Ugrás a tartalomra
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
MÉZESES AJÁNDÉK mézzel minden legalább 299 lej értékű rendelés esetén
Polenul crud de trandafir salbatic – o simfonie de miresme superbe si arome placute

Nyers vadrózsa virágpor – a csodálatos illatok és kellemes aromák szimfóniája

A stressz és a környezetszennyezés által sújtott világban, ahol gyakran nem elegendő az élelmiszer, a pollen az egészségesebb élethez szükséges természetes gyógymód.

A nyers vadrózsa pollen vérszegénység gátló, energetizáló, kiváló tonik, segíti az immunrendszer erősítését, kellemes ízének köszönhetően a gyerekek is szeretik. Segíti a bélflóra regenerálódását és a bélmozgás szabályozását is. Ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek leküzdik a fáradtságot, elnyomják a fizikai és szellemi túlterheltséget, energiát és frissességet hoznak a testbe.

A méhek összegyűjtik a finom port a virágok antennáiról. Megnedvesítik a golyva és a nyál nektárjával, majd szemcsékké gyűjtik, és a hátsó lábakon lévő kosarakba tömörítik, amelyeket aztán a kaptárba ürítenek. A kaptár bejáratánál néhány rácsot helyeznek el, amelyeken keresztül a méhek áthaladnak, és hagyják, hogy a pollen a kosarakból az alatta lévő tartályba hulljon. Emlékezzünk arra, hogy egy teáskanál pollenért egy méh napi 8 órát dolgozik egy hónapon keresztül.

A vadrózsa pollenje az őshonos, tüskés cserje pollenje, amelyet Rosa canina tudományos néven ismernek, ami buzogányt jelent. A népben glogheje, cocasder, zgorghin, skochin, laba-matei, tehénhanga, rujá, vadhanga néven is ismert.

Világos narancssárga színű és édes-savas ízű APILAND® nyers vadrózsa virágpor energetizálja mind a nyálkahártyát, mind a bélflórát. Erős szinergia van az ilyen típusú pollenben található karotinoidok és laktofermentumok között, ami segít szabályozni a bélrendszeri áthaladást és megelőzni a vastagbélgyulladást. Emellett az APILAND® nyers vadrózsa virágpor megakadályozza a neuronok degenerációját, lassítja az öregedési folyamatokat, csökkenti a koleszterinszintet, korlátozza a kalciumveszteséget, emellett kiváló tonik, energizáló és vérszegénység ellenes. Ásványi komplexet tartalmaz, amely felveszi a harcot a fáradtság ellen, elnyomja a fizikai és intellektuális túlterheltséget, energiát és frissességet hozva a testbe. Az E-vitamin, a karotinoidok és a fitoszterolok segítségével az APILAND® nyers vadrózsapollen kielégíti a megnövekedett mikrotápanyag- és antioxidáns-szükségletet, amely hosszan tartó vagy erőszakos erőfeszítések után jelentkezik, védve egyúttal az izomszövetet. A virágpor hatását fokozza és felgyorsítja a gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend.

A virágpor a kaptár egyik legtáplálóbb terméke, körülbelül 40% fehérjét és több aminosavat tartalmaz, mint a marhahús, a tojás vagy a sajt. Ebben az értelemben, tekintettel arra, hogy az aminosavak ajánlott napi adagja (RDA) 5485 mg, érdemes megjegyezni, hogy a fűz pollen 5590 mg/100 g, a gesztenye 5870 mg/100 g, a vadrózsa pollen pedig 3380 mg/100 g. A nyers pollen energiaértéke a növénytől függ.

A nyers pollen víztartalma nagyon alacsony (8-10%). Emiatt NEM fagy meg, bár fagyasztóban kell tartani (-5°C és -18°C között). Kis adagok hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatók. Így a nyers pollen íze intenzívebbé válik, és az enzimek aktiválódnak.

A fagyasztás ideális módja a nyers pollen tápláló, regeneráló tulajdonságainak érintetlen megőrzésének; ugyanakkor megőrzi a sajátos természetes ízt és színeket. Beadható önmagában, vagy joghurttal, gyümölcssalátával keverve, a nap első étkezésekor. Egész évben, korlátozás nélkül fogyasztható.

Ezt a kaptárterméket természetes, RAW, tiszta és feldolgozatlan formában tartják a maximális terápiás hatékonyság garantálása érdekében!

Előző cikk Royal tonik - energia és vitalitás
Következő cikk Méh tonikok, természetes energizálók

Szólj hozzá

* Szükséges Mezők