Sari la conținut
Retete de masti cu laptisor de matca pentru ten uscat

Retete de masti cu laptisor de matca pentru ten uscat

Lăptişorul de matcă pur reprezintă un remediu natural eficient pentru tenul uscat, având un puternic efect nutritiv şi hidratant. Încearcă aceste reţete simple de măşti pentru tenul uscat cu lăptişor de matcă pur şi alte ingrediente naturale!

Tenul uscat este cel mai predispus la aparaţia ridurilor şi îmbătrânire. Acesta este de cele mai multe ori iritabil, se descuamează uşor şi poate avea un aspect mat, aspru şi lipsit de strălucire. Iarna pot apărea pete roşiatice, tenul fiind foarte sensibil la frig, la vânt şi la soare. De asemenea, poate apărea în mod frecvent senzaţia că pielea te strânge, mai ales atunci când tenul nu este îngrijit în mod corespunzător. Tenul poate să devină uscat fie din lipsă de grăsime, având un aspect mat, fie din lipsă de apă, fiind lipsit de prospeţime şi având o textură aspră. De aspectul şi sănătatea tenului tău pot fi responsabili atât factori externi, precum cei de mediu sau ingredientele unor produse cosmetice, cât şi factori interni, precum unele predispoziţii congenitale, cum ar fi prezenţa unui număr redus de glande sebacee sau o secreţie insuficientă a acestora, dar şi unele tulburări endocrine, nervoase sau de circulaţie sanguină. Din fericire, există nenumărate reţete care îţi permit să pregăteşti acasă o mască pentru tenul uscat din produse naturale şi extrem de eficiente. Pentru un rezultat optim, din aceste măşti ar trebui să nu lipsească lăptişorul de matcă pur.

Lăptişorul de matcă pur conţine numeroşi nutrienţi care ajută la regenerare – flavonoizi, acizi nucleici, acid decanoic, enzime şi hormoni, dar şi vitamine şi minerale, cum sunt vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, acetilcolină şi zinc. Acesta hrăneşte şi hidratează tenul în profunzime şi contribuie la producerea de colagen, adică îl ajută să îşi păstreze elasticitatea şi aspectul tânăr şi frumos pentru cât mai mult timp.

Iată 5 reţete de măşti pentru tenul uscat cu lăptişor de matcă pur şi alte ingrediente naturale, care te vor ajuta să-ţi menţii pielea hrănită şi hidratată şi să întârzii astfel apariţia ridurilor.

Nu uita că înainte de a-ţi aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul. Masca se aplică pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor.

1. Mască pentru ten uscat cu lăptişor de matcă pur şi tărâţe de grâu

Ingrediente necesare:


Amestecă toate ingredientele într-un recipient de plastic sau ceramică până se omogenizează. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.


Descoperă şi alte secrete de frumuseţe cu produse apicole!

2. Mască pentru ten uscat cu lăptişor de matcă pur şi brânză de vaci

Ingrediente necesare:


Amestecă ingredientele până se omogenizează. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

lansare-laptisor-matca

3. Mască pentru ten uscat cu lăptişor de matcă pur şi iaurt

Ingrediente necesare:


Amestecă iaurtul cu mierea crudă, încorporează apoi mălaiul şi, la final, lăptişorul de matcă pur. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.

4. Mască pentru ten uscat cu lăptişor de matcă pur şi argilă

Ingrediente necesare:


Amestecă argila cu sucul de morcovi, până obţii o pastă omogenă. Adaugă apoi lăptişorul de matcă pur. Întinde masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 20-30 de minute. Îndepărtează masca cu apă călduţă.


5. Mască pentru ten uscat cu lăptişor de matcă pur şi ulei de măsline

Ingrediente necesare:


Amestecă oul cu uleiul de măsline până obţii o consistenţă asemănătoare cu cea a maionezei. Adaugă mierea crudă şi lăptişorul de matcă pur şi omogenizează. Aplică masca pe faţă şi gât şi las-o să actioneze cel puţin 30 de minute. Îndepărtează masca cu apă călduţă.


Tenul uscat necesită o atenţie şi o ingrijire sistematică. Utilizând în mod frecvent măşti cu lăptişor de matcă pur şi alte ingrediente naturale, tenul tău nu va mai avea probleme, va fi sănătos şi va avea un aspect luminos şi frumos.


Descoperă întreaga gamă de lăptişor de matcă pur!

Articolul anterior Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul gras
Articolul următor Retete de masti cu laptisor de matca pentru tenul ridat