Sari la conținut
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
20% REDUCERE LA TONICE APICOLE --> în perioada 01-16 iunie
Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat

Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat

Lăptişorul de matcă pur reprezintă un remediu natural eficient în combaterea procesului de îmbătrânire al pielii. Descoperă 6 reţete de măşti antirid cu lăptişor de matcă pur şi alte ingrediente naturale!

Cine nu ar vrea să rămână veşnic tânar şi să ţină ridurile cât mai departe?! Procesul de îmbătrânire este inevitabil, însă, din fericire, stă în puterea noastră să-l amânăm şi să facem ridurile cât mai puţin vizibile. Apariţia ridurilor depinde, în afară de vârstă, de factori ereditari, de factori de mediu, de cosmeticele folosite, de diferitele tulbrări endocrine şi de metabolism, de stările depresive, de stres şi supărare, de alimentaţie si, în special, de consumul de tutun, băuturi alcoolice şi cafea etc.

Pocesul de îmbătrânire al pielii poate fi însă încetinit, iar ridurile pot deveni mai puţin vizibile dacă ajuţi pielea să-şi păstreze tonicitatea şi elasticitatea, să fie corect hrănită şi hidratată. Un rol esenţial în acest sens îl are lăptişorul de matcă pur.

Lăptişorul de matcă pur conţine numeroşi nutrienţi care ajută la regenerare – flavonoizi, acizi nucleici, acid decanoic, enzime şi hormoni, dar şi vitamine şi minerale, cum sunt vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acetilcolină şi zinc. Studiile au indicat faptul că acizii prezenţi în lăptişorul de matcă pur contribuie la producerea de colagen. Aşadar, lăptişorul de matcă pentru ten are un efect de regenerare, contribuind la combaterea apariţiei ridurilor.


Citeşte şi despre
Cele 8 sisteme vitale ale organismului pe care lăptişorul de matcă pur le susţine


Iată 6 reţete de măşti cu lăptişor de matcă pur şi alte ingrediente naturale, care te vor ajuta să-ţi menţii pielea hrănită şi hidratată şi să întârzii astfel apariţia ridurilor.

1. Cremă de casă împotriva ridurilor cu lăptişor de matcă pur

Ingrediente necesare:

Adaugă într-un castron toate ingredientele şi amestecă-le bine, până obţii un amestec omogen. Adaugă crema într-un borcănel pe care îl vei ţine la frigider. Aplică crema pe faţa curată în fiecare seară, înainte de culcare, masând bine pentru a intra în piele. Dimineaţa spală faţa cu apă călduţă.

2. Mască antirid cu polen crud şi lăptişor de matcă pur

Ingrediente necesare:


Amestecă toate ingredientele până se omogenizează bine. Întinde masca pe fată, gât şi decolteu şi las-o să acţioneze timp de cel puţin 45 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

lansare-laptisor-matca

3. Mască împotriva ridurilor cu avocado şi lăptişor de matcă pur

Ingrediente necesare:


Amestecă toate ingredientele într-un recipient de plastic sau ceramică până se omogenizează. Întinde masca pe faţă, gât şi decolteu şi las-o să acţioneze timp de cel puţin 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.


Descoperă şi alte secrete de frumuseţe cu produse apicole!

4. Mască antirid cu piersică şi lăptişor de matcă pur

Ingrediente necesare:


Omogenizează ingredientele şi aplică masca cu o spatulă sau o pensulă. Timp minim de acţiune: 30 de minute. Îndepărtează masca cu apă călduţă.

5. Mască antirid cu făină de secară şi lăptişor de matcă pur

Ingrediente necesare:


Amestecă toate ingredientele într-un recipient de plastic sau ceramică până se omogenizează. Întinde masca şi las-o să acţioneze timp de cel puţin 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

6. Mască antirid cu muşeţel şi lăptişor de matcă pur

Ingrediente necesare:


Aplică acest amestec bine omogenizat pe pielea curată, lăsă să acţioneze aproximativ 20 de minute și apoi clăteşte cu apă călduță.

Aplicând în mod regulat aceste măşti cu lăptişor de matcă pur şi produse naturale proaspete ridurile vor înceta să mai reprezinte o problemă.Descoperă întreaga gamă de lăptişor de matcă pur!

Articolul anterior Retete de masti cu laptisor de matca pentru ten uscat
Articolul următor Parul – legende, superstitii si ingrijire