Evita antibioticele - afla care sunt alternativele naturale
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, rezistența la antibiotice este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății globale. În urma tratamentelor cu antibiotice puternice una din 10 persoane se confruntă cu efecte secundare care afectează sistemul digestiv, în principal, și tot mai multe persoane dezvoltă alergii la aceste tipuri de medicamente.
În acest articol vei afla care sunt alternativele naturale la antibiotice la care poți apela pentru a preveni și trata infecțiile.
Timp de citire: aproximativ 7 minute
Cuprins:
Ce sunt de fapt antibioticele?
Cum dezvoltăm rezistență la antibiotice și ce efecte secundare au?
Cu ce înlocuim consumul de antibiotice?
Cele mai bune antibiotice naturale eficiente și pentru copii
Antibiotice naturale de la ApiLand - garanția calității
Ce sunt antibioticele și la ce folosesc?
Antibioticele sunt o grupă de medicamente antimicrobiene care au rolul de a lupta împotriva bolilor infecțioase provocate de bacterii. Acestea nu au fost concepute pentru a fi folosite împotriva virozelor, gripei sau răcelii, ci pentru a trata infecții grave. Poți scăpa de micile răceli folosind produse naturale, bogate în antioxidanți, vitamine și minerale.
Din păcate, statisticile arată, că unul din șase oameni nu cunoaște acest aspect și nu este informat despre efectele negative ale antibioticelor sintetice.
Cum se dezvoltă rezistența la antibiotice?
Atunci când consumăm în mod excesiv un antibiotic, bacteria care ar trebui eliminată învață de fapt cum să răspundă la acest medicament, așa încât să scadă eficiența acestuia și să devină imună. În ultima perioadă, există din ce în ce mai multe bacterii rezistente la antibiotic, drept urmare chiar și bolile infecțioase comune pot fi greu de tratat. În încercarea de a crea noi medicamente, specialiștii își îndreaptă atenția spre natură.
Noi tipuri de antibiotice posibil inovatoare sunt în lucru, însă Organizația Mondială a Sănătății ne avertizează că acestea vor fi în zadar dacă nu ne schimbăm atitudinea față de ele. Este important să limităm consumul de antibiotice la situațiile în care acestea chiar se impun.
Efecte secundare negative ale antibioticelor
Folosite în mod abuziv, antibioticele pot cauza un dezechilibru la nivelul sistemului imunitar și pot inhiba capacitatea acestuia de a lupta împotriva agenților patogeni. Așadar, acțiunea antibioticelor sintetice nu se oprește doar la distrugerea bacteriilor rele, cauzatoare de boli, ci ele distrug și bacteriile bune, de care depinde buna funcționare a sistemului nostru imunitar. Drept consecință, sistemul digestiv este primul care se degradează, imunitatea scade și rămânem fără apărare în fața infecțiilor bacteriene.
Mai mult decât atât, antibioticele sintetice pot provoca apariția unor reacții alergice care se pot manifesta prin erupții cutanate, umflături (în special la nivelul feței) și dificultăți de respirație; greață sau pierderea apetitului. Statisticile spun că 1 din 15 persoane prezintă astfel de reacții după consumul acestor medicamente.
Alternative naturale la antibiotice
Există anumite boli infecțioase pentru care antibioticele puternice prescrise de personalul specializat, sunt indispensabile și salvează vieți. Însă trebuie să reținem că acestea nu sunt necesare pentru probleme precum răceala, tusea, diverse disconforturi sau viroze primăvăratice. Pentru acestea, dar și pentru multe alte afecțiuni precum astenia de primăvară, alergii, anumite probleme digestive, etc., remediul perfect poate fi o combinație între cele mai puternice antibiotice naturale: usturoi, ghimbir, echinacea, și produsele apicole, în special Propolisul și Mierea de Manuka.
Cele mai bune produse naturale eficiente și pentru copii
Produsele apicole sunt recunoscute ca superalimente de top. Ce înseamnă asta? Că sunt un mix zdravăn de nutrienți, vitamine, minerale, antioxidanți și oligoelemente de care organismul nostru are nevoie.
Produsele apicole sunt foarte indicate și în cazul copiilor. De îndată ce începe diversificarea alimentației se pot introduce în alimentația zilnică și produse apicole. Acestea vor contribui la conturarea și întărirea sistemului imunitar al bebelușului și vor contribui totodată la buna dezvoltare a abilităților cognitive.
Preocuparea noastră pentru bunăstarea copiilor este reală, și tocmai de aceea am adus în atenția mămicilor un produs special creat pentru cei mici: Tonicul Junior. Distribuit în fiole de câte 12g, tonicul junior este un amestec fericit de lăptișor de matcă pur, miere crudă, extract de propolis și de polen crud, suc concentrat de portocale și apă purificată. Consumul regulat al acestuia va sprijini sănătatea micuțului tău.
Alternative naturale de la ApiLand - garanția calității
Fie că este vorba despre lăptișor de matcă pur bio, păstură, polen crud, extract de propolis sau miere, înainte de a fi puse pe piață, produsele ApiLand sunt analizate în 3 laboratoare din 3 țări diferite: Franța, Germania și România. În acest mod ne asigurăm că îți oferim produse premium.
Propolisul este un antibiotic natural de excepție, cu puternice efecte antivirale, antibacteriene și antimicotice și este cel mai bun aliat în lupta cu gripa sau răceala.
