează, se clăteşte şi nu se usucă cu foehnul. Se repetă procesul de 3 ori pe lună.

Descoperă şi alte secrete de frumuseţe cu produse apicole!

4. Mască pentru păr gras

Ingrediente necesare:


Se face o infuzie din 500 ml apă, coaja de lămâie şi menta, iar după ce se raceşte se adaugă lăptişorul de matcă pur. Se aplică de la radacină pe toată lungimea firului de păr, se lasă să acţioneze 5-10 minute, iar apoi se clăteste cu apă călduţă. Se poate utliza de 2-3 ori pe săptămână.

5. Mască pentru păr uscat

Ingrediente necesare:

  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă ulei de germeni de grâu
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2g lăptişor de matcă pur (2 linguriţe dozatoare)


Se omogenizează ingredientele, apoi se intind pe părul umed, după spalare. Se acoperă cu o cască de baie şi se lasă să acţioneze timp de 15 minute. Apoi se clăteste. Se utilizează o dată pe săptămână.

Descoperă întreaga gamă de lăptişor de matcă pur!

Articolul anterior Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat
Articolul următor 8 Probleme ale pielii pe care mierea de Manuka le ameliorează