Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
O vara "fresh” cu produse apicole!

Egy "friss" nyár méhészeti termékekkel!

Főleg nyáron, amikor tikkasztó a hőség, az időjárás gyakran instabil, a hőmérsékletváltozások pedig gyakran hirtelenek, szervezetünk kénytelen gyorsan alkalmazkodni.

Ebben az időszakban nagy segítségünkre vannak a méhészeti termékek. Természetesek, sok tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és nem utolsósorban nagyon finomak. Azonban amikor ezeket választjuk, legyünk nagyon körültekintőek, mert nem minden, amit a piacon találunk, minőségi.

EGY NYÁR A méz például jobb, ha nyersen, pasztőrözetlen. Elsősorban nem a színére kell törekednünk, hanem arra, hogy a csomagoláskor 40 Celsius-fok fölé melegítették-e vagy sem.

Ha felmelegítették, jól látszik, hogy sok tulajdonságát elvesztette, már nem tartalmaz ugyanannyi vitamint, enzimet stb. A nyers méz megőrzi minden hatóanyagát, így sokkal hatékonyabb az egészségünkre nézve.

EGY NYÁR Ugyanez történik a virágporral, amely a növényi fehérjék legismertebb forrása és egy igazi természetes energizáló. A nyers pollen sokkal előnyösebb a szervezetünk számára, mint a száraz virágpor. Szárítással a pollen elveszíti tulajdonságait és jellemzőit. Másrészt a nyers pollen megtartja az összes eredeti anyagot. Természetesen a feltétel az, hogy hidegen, mégpedig a fagyasztóban legyen. Az a tény, hogy csak nagyon kis mennyiségű vizet tartalmaz, azt jelenti, hogy nem fagy meg. Onnan, a hűtőben, kivehetjük a napi nyers pollen adagunkat (felnőtteknél kb. egy kanál, gyerekeknél egy teáskanál). A nyers pollennek van még egy előnye: íze. Különösen az egyvirágú virágpor, amelyet egyetlen virágzó növényfajból nyernek, nagyon ízletes. Természetesen attól függően, hogy melyik virágból származik, az íze eltérő. A virágpor ideális étrend-kiegészítő böjt idején.

A virágporról azt is mondjuk, hogy ebben a formában az élelmiszerként fogyasztott nyers pollen nem okozhat allergiát. Épp ellenkezőleg, fogyasztásával csökkenthetjük a szervezet érzékenységét a levegőben terjedő virágporral szemben, amely egyeseknél ilyen reakciókat vált ki.

EGY NYÁR A méhpempő , amelyet szó szerint az egészség és a fiatalság elixírjének tartanak, a méhkas másik csodás terméke. A királynőt csak és kizárólag ezzel a méhpempővel etetik, így 50-szer tovább él, mint egy közönséges méh, és képes megbirkózni a hatalmas erőfeszítésekkel, naponta több ezer tojást lerakva.

A tiszta méhpempő számos jótékony anyagot tartalmaz. Ez az egyetlen természetes forrása az acetilkolinnak, az idegimpulzusok átvitelében fontos neurotranszmitternek, amely mindenben segítségünkre van, ami a memóriával, az értelmi és szellemi túlterheltséggel, a koncentráció- és figyelemfelkeltéssel, a gyors reakciókkal stb.

EGY NYÁR Az Apiland különleges „koktélokat” is kínál ezekből a méhészeti termékekből.

A méhész tonikról és a királyi tonikról szól. Egyetlen ampulla ezekből a tonikokból talpra állít, és energiával tölti fel az új napra.

EGY NYÁR A méhészeti termékek külső használatra is hasznosak, a bőr és az arcszín egészsége és szépsége érdekében. A nyers pollen például kiváló kozmetikai alapanyag, szépíti bőrünket, arcszínünket, hajunkat és körmünket (különösen a nyers hegyi virágpor ). A lány számára a maszkok nyers pollenből készülnek. Az arcmaszkok méhpempőből is készülnek - 15-20 perc elteltével az arcot meleg vízzel leöblítik. A hatás azonnal észrevehető, mert a méhészeti termékek hidratálják és táplálják a bőrt, kiegyensúlyozzák és visszaadják frissességét és természetes szépségét.

Cecilia Caragea kommunikációs tanácsadó a Realitatea TV "Fresh Refresh" című műsorában az Apiland méhészeti termékek előnyeiről is beszélt.

Előző cikk Egészségügyi koktél: Méh tonik
Következő cikk A virágporok gyöngye: Nyers fűz virágpor

Szólj hozzá

* Szükséges Mezők