Propolisul este de fapt o substanță pe care albinele o culeg de pe rășina mugurilor și crenguțelor tinere de brad, molid, pin, cireș, vișin, plop, mesteacăn, și pe care o prelucrează adăugând ceara și enzime proprii. Astfel, obțin produsul finit, un medicament al naturii cu puternice proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antifungice, care ne este de mare ajutor în tratarea afecțiunilor precum: tusea, bronșita, sinuzita, gastrita, pneumonia, ulcerul de stomac sau enterocolita. De asemenea, propolisul este un excelent adjuvant și în tratarea infecțiilor reno-urinare, micozelor, gingivitei sau parodontozei.
Afla aici ce mai trebuie sa știi despre propolis
Polenul crud este un superaliment pur și complex oferit de natură. 25% din compoziția acestuia este proteină. Cu alte cuvinte, în polenul crud găsim de 5 până la 7 ori mai multă proteină decât în carne, ouă sau brânză. Proteina din polen este mult mai ușor asimilată de organism datorită faptului că este sub formă pre-digestivă. De asemenea, în compoziția polenului sunt prezenți cei 22 de aminoacizi esențiali și nu mai puțin de 18 vitamine (în care includem aproape întregul complex de vitamina B, vitamina C, D și E), rutina (o enzimă cu rol catalizator, cu puternic efect antioxidant), carotenoide (incluzând betacarotenul ), 14 acizi grași esențiali, 11 carbohidrați și chiar lecitina.
Fiind și un supliment alimentar de tip alcalin, polenul crud este foarte apreciat de specialiștii în nutriție deoarece acesta reechilibrează organismul rapid și eficient. Alimentele alcaline previn demineralizarea oaselor și reduc riscul inflamațiilor din organism, iar lipsa acestor alimente ne predispune la o serie de afecțiuni precum: gastrita, infecții urinare, pietre la rinichi, răceli frecvente, boli de inimă, reflux gastroesofagian sau constipație.
Nivelul ridicat de antioxidanți din polen acționează ca un scut împotriva stresului oxidativ, grăbește procesul de recuperare după antrenamente sau efort fizic, contribuie la menținerea ritmului cardiac în limite normale și îmbunătățește rezistența la efort fizic repetat. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care sportivii ar trebui să consume cu regularitate, în special, polenul crud de Amorfă, care le este dedicat. Nutrienții din acest polen pot ajuta la creșterea masei musculare, cresc forța, rezistența și viteza aducând un plus de energie în organism.
Consumul regulat de polen poate îmbunătăți starea generală a organismului, fiind benefic atât pentru copii cât și pentru adulți.
Scapă de alergiile de primăvară cu ajutorul polenului crud
Lăptișorul de matcă este un hiperaliment, recunoscut în cea mai mare parte a lumii, ca fiind “fântâna tinereții și a frumuseții” fiind o sursă naturală de colagen - proteina care oferă elasticitate pielii, susține creșterea părului și a unghiilor, menține forța mușchilor și a sistemului osos. Sănătatea ligamentelor și a cartilajelor osoase depind de asemenea de prezența colagenului. Până la o anumită vârstă, organismul nostru produce singur colagenul de care are nevoie, însă mai apoi, trebuie să căutăm surse suplimentare de colagen dacă dorim să ne menținem tineri și sprinteni.
Alte 2 substanțe extrem de importante pe care le găsim în lăptișorul de matcă pur eco sunt acidul 10 HDA și acetilcolina. Acidul 10 HDA este un acid gras nesaturat care favorizează regenerarea celulară, iar acetilcolina este un neurotransmițător cu rol în transmiterea influxului nervos, care mărește capacitatea de concentrare și memorare, respectiv ajută în formarea și dezvoltarea gândirii logice.
Lăptișorul de matcă este singura sursă naturală din care ne putem lua doza de acetilcolină și acid 10 HDA.
Lăptișorul de matcă susține 8 sisteme vitale ale organismului
Mierea este cel mai cunoscut produs apicol, fiind apreciată din cele mai vechi timpuri. Consumată în starea ei naturală, nefiltrată, mierea are un conținut ridicat de minerale, antioxidanți, enzime și probiotice și este un super aliment care oferă organismului energie. Crudă și neprocesată, mierea este cea mai bogată sursă de enzime naturale care sporește chiar și activitatea cognitivă. Mierea de albine este apreciată și pentru efectele sale antiinflamatorii și antivirale.
Este important de precizat că orice miere are proprietăți antivirale, antimicrobiene și antifungice, însă mierea de Manuka este de departe cea mai apreciată. Ce are diferit față de toate celelalte?
Răspunsul este : metilglioxalul - substanța activă care oferă mierii puterea de a inhiba aproximativ 60 de specii de bacterii, inclusiv bacteria E. coli, salmonella sau helicobacter pylori.
*ApiLand, este unicul distribuitor de miere de Manuka din România, și pune la dispoziția ta cel mai puternic antibiotic natural.
Curiozități despre mierea de Manuka
Așadar, dacă ești în căutarea unei alternative sănătoase la antibiotice și alte medicamente pe bază de rețetă, menite pentru a înlătura simptomele alergiilor, răcelilor, problemelor digestive, sau îmbătrânirii premature, îndreaptă-ți atenția spre albine și produsele apicole. La ApiLand găsești cea mai variata gama de produse apicole din România.
*Aceste informații sunt prezentate cu scop informativ și nu înlocuiesc indicațiile medicului.
Surse:
https://www.apiland.ro/blog/sanatate/tratament-naturist-alergie-la-ambrozie
https://www.apiland.ro/blog/sanatate/laptisorul-de-matca-si-fertilitatea
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/antibiotic-resistance
https://doctorlib.info/health/food-medicine-future/6.html
https://wholehealthchicago.com/2009/05/06/apitherapy/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/321108.php
https://www.medicalnewstoday.com/articles/318298.php
Lasă un comentariu